Имам приятел, който ми е споделил за проблема си лично, а не е търсил подкрепа и защитници във форуми, все още ми е приятел и поне засега не виждам причина да не ми е такъв!
Ослена,
ние също сме споделили с приятелите си.
Но този форум е създаден, защото системата за лечение е сложна и защото няма достатъчно информация.
И най-вече, защото приятелите са си приятели, но човек често има нужда от помощта и подкрепата на хора, които вече са извървели пътя, който му предстои.
Твоят приятел ти е споделил за проблема си, но ти знаеш ли как да му помогнеш да се ориентира в безумията на здравната ни система, в резултатите си (да не говорим, че на олеся темата е точно "помогнете да разбера резултати", а не "защитете ме, че не искам да кажа на приятелите си"), в отделните стъпки, които трябва да предприеме при всеки един проблем? Знаеш ли какво да го посъветваш, ако го боли всяка всяка една става в тялото му и има треска в продължение на дни? А ако депресията го натисне така, че да не може да диша вече? Вероятно не знаеш, а лошото е, че и много лични лекари не знаят.
Е, ти поне научи къде да го изпратиш да чете или пък да пита.
Това, което ме провокира да напиша някои грозни неща, е този пост на Олеся:
Сама си окачествила нещата, които си написала. А конкретният пост на Олеся само показва колко не са в час лекарите не само в България. Според теб, каква вина има тя, че преди десет години, когато може и тийнейджърка да е била, никой не я е информирал правилно?