Автор Тема:  Писмо от Roche  (Прочетена 10068 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Писмо от Roche
« -: Октомври 09, 2008, 22:43:36 »
Получавали ли сте писмо от  Roche?
Питам за такова писмо, защото позната с хрон. хепатит Б,която е на лечение с Пегасис ,е получила писмо ,в което искат да използват данните от лечението й?

Ако има някой от форума,получил такова,нека ми пише !Ако искате и на ЛС!

Поздрави,Теди
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 385
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Писмо от Roche
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2008, 23:00:37 »
Теди, аз не съм получавала писмо, но когато след края на лечението  отидох да си взема фиш за ПСР от лекуващата ми лекарка подписах някакъв документ , че съм съгласна да използват моите данни. Тогава дори не се замислих какво точно подписвам.

Неактивен migle

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2008, 09:35:54 »
Като си вземах втория протокол подписвах документ ,за това че съм съгласна да използват данните от от изследванията по време на лечнието.Незнам защо, но професора много държеше на това.На няколко пъти по телефона ме пита дали съм подписвала.Август като ме приема в болницата първото нещо,което направи беше да ми даде да подписмам същия документ.
Четох го.Не видях нещо обезпокойтелно.

Неактивен Mariya

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 154
    • Профил
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2008, 15:55:27 »
Аз попитах лекарката си дали ще използват данните ми за различни статистики и тя каза да и че  те са за Роше.Не съм подписвала документ за съгласието си да ме вкарат като бройка в различни статистики, но ако моят случай ще бъде евентуално описван в научни статии тогава ще ми искат допълнително подписа.
Останах много доволна, защото смятам, че колкото повече данни за колкото може повече пациенти имат лекарите и лабораториите за производства на лекарства толкова по/ добре би било това при лечението на следващите пациенти.
Така че хора давайте си данните , това ще помогне може би и на следващите след нас болни да се излекуват. :congrats:
Поздрави
Мария

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2008, 19:01:27 »
Подлагам на размисъл и разсъждение следната теза:
Ако Roche правят проучване,предлагат резултати и доказателства за ефикасността на своите продукти,дали това не би попречило на нови продукти,които все още нямат история и употреба на територията на България?
Това не е ли още едно потвърждение на това,че търговските интереси са над здравето на пациента и спунка за навлизащите нови продукти за борба с хепатитите?

Неактивен Mariya

• Немедицинско лице
  • Публикации: 154
    • Профил
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2008, 19:37:34 »
Здрасти Теди , аз не смятам , че си напълно права.Да така е , има търговски интерес винаги.Фарма фирмите печелят на гърба на болните и така нататъка.Така е. Но погледни нещата от другата им страна.Ти самата предполагам си се интересувала от различни статистики, които показват ефективността на едно или друго лекарство.Тези статистики обхващат група от пациенти , които вече са били на лечение и са използвали даден продукт.Колкото повече хора влезнат в статистическото проучване, толкова статистическият резултат е по точен и статистическата грешка по малка.
Например въпросът дали пациентите от хеп ц да удължават лечението си или не може по лесно да бъде отговорен, ако имаше повече статистики които да са за или против.Не само срокът на едно лечение, но и много други въпроси не могат да бъдат точно отговорени ако няма достатъчно пациенти, които са готови да дадът на обществеността резултатите си.
А на Роше трябва да сме им благодарни, че произвеждат нашето лекарство.
Може би си чела някъде например, че Копегусът  е бил първоначално произведен като лекарство за болните от Спин, но в последствие се е оказало , че не помага срещу този упорит вирус и така са започнали да го прилагат за по малко упоритият хепатит  вирус. Ако е нямало пациенти, които са готови да изпробват това лекарство за да се види ефективността му, можеше сега да няма и това успешно лечение на хепатита.
С други думи най добре да сме благодарни на учените , които работят не само за пари , но и за здравето на хората, а не да прозираме във всяко  нещо конспирации.
поздрави
Мария

Неактивен Todor79

• Немедицинско лице
  • Публикации: 144
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #6 -: Ноември 19, 2008, 13:49:14 »
На мен д-р Милашка от ВМА ми обясни за тази статистика подробно и ме попита дали искам да се включа,аз също съм се подписал под тази декларация с която давам съгласието си моите лабораторни резултати да влизат в статистическата система на РОШ.
Подписах се без някой да ме е натискал за това защото мисля че е хубаво да има обратна връзка и от РОШ да си правят изводите до колко е успешен медикамента.
От друга страна такава статистика според вас не би ли следвало да се води основно от НЗОК,нали подаваме всичките си изседвания за протоколите там,някой има ли идея дали в прослувутата ни каса подобни неща се правят?
« Последна редакция: Ноември 19, 2008, 14:01:16 от Todor79 »
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #7 -: Ноември 19, 2008, 19:02:09 »
От друга страна такава статистика според вас не би ли следвало да се води основно от НЗОК,нали подаваме всичките си изседвания за протоколите там,някой има ли идея дали в прослувутата ни каса подобни неща се правят?
Не съм чувал, а и дълбоко ме съмнява, че някой в НЗОК води такава статистика.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Todor79

• Немедицинско лице
  • Публикации: 144
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #8 -: Ноември 20, 2008, 00:03:34 »
Радо,те дори не водят статстика колко са болните хора от хепатит В и С за да си планират разходите по програмите за лечение та за това ли да водят ...  но това е друга тема.
Успех на всички в лечението и не мисля че има какво да ви притеснява това да предоставите резултатите си на РОШ.
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007