Автор Тема:  Изчистване на камъни от жлъчката с помощта на билки  (Прочетена 236846 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Дано намалят кризите и болките и полека всичко се свърши и няма вече камъни. При мен отне дълго време на оправяне и полека затихна, но поне 6 месеца имах понякога силни кризи. Но при мен повечето бяха песъчинки и имах само няколко малки камъчета. Как е при теб? Дано си добре вмомента! Все пак колко лекари смятат, че е наложителна операция и колко, че не е?
Аника, да, за професор Иванова - биохимик става въпрос. Мъжът й е фармацевт, а синът й също май е лекар, имат аптека, където дават тези билки. Нещо такова беше  :smile:.

Неактивен galka74

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 0
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте, снощи бях много зле отново с адска криза.Не зная днес дали да продължавам с билката или да влизам в болница... Не мога да задържам билката всичко повръщам и кризите продължават, дайте съвет какво да правя?Анка ще съм ти благодарна ако ми дадете адрес или телефон на тази лекарка.Наистина се отчаях много а това не ми е присъщо.
Орфей, за операция ми казаха двама лекари, но наистина не искам да се подлагам.Това ще е крайната мярка която ще предприема.Смятам да продължа с тази билка да видим, но ме е страх и да не стане по лошо с мен ако не успея да ги изкарам и си държа на ината да не стане операция по спешност.Камъните които имам са около 10 на брой с големина 5mm. но имам и песъчинки в бъбреците, също и декември лежах в болница от хепатит който остана неуточнен което за мен беше много странно.В момента отново урината ми е доста тъмна и от снощи примесена с кръв.Моля Ви дайте съвет какво да правя, ще съм Ви много благодарна.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Галка, какъв съвет можем да ти дадем, освен да отидеш на лекар.
При всички тези оплаквания и проблеми в момента, надали е подходящо сега да упорстваш с тези билки. Иди на лекар, нека кризата да отмине, след това, щом имаш желание, опитай пак с билките.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен galka74

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Радо благодаря ти за съвета, но продължавам с билката.Не съм сигурна но мисля че болките ми от снощи са от раздвижването на камъните, защото бяха по различни от обикновено.Мисля, че въпреки че повръщах всичко все нещо е останало в организма ми и билката действа.Днес промених начина на прием, билката загрявах като чай а зехтина смесих с кисело мляко и малко захар.Така е малко по добре за приемане.Надявам се да успея, дано знаете какво е да вярваш че нещо ще ти помогне.Ще издържа още два дни и ще видим ако няма резултат, влизам в болница.Смятам да продължа да пиша по темата и се надявам коментарите ми да са от полза за хората.

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
Галка, подкрепям казаното от Радо! Трябва да постъпиш за подробни изследвания. Кръв в урината - Не подценявай!!!
И какъв хепатит - неуточнен за Бога?
Проф. Иванова, както ти е казала и Орфей е пенсионирана. Не зная дали практикува вече като лекар, но преподава химия в Катедрата към МУ.
С всичко, което описваш, не вярвам да се ангажира да ти дава билки, защото е много съвестен и отговорен човек. Трябва да постъпиш в болница за изясняване на състоянието ти!

Дано всичко се нареди и не забравяй да изясниш и хепатита, за който споменаваш!

Успех
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен galka74

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Галка, подкрепям казаното от Радо! Трябва да постъпиш за подробни изследвания. Кръв в урината - Не подценявай!!!
И какъв хепатит - неуточнен за Бога?
Проф. Иванова, както ти е казала и Орфей е пенсионирана. Не зная дали практикува вече като лекар, но преподава химия в Катедрата към МУ.
С всичко, което описваш, не вярвам да се ангажира да ти дава билки, защото е много съвестен и отговорен човек. Трябва да постъпиш в болница за изясняване на състоянието ти!

Дано всичко се нареди и не забравяй да изясниш и хепатита, за който споменаваш!

Успех

Аника, днес се справям по добре с приема на билката и зехтина.За хепатита и аз реагирах остро, но вероятно при възпаление на жлъчката се получават симптоми сходни на хепатита а при мен е "Неуточнен" вероятно поради тази причина, че нямам хепатит а всичките тези симптоми са били от жлъчката.Сега съм със същите симптоми, но не е възможно да съм имала хепатит и да се  повтаря всичко.Лежах в болница 5 дни и ме изписаха бях се пооправила, но сега съм пак така.Ще издържа тази терапия не остана и ако нямам подобрение и кризите продължават, няма как ще отида пак в болница.Ще Ви държа в течение.

Неактивен Аника

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
"За хепатита и аз реагирах остро, но вероятно при възпаление на жлъчката се получават симптоми сходни на хепатита а при мен е "Неуточнен" вероятно поради тази причина, че нямам хепатит а всичките тези симптоми са били от жлъчката."

Галка, идеята ми беше горепосоченото да бъде потвърдено от лекарите и да си сигурна, че става въпрос само и единствено за жлъчката. Продължавай да си следиш урината. Дори и само следи от кръв - не трябва да се пренебрегват, а да се изяснят!
Радвам се, че си по-добре и стискам палци  :fingerscrossed:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен acho13

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте,
Проблема ми е камъни в жлъчката. През м. август 2010 след криза ме диагностицираха с 7 мм. камък. Преди 14 дни, на 12.06 ми откриха два камъка - 22 мм. и 16 мм. за тези 2 години. Днес прегледах сайта за лечение на камъни в жлъчката с билки, ентусиазирах се и поръчах за утре на дъщерята на бай Васил от Севлиево - Цеца.
Въпреки, че камъните са меко казано, големички, аз ще направя лечението и ще пиша за резултата. Само че Цеца ми каза, че за резултата трябва повече време, от порядъка на 2 -3 седмици след края на 3-дневната терапия.
Така, че ще пиша със закъснение.
« Последна редакция: Юни 26, 2012, 17:18:06 от Радослав Русинов »

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей!

Желая ти успех с лечението!
Най-вероятно камъните да са доста повече от два, но с по-малки размери. И аз уж трябваше да имам само два камъка, а се изчистиха доста повече,но по-дребни. На ехографа струпаните на едно място се виждат като един с по-голям размер.

Поздрави,
Мери

Неактивен acho13

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Мери, да те попитам нещо  - къде ги намирате камъните, къде се виждат, в изпражненията ли? :bye2:
« Последна редакция: Юни 26, 2012, 19:30:51 от Радослав Русинов »

Неактивен acho13

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте,
вчера май зададох глупав въпрос,жена ми умря да се смее на моята непросветеност. Сега ми е ясно откъде и как бих могъл да събера камъчетата, ако почнат да излизат. И тук идва големия въпрос. Аз работя в чужбина - по 30 дни,после 30 дни почивам в БГ. Сега до началото на командировката ми остават 16 дни. До колко дни след приема започва чистенето и колко е болезнено за мъжете ? Аз с болката ще мога да се примиря,обаче не искам да стават усложнения и да не мога да замина на работа. Под усложнения ми се въртят в главата запушвания на канали от камъчета с по-големи размери и сложни операции след това. A и тези много на брой и размери камъчета не биха ли могли да запушат бъбречните канали или да увредят бъбреците по някакъв начин? Някой може ли да ме посъветва за това или да паля колата и да отида при бай Васил в с.Чавдар ? Защото на лекарите предполагам какво ще е мнението ....

Неактивен acho13

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте,
вчера май зададох глупав въпрос,жена ми умря да се смее на моята непросветеност. Сега ми е ясно откъде и как бих могъл да събера камъчетата, ако почнат да излизат. И тук идва големия въпрос. Аз работя в чужбина - по 30 дни,после 30 дни почивам в БГ. Сега до началото на командировката ми остават 16 дни. До колко дни след приема започва чистенето и колко е болезнено за мъжете ? Аз с болката ще мога да се примиря,обаче не искам да стават усложнения и да не мога да замина на работа. Под усложнения ми се въртят в главата запушвания на канали от камъчета с по-големи размери и сложни операции след това. A и тези много на брой и размери камъчета не биха ли могли да запушат бъбречните канали или да увредят бъбреците по някакъв начин? Някой може ли да ме посъветва за това или да паля колата и да отида при бай Васил в с.Чавдар ? Защото на лекарите предполагам какво ще е мнението ....
Здравейте,
Отидох днес при бай Васил от с. Чавдар. Човека ми обясни цялата технология на чистенето на камъни от жлъчката. Изясни ми се и как се събират камъчетата при желание от моя страна. Така че благодаря на всички за съветите,дадени във форума. От утре започвам 3 дневното чистене. След тези 3 дни ще се види за какво става дума.

Неактивен acho13

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
За жалост ,аз не мога да се похваля с добро решение на проблема.Ходих до Севлиево и взех от дъщерята билките ,направих каквото трябва и днес една седмица след като ги изпих отидох на ехограф.Нищо не е мръднало ,там си стоят камъните ,много са и големи.За сега не знам какво да правя,не мисля да ходя на операция все още.Ще обмисля ,ако има начин да ги раздробя и изхвърля сам бих го направил,но времето ще покаже.
Да се чуди човек какви ги говорят някои ! Ти като си правил процедурата защо не пишеш дали си търсил камъчета ? Не се прави на жертва,като не вярваш на народната медицина,бегом в хирургията,там ти е мястото!!! :scream:
Днес аз преминах през първи ден от терапията. 5 приема,започнах в 08.00 и така през 3 часа ,докато завърших в 20.00 с всичко за деня. По време на мача ми се доходи до тоалетна. Събрах това,което излезе от мен. Долях го с вода. Изплуваха доста на брой зеленикави и меки образования , по точно 23 броя.Утре ми е втория ден. Аз спазвам много стриктно процедурата. Пиейки зехтина,си мисля,че пия мляко и така преодолявам нежеланието на организма да приеме зехтин.
Така наречените камъчета ги събрах на хартиена сълфетка. С нетърпение очаквам втория ден,за да се очистя колкото се може повече.
Бих искал дебело да подчертая,че няма никаква болка ,поне през първия ден. Пиете си спазмалгона с лечения сок 3 пъти по 1 хапче на ден и проблеми няма.
Утре вечерта ще пиша за втория ден и ако ми се доходи до тоалетната,с удоволствие ще изброя отделените камъчета.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Бай Васил каза ли ти, че е добре да се повтори процедурата след определен интервал?

Неактивен acho13

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Бай Васил каза ли ти, че е добре да се повтори процедурата след определен интервал?

Каза да се проверя на ехограф и ако има остатъци да се приложи още един път.Не знам как се постват снимки във форума  имам хубави камъни за показване  56 броя досега  Аз съм на 2 ден и за него съм направил 3 приема . За днес остават още 2 

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007