Автор Тема:  Моята история  (Прочетена 4703 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Христина0876

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Моята история
« -: Май 15, 2011, 21:32:16 »
Здравейте и от мен!
Преди три години най-случайно разбрах, че съм носителка на хепатит Б. Не съм на лечение, според лекарите изследванията ми са добри, но това не е темата, по която искам да пиша, за мен по-късно.
Преди 5 месеца оперираха от рак на гърдата майка ми, проведохме само една химиотерапия и чернодробните изследвания (АЛАТ) скочиха от 92.2 на 177.4. АСАТ скочи от 66.6 на 129.4, AF на 100.8, и ALP на 137.0. Поради тези причини тя не може да проведе химиотерапии.
После ходихме при проф. Коцев и той откри, че майка ми има хепатит Б. Не знам дали тя ми го е предала при раждането, което според мен е невъзможно. Аз съм на 34.
Сега чакаме HBV ДНК изследването да излезе. Предполагам, че ще има лечение, за да може после да си проведе химиотерапиите.
Ако някой има мнение по темата, нека да пише!

Копие на оригиналния пост:
Цитат
ЗДРАВЕИТЕ И ОТ МЕН,ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ НАИ СЛУЧАИНО РАЗБРАХ ЧЕ СЪМ НОСИТЕЛКА НА ХИПАТИТ Б.НЕ СЪМ НА ЛЕЧЕНИЕ,СПОРЕД ЛЕКАРИТЕ ИСЛЕДВАНИЯТА МИ СА ДОБРИ,НО ТОВА НЕ Е ТЕМАТА ПО КОЯТО ИСКАМ ДА ПИША,ЗА МЕН ПО КЪСНО.
ПРЕДИ 5 МЕСЕЦА ОПЕРИРАХА ОТ РАК НА ГЪРДАТА МАИКА МИ,ПРОВЕДОХМЕ САМО ЕДНА ХИМОТЕРАПИЯ И ЧЕРНОДРОБНИТЕИ ИСЛЕДВАНИЯ СКОЧИХА НА ALAT ОТ 92.2 НА 177.4РП ASAT ОТ 66.6 НА 129.4 AF 100.8 И ALP 137.0 ТАКА ПОРАДИ ТЕЗИ ПРИЧИНИ НЕ МОЖЕ ДА ПРОВЕДЕ ХИМИОТЕРАПИИ ПОСЛЕ ХОДИХМЕ ПРИ ПРОФ КОЦЕВ И ТОИ ОТКРИ ЧЕ МАИКА МИ ИМА ХЕПАТИТ В НЕЗНАМ ДАЛИ ТЯ МИ ГО Е ПРЕДАЛА ПРИ РАЖДАНЕ КОЕТО СПОРЕД МЕН Е НЕВЪЗМОЖНО АЗ СЪМ НА 34 СЕГА ЧАКАМЕ ДНК ИСЛЕДВАНЕТО ДА ИЗЛЕЗЕ ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ЩЕ ИМА ЛЕЧЕНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ПОСЛЕ ДА СИ ПРОВЕДЕ ХИМИОТЕРАПИИТЕ АКО НЯКОИ ИМА МНЕНИЕ ПО ТЕМАТА МОЛЯ ДА ПИШЕ

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!
« Последна редакция: Май 24, 2011, 23:35:40 от Радослав Русинов »

Неактивен ivka81

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: МОЯТА ИСТОРИА
« Отговор #1 -: Май 17, 2011, 22:45:05 »
Здравейте,според мен е напълно възможно да си имаш хепатит Б предаден по време на раждане още от майка ти. Съжалявам за операцията която тя  е понесла,много добре те разбирам.Майка ми също претърпя същата операция преди повече от 10години.Слава на Бога сега всичко е наред , тя е добре. Дано при вас нещата се наредят и да може да си проведе, ако не се лъжа 3 месеца химиотерапия.Няма ли възможност /не съм запозната,моля да ме извините/ с хепатопротектори  да се вкарат ензимите в норма? Макар и да е временно решение, до провеждане на химиотерапията? Все пак не е ли нормално при толкова силни лекарства- със или без хепатит черния дроб да реагира,и ензимите да скачат?Нека пишат компетентните по хеп.Б,за да не е да съм написла много глупости.

Ивето

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #2 -: Май 18, 2011, 13:47:09 »
Съжалявам много за това, което преживява майка ти. Ние току-що излизаме от тази тежка серия. Аз имам хепатит С. Оказа се, че и майка ми го има. Не е ясно и по-скоро се счита, че няма връзка между заболяванията на двете ни. Преди година и два месеца на майка й откриха рак на гърдата. Наложиха са 6 предоперативни и 4 следоперативни химиотерапии, 25 лъчетерапии и една година вливане на херцептин. Чернодробните ензими и на двете ни са в норма, като нейните не мръднаха по време на 10-те химиотерапии, изкл. ГГТ, но това е без значение. Все пак ми се струва, че ще трябва да атакуват черния дроб с разни медикаменти, но да проведат химиотерапиите на майка ти. Те едва ли ще са толкова много на брой, щом като са стартирали с операцията. Това ме навежда на мисълта, че туморът е хванат в ранен стадий, което много ме радва. За мое огромно щастие ще споделя, че въпреки че този на майка ми беше понапреднал, имахме успех в лечението и засега всичко е наред. Дори от миналата седмица се върна на работа. Желая ви късмет и успех ! Моля те, пиши какво се случва. Имаш пълната ни подкрепа!  :bravo2:

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #3 -: Май 18, 2011, 20:30:24 »
Мила,
състоянието на майката е доста сложно и без друго - не го усложнявайте с професор Коцев допълнително. Моят съвет е да потърсите хепатолог в София - почети малко, ще разбереш кои хора наистина ще проявят разбиране и ще подходят сериозно. Трябва ви сеириозен човек, който да каже дали химио-то може да продължи при контрол на черния дроб.
Последователността - първо лечение на хепатита и после химио, ми се струва нелогична. Лечението в най-идеалния случай ще приключи след година и половина (ако е интерфероново) или ще даде видим резултат след около година (ако е с нуклеотиди). Каква ще е ползата от химио след толкова време?

Сложно - много точните лекари трябва да намерите.

Дани 
Hang in there.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #4 -: Май 19, 2011, 13:38:34 »
Аз също бих ви посъветвала да потърсите мнение и от София - доц. Антонов или проф. Чернев.
Няма логика да забавяте химиотерапията. Черния дроб бихте могли да го овладеете с медикаменти.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007