Автор Тема:  Нов във форума  (Прочетена 49034 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен agv70

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 49
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Нов във форума
« Отговор #60 -: Септември 24, 2010, 14:24:09 »
А не е ли опасно това пречистване   :ashamed2:
                                Опасно е, ако имаш големи камъни в дроба. Досега след толкова ехографи никой не ми беше казал, че имам и го направих. Искам да пусна нов ПСР, и тогава ще пиша повече. Ако няма друг резултат, поне вярвам че помагам на черния си дроб да работи по-добре. Водих се по рецептите от земяназаем и клуба за рак в дир.бг. От цялата работа ми се ускори метаболизма многократно, свалих много кг и имам страхотен прилив на енергия (хем почти нямаше камъни, а аз бях с... големи очаквания  :wink3:). Абе много съм доволна, но най-важно ми е да видя как е повлият хепатита (ако е).
                               П.П. Ако не са ви открили камъни досега, спокойно може да направите такова пречистване, като спазвате много внимателно указанията и не е никак опасно.

Може би имаш предвид  камъни в жлъчката.

Неактивен marina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 67
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #61 -: Септември 24, 2010, 14:43:17 »
...Може би имаш предвид  камъни в жлъчката...
Нещо такова... Така и не ги виждам откъде излизат, а на различните места пише че са или от дроба или от жлъчката.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #62 -: Септември 25, 2010, 01:21:34 »
От хаоса в главата ми : Когато вируса прояви резистентност към Зефикс /без значение кога/, може ли да се продължи с друго лекарство или се продължава Зефикс+ още нещо?
При възникване на резистентност към ламивудин, препоръката е да се продължи със Зефикс и да се добави тенофовир. Другият вариант е да се спре лечението.

ЗК отпуска лечение за 3 години , някой минал ли е този период и какво става после в случай , че проблема остава а самофинансиране  е невъзможно. Как се справят хората в по-напреднала възраст, за които лечението става животопотдържащо?
При хората в напреднала възраст се подхожда по същия начин, при възникване на резистентност трябва да се реагира, иначе лекарството просто спира да действа и съответно да помага. Именно това е големия проблем със Зефикс и ми е трудно да дам оценка защо е избран този препарат. Д-р Балабанска със сигурност си има своите доводи, но това не пречи да я помолиш да поговорите, за да добиеш по-ясна представа за всички причини.

Във форума пишат а и четат предимно млади хора и тези , които са на възрастта на родителите ми нямат възможност да се информират и просто са оставени на случайността и /май по-лошо/ на личните лекари. В Европа как се решават тези проблеми?
Доколкото знам, никъде не се плаща повече от 3 години лечение с нуклеозиден аналог. В това отношение можем да похвалим Здравната каса, защото имаше вероятност да се приеме политиката от заплащане само на едногодишно лечение. Хората по света, които са на дългосрочно лечение, са или участници в клинични изпитвания, или си го финансират сами.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #63 -: Септември 25, 2010, 01:25:40 »
Нещо такова... Така и не ги виждам откъде излизат, а на различните места пише че са или от дроба или от жлъчката.
Можем да кажем, че в черния дроб има камъни, ако приемем, че това са камъните в жлъчката. А съответно жлъчните канали се намират в черния дроб. Но никъде не се използва такова понятие "камъни в черния дроб" - ако някой го е записал някъде на сайт или в книга, то това не може да е лекар.

Неактивен agv70

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 49
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #64 -: Септември 26, 2010, 08:56:36 »

[/quote]
При възникване на резистентност към ламивудин, препоръката е да се продължи със Зефикс и да се добави тенофовир. Другият вариант е да се спре лечението.

Какво следва след спирането? Надеждата , че ни се е паднал мързелив вирус на който не му е до репликация...... или , нещо не разбирам ? :no:

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #65 -: Септември 26, 2010, 09:04:03 »
Ако се спре лечението поради възникване на резистентност и поради финансови причини да се купува тенофовир (цената му в момента е 720 лева в България, някои обаче си го купуват от Румъния за около 500 лева), тогава е важно спирането да е плавно. Чувал съм, че една от стратегиите е няколко месеца да се продължи с интерферон например. Целта на плавното спиране е да се предотврати обострянето на хепатита след това. При някои хора спирането води до такова обостряне, което пък може да ускори много повече увреждането. Трябва да знаеш и да имаш предвид това, ако се предвижда спиране на нуклеозиден аналог вследствие на възникнала резистентност, то тогава има и риск нещата да се обърнат и да станат по-зле за много кратко време.

Неактивен marina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 67
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #66 -: Септември 29, 2010, 12:42:50 »
Можем да кажем, че в черния дроб има камъни, ако приемем, че това са камъните в жлъчката. А съответно жлъчните канали се намират в черния дроб. Но никъде не се използва такова понятие "камъни в черния дроб" - ако някой го е записал някъде на сайт или в книга, то това не може да е лекар.
Ако правилно разбирам обяснението (много ми е слаба анатомията), телефонът ми е в чантата, а чантата ми е в автобуса - но 'телефонът ми е в автобуса' не е правилно да се каже? Така де, няма значение, на мен си ми личи, че не разбирам, но принципно говорим за едно и също  :wink3:.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #67 -: Ноември 06, 2010, 09:47:17 »
Темата продължава в раздела "На лечение съм": Лечение на хроничен хепатит B със Зефикс (ламивудин).

Поздрави,
Радо

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007