Автор Тема:  проф.Аджаров  (Прочетена 8291 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен danihaleva

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 438
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
проф.Аджаров
« -: Декември 12, 2008, 11:23:08 »
Някой може ли да даде информация за кръвопускането ,което прави.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: проф.Аджаров
« Отговор #1 -: Декември 12, 2008, 11:58:24 »
Да,
прави се, за да се намали желязото в кръвта.
Мъжът ми каза, че просто си лежиш и той пълни еедна бутилка с кръвта ти.
Скучно, но не и страшно.
Да не си пие хапчето за кръвно (ако пие такива) сутринта преди процедурата. Но това ще му го кажат в болницата.
Hang in there.

Неактивен danihaleva

• Профил
« Отговор #2 -: Декември 12, 2008, 12:37:43 »
Самата дума кръвопускане ориентира за какво става въпрос.Интересно ми е при какви здравословни проблеми се прави.Аз се сещам за естествено кървене от носа Epistaxis,което е често срещано при хипертониците,когато организма сам се стреми да намали високото кръвно налягане,което е добре че се случва ,защото другия вариант е кървенето да се случи в мозъка.Може би заниманията на професора са насочени точно в тази област и прави кръвопускания не само при високи стойности но желязото.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #3 -: Декември 12, 2008, 17:53:13 »
Професорът всъщност направи и гастроскопията на мъжа ми. Той си от гастроентерологичната клиника на "св. Иван Рилски", дали всъщност не е и шефът (ама сега не ми се търси)...
От нея стана ясно, че има варици в хранопровода.
Доколкото аз успях да си изясня, причините и следствията вървят в следната редичка - хепатит С - цироза - варици и от друга страна цироза - повишено желязо. Досега не съм разбрала каква е връзката между желязото и вариците, но по-скоро предполагам, че има някаква.
След като прочетох отговора ти, се замислих, че кръвопускането би било благотворно и за вариците. Тоест да се намали напрежението върху тях, за да не тръгнат да кървят.
Явно още трябва да чета...
Hang in there.

Неактивен zlati serafimova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 9
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #4 -: Декември 12, 2008, 21:18:33 »
Здравейте! Майка ми ходи на периодични кръвопускания при проф.Аджаров, за да се намали желязото в кръвта.Чували ли сте за друг метод , при който може да се намали желязото? На майка ми са и казали, че имало човек в град Левски, който кръвопускал, но не по стандартния начин от вената на ръката, а някъде от вратът .На мен ми се стори доста странно, но пък знае ли човек.Известен бил с името фелдшера Христо ,ако някой е чувал нека сподели. 

Поздрави  :bye:

Неактивен danihaleva

• Профил
« Отговор #5 -: Декември 12, 2008, 21:50:58 »
Тъй като тромбоцитите се образуват в червения костен мозък предполагам,че кръвопускането цели да стимулира кръвотворенето,а от там да се промени броя на тромбоцитите,които пък са много важни за кръвосъсирването.Когато е налице цирозата в черния дроб не се изработват най-вероятно в достатъчно количество и ферменти,които заедно с тромбопластина от разпада на тромбоцитите да поддържат нормално ниво на съсирваемост.В черния дроб се образува и хепарина,който е по известен тъй като често се използва.Важни са също и витамините К и Ц.Надали кръвопускането има отношение към това да намали налягането във вариците.Повишеното налягане там идва от невъзможността на венозната кръв да достига до черния дроб за преработка тъй като е налице съединителна тъкан която пречи за това.Това пък води до декомпенсация и тахикардия(ускорена сърдечна дейност),което още повече усложнява ситуацията с налягането и стремежа на организма да се справя.Манипулацията трябва да се прави само в болнично заведение от специалист всичко останало според мен не е редно.Не мислете ,че като някой си го прави от вратна вена е голяма работа.Доста рискове крие.
Аз знам,че нищо незнам

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007