Здравей,
Пожелавам ти леко и успешно лечение, дано нямаш никакви сериозни проблеми!
По отношение на въпросите, вече са ти отговорили доста подробно, затова аз само ще допълня малко по някои от тях.
1. Как се приемат лекарствата? Има ли зна4ение дали е преди или след ядене и т.н? Личният ми лекар е много зле, 5 4аса се чуди инакрая ми каза да взимам по 2 сутрин, 1 на обед и 2 вечер....добре ли е така?
Аз взимах по 5 на ден, но моите бяха на друг производител. Във всеки случай, приема беше само 2 пъти дневно, веднъж 2 хапчета, и още веднъж 3.
2. Не отидох до Александровска болница, където ми бе направена биопсията от проф.Чернев за първата инжекция.......Проблем ли е това? Казаха ми че не е необходимо...
Внимавай с първата инжекция. Има опасност да не успееш да си я сложиш както трябва или да излееш и изгубиш част от дозата. Затова, ако нямаш друг вариант и трябва да си я сложиш сам, подходи изключително сериозно, проучи въпроса както трябва и се подготви. В интернет има доста видеа и обяснения, във форума също сме обсъждали как се поставя инжекцията. Порови се в раздела "На лечение съм". След като си поставиш веднъж инжекцията, после ще ти е по-лесно. Но пак казвам, никога не трябва да бързаш и да си отделяш достатъчно време, за да си сложиш инжекцията спокойно и без да си създадеш допълнителни проблеми.
4. Упълномощил съм майка си да приема протоколите и разписва документи от мое име, тъй като съм от Сливен а живея в Банско....Ще ми праща лекарствата по куриер ако не мога да открия тук аптека от която да ги взема. Проблем ли е ако Интерферона не е на студено за около 10 -12 часа?
Може би не е проблем, ако става въпрос за една инжекция, която ще си сложиш веднага след като я получиш. Но е проблем, когато става въпрос за 4 инжекции, които след това няма да се сложат веднага, а ще се слагат отново в хладилник. Мисля, че подхода ти в това отношение не е достатъчно сериозен. Не можеш да разчиташ на нормални куриерски услуги да пренасяш инжекции, от които зависи целия изход от лечението ти. Преди време бях попаднал на информация, че ако интерферона стои на 30 градуса за месец губи само малка част от ефективността си. В същото време после никъде не успях да открия подобна информация и тази, която бях прочел след това беше махната от сайта, на който беше публикувана. Затова, моят съвет е да спзаваш стриктно препоръките, които са дадени на опаковката (мисля, че температурата не трябваше да е по-висока от 8 градуса). За конкретни часове и градуси можеш да се обърнеш и към Рош България.
Отново да спомена за куриерската служба. Представи си колко градуса ще е температурата през деня в карсоерията на един бус на куриерската служба, която ще ти превозва лекарствата, аз поне не искам да научавам. Потърси куриерски услуги, които ще ти гарантират и могат да ти пренесат пратката охладена. Ако няма такава куриерска служба, тогава ти трябва хладилна чанта и собствен превоз, или опитай да измислиш някакъв друг вариант.
Успех с лечението!
Поздрави,
Радо