Здравей,
Пожелавам ти успех и дано всичко с биопсията мине добре!
Съвета, който ти дава Емо е много ценен, затова внимавай да не мърдаш по време на манипулацията.
Упойката, която стандартно се ползва е местна, така че човек е в съзнание и би могъл да реагира инстинктивно в този момент.
При мен при биопсията, когато иглата проникна усетих също нещо специфично, което не мога да опиша изцяло. Свързваш го с болка, но е нещо като подобие на тъпа болка, по-скоро приличащо на усещането, което имаш при схващане на мускул, неприятно е и то в голяма степен с това, че не можеш да се спасиш от него - поне това ми е първата асоциация като се замислих какво усетих тогава.
По принцип не всички изпитват болка при биопсията, а ако изпитат то е някаква подобна на тази, просто неприятно усещане и подобие на тъпа болка в областта.
Тъй като от няколко места чувам за продължаващо усещане в тази област, и то дълго време след биопсията, аз също мога да споделя за такова.
Явно е нещо, което няма как да се избегне. Аз в един друг пост се опитах да го обясня не много научно, просто това е памет на тялото за усещане в тази област, което се проявява и засилва от мозъка при стресови ситуации. Това си е чисто моя интерпретация, но е факт че преди биопсията не съм имал точно такова усещане в тази област, сега 14 месеца след биопсията продължавам да имам леко концентрирано усещане в тази област, което се проявява при стрес.
Все пак искам да ти кажа, че това е рутинна процедура и не трябва да се притесняваш. Сигурен съм, че във форума има доста други хора, които ще ти кажат че не са имали абсолютно никакви проблеми по време и след биопсията.
Важно е да си спокоен по време на процедурата, това ще ти повлияе и на впечатлението и усещанията по време на биопсията.
Така, че спокойно и всичко ще бъде ок
Стискаме палци!