Автор Тема:  Неприятна ситуация със споделен телефон на лекар във форума  (Прочетена 29816 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Много благодаря,Силви! :clap:

Въпреки всичко има хора ,които се придържат към обещанията в клетвата-тмед.сестра,която поставяше на мъжа ми инжекциите в ръката-отказа категорично да вземе и стотинка,за всичките тези вечери,когато е идвала !Но малко са лекарите,които биха постъпили така!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен danihaleva

• Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 438
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Като чета коментарите стигам до извода ,че всички са прави.Но ако нашите избранници управляващи искаха,ама наистина искаха,щяха да подредят нещата.В другите държави има достатъчно примери каква е правилната здравна система,но тук със сигурност на някои господа и дами не им е изгодно да избират правилната система.Ами замислете се колко вратички дават законите за да можем да бъдем постоянно рекетирани без това да има последствия ,защото човек дава всичко за здравето си и това на близките си,даже и онова което няма.Хипократовата клетва трябва да бъде махната,няма смисъл в България.Така може би на някои лекари ще им бъде по-леко на съвеста.Разбира се не всички са такива.Не може джипитата да трупат неограничен брой пациенти,да не могат да ги обслужват адекватно и да получават по 5000лв.заплата/не преувеличавам/,а добрите специалисти в болниците по 600-700лв.Какво се получава,всички са недоволни и накрая патят пациентите.От стартирането на Здравноосигурителната система плащам аз и съпруга ми без да ми се е налагало да ползвам здравни услуги,къде отиват парите ми.Навсякъде си плащам като поп.Сигурна съм че телефоните на добрите лекари не са обявени от пациенти просто така.Но без съгласието ми и аз не бих се съгласила някой да разпространява моят.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен zmeigolqm

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
 :clap2:ПОЗДРАВЯВАМ СИЛВЕТО ЗА ТОЧНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ!

Неактивен Mariya

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 154
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
На мене майка ми е медицинска сестра.
Работи с хора болни от рак .там има и много болни деца.След работа ходи при съседи, които са болни от едно или друго.Прави им инжекции без пари, за което малко недоволстваме в къщи, но такава е тя.
Виждам обаче, че понякога и идва нанагорно и не иска повече да чува никой по телефона.Като и писне, казва , че и тя е човек и не иска да чува повече за болести.Колкото и да е добра с пациентите, понякога доста им се ядосва, когато не я оставят на мира.
С това искам да кажа , че съм против звъненето на лекарите по личните им телефони.Те по цял ден гледат болни,хора им умират понякога в ръцете и ако вечер или през почивните дни не разпускат малко, тогава ще откачат напълно и няма да могат да си вършат работата повече.
Тука съм в Германия и до сега не съм чула подобно нещо лекар да си даде личният телефон.Дават само телефон денонощен за спешни случаи.Не съм звъняла на него , но предполагам , че не е личен.

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
    • Профил
Хм..Тук има доста идеалистични мнения.
Как може да се каже,че лекарят няма работно време?Та и той е човек като всички останали хора,
нищо че е лекар.И тои си има ограничени възможности:психически и физически.Лекарят не е слънце
да огрее на всякаде.Ако денонощно някои пациенти си мислят ,че могат да да го обсипват с въпроси,
това е меко казано несериозно.Защото същият този лекар,ако не си почива и физически и психически
още на първата седмица няма да е полезен на никой,даже напротив,може да стане и вреден.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
Напълно си прав!

И те имат нужда от почивка и не бива да ги притесняваме постоянно.

Неактивен danihaleva

• Публикации: 438
    • Профил
Напълно съм съгласна,че трябва да се съобразяваме с работното време на лекарите,но лично аз не съм очаквала да бъда изслушана извън него.Звънях редовно два месеца без да бъда нахална и нагла на всички известни ми в клиниката телефони за да открия въпросния лекар, който трябваше да напише протокола за Зефикс и като не го намирах щом видях телефона му във форума не съм си и помислила,че върша нещо нередно като му се обаждам.Става въпрос за това,че не бива да обявяваме лични телефони без изричното съгласие на лекаря.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2373
    • Профил
За съжаление администраторите и модераторите няма как да знаят дали публикувания телефон на даден лекар е личен или служебен!
« Последна редакция: Февруари 23, 2009, 08:27:14 от Мариана Стефанова »

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
  • Резултати: Повторно лечение
Хм..Тук има доста идеалистични мнения.
Как може да се каже,че лекарят няма работно време?Та и той е човек като всички останали хора,
нищо че е лекар.И тои си има ограничени възможности:психически и физически.Лекарят не е слънце
да огрее на всякаде.Ако денонощно някои пациенти си мислят ,че могат да да го обсипват с въпроси,
това е меко казано несериозно.Защото същият този лекар,ако не си почива и физически и психически
още на първата седмица няма да е полезен на никой,даже напротив,може да стане и вреден.

На господин ta6evv ще му кажа само, че отдавна в цивилизования свят тези мнения не са идеалистични.
И ние тук не говорим за денонощно обсипване с въпроси, а връзка с лекуващия лекар при спешни ситуации.
Представете си, че сте на интерфероново лечение с критични изследвания в момента и нямате никаква връзка с лекуващия, който е в чужбина, а в отделението всеки вдига рамене и казва "ами, говорете с професора...."
То затова в България всеки провежда самолечение, а вижте какви идеалисти са в Германия например
"......Бяха много мили , получих ядене, защото казах , че не съм успяла да обядвам и одеало защото ми стана студено, получих и списание за да не умра от скука и позволение на два кратки телефонни разговора с гаджето......"- това е цитат от тази тема: 
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1343.15
Даже и в частния кабинет, където водя сина си за да му слагат системи биха се изсмели, ако си поискам такива екстри  :(
Но когато бебето не плаче, майката не му дава да суче.Така че, докато пациентите нямат претенции,  докторите защо да си дават зор.
И пак да кажа, че никой от нас не иска телефон за да звъни през половин час за да докладва за кръвното си налягане.Ние сме пациенти, които се лекуват по програма, опитваме се да спазваме разни срокове, много често имаме сериозни проблеми със здравето и ни трябва спешна консултация и когато лекуващия се намира на 300км. какво трябва да направим?

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Почти не се сещам за някого, който работи с хора, да не го търсят постоянно и в невероятни времена по телефона.
В голямата си част ние знаем, че докторът си има работно време, и го търсим в неговите рамки. Проблем на доктора е да си дава само служебния мобилен и да го изключва, когато не иска да го притесняват.

Ние живеем в София и когато ни притрябва някой от "Рилски", практикуваме причакване във фоайето на отделението и разходки с доктора по коридора, която практика също така има правила за максимална ефективност. Не знам дали сме по-малко досадни, отколкото ако се обадим по-телефона. Да не говорим, че за да мина през целия град, трябва да си отделя от работното време, което после пък да наваксвам, а и не всички са си шефове като мен.

Дани
Hang in there.

Неактивен ta6evv

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
    • Профил
Vanceto,просто тези представи за идеалният лекар,който ще го събудиш в 2 през ноща, ги има само по филмите.
Не мисля,че в която и да е цивилизована страна лекарите нямат право на почивка и трябва денонощно да са на разположение.
Пак казвам,това лично време или почивка са им нужни за да могат да бъдат полезни на пациентите.А какво да правим ли?
Ами ще бъдем по настоятелни ще ги търсим доло горе в рамките на работното им време или по коридорите на болниците:))

Неактивен Eli

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
Здравей Ташев,

Никой не отрича, че лекарят трябва да има лично време, но моето мнение е, че лекарите трябва отговорно да подхождат към пациентите си и тяхното здраве.
Не може да гоня лекаря в коридора,  :fool2: както не може той да не ми дава информацията, която ми е нужна. Не може той да не се грижи за моето здраве, след като това е негово задължение и ако не го прави в работното си време, аз нямам вина, че ще отнема част от личното му време. Не може да ме нагрубява и да не ме отразява изобщо - все едно съм неодушевен предмет. Не може да говорим за разбиране и толерантност само от страна на пациентите. Така, че нормалното отношение трябва да престане да бъде част само от скъпи  филмови продукции, а трябва да се борим да го има навсякъде :angry1: :angry1: /всъщност го има на някои места/  :clap2: :good:

Така, че ако въпросният господин или госпожа са искали да си дремят някъде или да шият гоблени, без никой да ги притеснява - много е простичко - не е трябвало да станат лекари..  :pardon:

И между другото знаете ли на мен колко много неща, от тези, които са задължителни в професията ми, просто не ми се правят?!??  Ама ги правя и още как. :pardon: :pardon: Въпрос на избор  :yahoo:

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
 Здравейте, виждам че споделеният от мен номер е създал някакъв проблем. Понеже д-р Желев ми даде телефона си преди повече от 2 години и не мога да си спомня точно и с каква уговорка ми го даде, но определено трябва да е било служебният телефон  :fool2: освен да е имал някакви проблеми и да ми е дал личния си номер.

Но наистина като се замисля е по-добре да се ходи на място и вече при разрешение от лекаря и когато се налага да се търсят на мобилните им телефони!

Поздрави
Емо

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007