Автор Тема:  Резултати от биопсията  (Прочетена 24966 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bozhichkov

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 105
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Резултати от биопсията
« -: Октомври 15, 2007, 13:57:35 »
Здравейте !
Вече повече от месец ми се бави разултата от биопсията и се страхувам много, на 12.09. ми я направиха, днес ходих до болницата и ми казаха че резултат още няма. Струва ми се, че нещо не  е в ред, дано греша !

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Резултати от биопсията
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2007, 15:03:26 »
Здравейте !
Вече повече от месец ми се бави разултата от биопсията и се страхувам много, на 12.09. ми я направиха, днес ходих до болницата и ми казаха че резултат още няма. Струва ми се, че нещо не  е в ред, дано греша !

В коя болница е направена биопсията? Не е възможно да не е готова, но няма място за притеснение - просто някой административно не си върши работата. Що се отнася до резултатът от изследването дори и да е притеснителен те нямат основание да казват че не е готов по простата причина, че лекарите винаги казват истината пък и рано или късно трябва да го съобщят. Търсете си някъде по пътя резултатът и по-настоятелно!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2007, 23:38:09 »
Здравейте !
Mery от форума сподели, че е чакала 4 месеца за резултата от биопсията. Ето линк: Re: Цени?
Явно понякога резултатите се бавят много време, не знам каква е причината.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен bozhichkov

• Публикации: 105
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2007, 17:56:47 »
Скъпи Приятели,
Вчера ми излезе резултата от биопсията и никак не е добър, направо да ви кажа, като че ли е много лош!!!
Ето такво пише:
METAVIR
Пункционална чернодробна биопсия, съдържаща повече от 4 портални пространства /ПП/.
Фиброза- разширени ПП с няколко септи, вкл. мостови /3/ и белези на преустройство на архитектониката /4/ с преход към цироза.
ПОРТАЛНО И/ИЛИ СЕПТАЛНО ВЪЗПАЛЕНИЕ:
1. ОБЩА ОЦЕНКА-УМЕРЕНО /2/;
2. Лимфен фоликул - в около 1/3 от ПП/2/;
НЕКРОЗА:
1. Пийсмил некрози перипортално и/или перисептално- умерени /2/ към тежки /3/;
2. Ацидофилна интралобуларна некроза-тежка/2/.
СТЕАТОЗА: изклщчително тежка дифузна /3/;
ЦИРОЗА- възможна /1/;
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Хроничен хепатит с умерена /А2/към висока активност /А3/, септална фиброза /Ф3/с преход към цироза /Ф4/ и патогномонични за HCV- етилопия морфологични белези.
Ако някой би могъл малко повече да ми разясни нещата от резултата, бих бил много благодарен.
Благодаря Ви предварително за вниманието:))

Неактивен nevron

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2007, 21:50:47 »
     Zdravei, 4ove4e!
     Neznam kakvo da ti kaja prosto. Zapo4ni le4enieto i ne6tata 6te si doidat na mqstoto. Tvoqt genotip e 3. Yspeavaemostta kakto znae6 e kam 80%. Imaiki predvid i niskite stoinosti na virysa v kravta ti, da se nadqvame, 4e vsi4ko 6te mine yspe6no. Qvno nosi6 hepatita sas sebe si ot samoto rajdane ili ot savsem malka detska vazrast. Ne se ot4aivai oba4e. 6tom si zadvijil ne6tata po zapo4vane na le4enieto, dovedi ne6tata do krai. Ako se izlekyva6, ima sly4ai v koito 4erniqt drob se samovazstanovqva. Do kolkoto znam ti si mlad, taka 4e ima golqma nadejda organa ti da se regenerira. Vqrvai, 4e vsi4ko 6te se opravi. Az na skoro razbrax, 4e moq hepatit e s genotip 1b. Sega se podgotvqm za ednogodi6no le4enie. Biopsiq tyk v Ispaniq ne e zadaljitelna pri nali4ieto na fakta, 4e 4oveka e re6il da se lekyva. Taka, 4e skoro edva li 6te razbera v kakvo sastoqnie mi e 4erniq drob, no ponqkoga kato se zamislq, ne 6ta i da znam.
     Gore glavata i 6te se borim zaedno!
     Ne ynivai, 4ove4e. Tova e moqt savet.
     Jelaq ti ot vse sarce yspex i kasmet, a s tqx i zdrave.
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2007, 23:26:41 »
 Здравей, искрено съжалявам за резултатите  :'(
Но това са наистина много неприятни резултати за един човек на твоята възраст. Не знам дали вече е уместно и лечение при такъв късен етап на фиброза. Поне доколкото ми е известно едно лечение в такъв момент би било изключително рисковано. Искрено, ама искрено ти пожелавам да не си развил цироза. Дори и да имаш пак има надежда - при пациенти с хепатит В 50 на 50 % е шанса хора да живеят дълги години с цироза стига да не е декомпенсативна (не съм сигурен за термина дали е точно такъв на български).

Цитат
Фиброза- разширени ПП с няколко септи, вкл. мостови /3/ и белези на преустройство на архитектониката /4/ с преход към цироза.
Това показва донякъде че си в началната фаза на цироза. .

Цитат
НЕКРОЗА:
Не са ми ясно повечето термини, но некрозата представлява мъртви клетки, и тъкани. Зяучи ми много сериозно, но не ми е ясно
Цитат
Стеатозата предполагам че знаеш е мастно натрупване в клетките. Това е причината черния дроб да се уголеми. Също е предшественик на фиброзата...

Надявам се напразно да се притеснявам и да се изхвърлям, но е желателно час по-скоро ако е възможно да започнеш лечение, ако ти се позволява. Заболяването ти е от умерена до висока активност и е желателно този унищожителен процес за черния ти дроб да бъде спрян час поскоро. Черния ти дроб е достигнал фаза на увреждане от която няма да се регенерира, но знаеш каква компесаторна възможност има. АЛКОХОЛА какъвто и да е бира, вино го забрави! Избягвай всякакви медикаменти - нимезили, парацетамоли обезболяващи на максимум.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2007, 01:20:09 »

Скъпи Приятели,
Вчера ми излезе резултата от биопсията и никак не е добър, направо да ви кажа, като че ли е много лош!!!
Ето такво пише:
METAVIR
Пункционална чернодробна биопсия, съдържаща повече от 4 портални пространства /ПП/.
ПОРТАЛНО И/ИЛИ СЕПТАЛНО ВЪЗПАЛЕНИЕ:
1. ОБЩА ОЦЕНКА-УМЕРЕНО /2/;
2. Лимфен фоликул - в около 1/3 от ПП/2/;
НЕКРОЗА:
ЦИРОЗА- възможна /1/;
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Хроничен хепатит с умерена /А2/към висока активност /А3/, септална фиброза /Ф3/с преход към цироза /Ф4/ и патогномонични за HCV- етилопия морфологични белези.
Ако някой би могъл малко повече да ми разясни нещата от резултата, бих бил много благодарен.
Благодаря Ви предварително за вниманието:))

Здравей и от мен,
Резултатите не са хубави, но имаш възможност за реакция. Опитай се максимално бързо да задействаш процедурата по започване на лечение. Уговори си среща с доц. Антонов и говори с него по въпроса какво може да се направи за да се задейства по-бързо процедурата за започване на лечение. Ти си с генотип 3, така че имаш много сериозни шансове да се излекуваш, което значи че можеш да спреш увреждането на черния дроб до степента, в която се намира в момента. При положение, че успееш да се пребориш с вируса, днешната медицина позволява да се подддържа черния дроб в сегашното му състояние без да продължи да се уврежда. Когато лежах в болницата за биопсията ми, имаше един мъж който беше в болницата и който от 20 години има цироза /алкохолна цироза/, като фактически е спрял отдавна алкохола и през тези години лекарите не са имали проблем да поддържат черния му дроб, заради това че той е премахнал причината за прогресивното увреждане, а именно алкохола. Така, че в твоя случай ако се пребориш с вируса, нещата ще бъдат под контрол. Все пак имай предвид, че фактически все още не е установена цироза, а по-сериозна фаза на фиброза 3 /Ф3/.
За да имаш такова увреждане на черния дроб на тази възраст, за мен има само два варианта - или имаш хепатит C от раждането си, или си бил заразен още в детските си години.
Дано нещата с доц. Антонов потръгнат добре и задвижите бързо нещата с лечението!

Радо

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #7 -: Октомври 31, 2007, 09:51:06 »
Днес прочетох за резултатите ти, наистина се надявам бързо да започнеш лечение и да се възстановиш. Стискам палци. И горе главата, оптимизма помага!
Късмет !!!!!!!!!!!

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Публикации: 389
    • Профил
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2007, 11:33:53 »
Здравей!Съжалявам за резултати,но действително има шанс да изчистиш вируса и да се спре увреждането.Така че не унивай и виж как можеш да започнеш лечението.
Ще стискаме палци и сме с теб  ;)
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 275
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #9 -: Октомври 31, 2007, 23:21:06 »
На моята дъщеря биопсията също  много се забави, около 2 месеца. Звънях почти ежедневно в "Св. Иван Рилски" и получавах отрицателен отговор във връзка с резултатите. Попитах коя  е причината за това забавяне на резултатите, а отговорът от тяхна страна беше, че патоанатомката е в продъжителен болничен.

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • Публикации: 138
  • HepB
    • Профил
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2007, 10:36:38 »
zdraveite.na men sa6to mi napraviha biopsiq.rezultatite mi izlqzoha no nikoi ne mi obqsni kakvo ozna4avat rezultatite...kazaha mi 4e 6te zapo4vam le4enie s pegasys(golqmo hodene po lekari i izsledvaniq be6e)4akah 5 mes. za le4enieto.ta za BIOPSIATA v epikrizata mi pi6e: "4ernodr.takan s izrazen limfocitaren vazpalitelen infiltrat v portalnite i periportalnite  lobularni zoni,nali4ie na PM i formirane na mostovi nekrozi-belezi na periportalen i lobularen hepatit s umereno izrazeni PM i na4alni mostovi nekrozi 3-4-0 po Knodel.... HBV DNA -135IU/ml....kakvo ozna4ava tova ...mnogo li e lo6o???

Неактивен Mimeto

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 95
    • Профил
« Отговор #11 -: Ноември 03, 2007, 12:55:03 »
Направиха ми биопсията на 18,09 - резултати още няма.........май няма и да има скоро...когато ме изписваха от болницата ми казаха, че резултата от биопсията ще е готов след две седмици, а ПСР след 1 месец. Оказа се, че ПСР - готов, биопсията - НЕ.
Понякога се чудя що си тровя нервите.....особено след предаването на КАрбовски за хив позитивното момче, което си правело секс и не казвало на докторите / стоматолози мисля/, че е ХИВ позитивно.....Гледах 10 мин от началото, но това доста ме впечатли.....
щастлива мама

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #12 -: Ноември 06, 2007, 19:02:40 »
zdraveite.na men sa6to mi napraviha biopsiq.rezultatite mi izlqzoha no nikoi ne mi obqsni kakvo ozna4avat rezultatite...kazaha mi 4e 6te zapo4vam le4enie s pegasys(golqmo hodene po lekari i izsledvaniq be6e)4akah 5 mes. za le4enieto.ta za BIOPSIATA v epikrizata mi pi6e: "4ernodr.takan s izrazen limfocitaren vazpalitelen infiltrat v portalnite i periportalnite  lobularni zoni,nali4ie na PM i formirane na mostovi nekrozi-belezi na periportalen i lobularen hepatit s umereno izrazeni PM i na4alni mostovi nekrozi 3-4-0 po Knodel.... HBV DNA -135IU/ml....kakvo ozna4ava tova ...mnogo li e lo6o???
Здравей, ако искаш пусни си резултатите от биопсията в отделен пост тук в раздела Общи теми.
И напиши дословно какво точно е записано в резултатите от биопсията ти. Не виждам информация за степента на фиброза, тя се измерва от Ф1 до Ф4, както и за активността на вируса се измерва с А.

Поздрави,
Радо

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • Публикации: 138
  • HepB
    • Профил
« Отговор #13 -: Ноември 08, 2007, 15:12:27 »
  ha v moqt rezultat ot biopsiq nikade ne pi6e nikakvo F.az daje tuk ot foruma razbrah za tova (fibroza)rovi4kah iz vsi4kite si dokumenti nikade ne e spomenato takova ne6to.daje nqma nikade A-ta F-ta i tam kakvito i da e podobnine6ta.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #14 -: Ноември 08, 2007, 15:33:53 »
  ha v moqt rezultat ot biopsiq nikade ne pi6e nikakvo F.az daje tuk ot foruma razbrah za tova (fibroza)rovi4kah iz vsi4kite si dokumenti nikade ne e spomenato takova ne6to.daje nqma nikade A-ta F-ta i tam kakvito i da e podobnine6ta.
Можеш ли да публикуваш абсолютно дословно целия текст на резултатите от биопсията ти, ние ще се опитам да разберем за какво става въпрос. Даже, по-добре е да стартираш отделен пост за твоя случай и резултатите от твоята биопсия пак тук, в раздела "Общи теми".

Поздрави,
Радо

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007