Автор Тема:  Едно много уплашено момиче...  (Прочетена 5180 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен just me

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Остър хепатит В
Едно много уплашено момиче...
« -: Юли 29, 2011, 16:47:39 »
Здравейте и от мен! Дори не знам от къде да започна историята си....Всичко се случи толкова бързо и неочаквано.....И така, на 23 години съм, преди почти месец получих симптоми, подобни на грипни....няма да Ви описвам подробно,но ме приеха в Инфекциозно отделение с ОВХ Б. Не мога да опиша как се чувствах (и все още се чувствам), колко тежък период е това за мен и как всеки ден се моля на Бог да ми даде сили да се излекувам. Знам, че едва ли тук е мястото да се оплаквам и че може би всеки един от членовете на форума  го е изпитвал и недай си боже ще го изпитва цял живот.....но просто имам нужда да споделя....Имам много приятели, които ме подкрепят, но пред никой не мога да си позволя да покажа слабостта си, просто защото те ме познават в съвсем друга светлина и не искам да изглеждам като едно хленчещо момиче и тая всичко в себе си...Освн това знаете как е в болниците тук....никой нищо не ти обяснява и...от притеснение човек може да се побърка....

Изследванията, които ми направиха преди да вляза в болницата са следните:
Скорост на утаяване на еритроцитите: 18
Билирубин - (+), Уробилироген - увел. , Билирубин-общ: 60.4
АСАТ - 769.

Престоях в Инфекциозната клиника 10 дни и ме изписаха. Минаха три седмици от тогава. Ходих на още едно изследване, (първо след изписването ми) и резултатите са следните:
GPTalt   74
TBI  23.7 (само това са).

Четох МНОГО по темата и до някъде се обърках. Лекарката каза, че резултатите не са зле, но въпреки всичко, виждайки нейната незаинтересованост...аз съм много притеснена дали ще успея да се преборя...да не би заболяването да остане за цял живот (въпреки, че знам, че 90% от прекаралите ОВХ Б се справят). Всеки ден се питам как можа на мен да се случи....освен това приятелят ми (може би вече бивш) е в чужбина за няколко месеца. Помолих го да се изследва, но той някак не разбира колко са сериозни нещата......Ако аз съм го заразила...просто няма да мога да си го простя и тази мисъл ме убива. Знам, че когато си дойде скоро дори няма да мога да го целуна (и той и аз имаме проблеми с венците и ме е страх да не го заразя), а за ваксината знам че е на 3 етапа и трябва да се чака с месеци за да има пълна защита.
Искам да Ви попитам дали смятате, че изследванията, които се правят след излизане от Инфекциозната клиника са достатъчни,или трябва да се консултирам задължително и с гастроентеролог? (от клиниката казаха, че не е нужно, но аз им нямам много доверие) и ако трябва такава консултация след колко време долу горе да я направя? Има ли някой във Варна, който може да ми препоръчате? Четох за проф. Коцев, какво мислите? И много скъпо ли струва консултацията?
Знам, че животът ми за дълго време напред няма да е същия, мъча се да се преборя със страха и срама си, но не винаги успявам...не е лесно да си заразен....
И все пак, пожелавам на всеки от вас  КУРАЖ и ВЯРА, не се предавайте!
« Последна редакция: Юли 29, 2011, 16:51:01 от Радослав Русинов »

Неактивен just me

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Едно много уплашено момиче...
« Отговор #1 -: Юли 29, 2011, 16:59:52 »
Забравих да ви напиша и изследванията си в деня на изписването:
Общ билирубин- 74,75
ГПТ - 1680
ГОТ - 580,
Урина - пол. жлъчни пигменти.
HBsAg - (+)  Anti Cor IgM (+), Anti HCV (-), anti HAV IgM (-), anti HDV (-)   HBeAg (-), anti HBeAt (+)

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3208
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Едно много уплашено момиче...
« Отговор #2 -: Юли 29, 2011, 22:16:01 »
Здравей,

Практиката сочи, че пациентите изкарали остър хепатит Б, не развиват хроничната му форма. При показателите които имаш ти, може със сигурност да се говори за остра фаза, така че имаш 99,99999% шанс след 6 м. да дадеш отрицателно изследване на HbsAg / австралийски антиген или другояче казано-хепатит Б/.
Според мен не се налага консултация с гастроентеролог, просто защото няма да ти каже нещо по-различно отколкото ще ти кажа аз:

1. лека диета, изключваща алкохол, мазно, много пикантно
2. храната да бъде лека, много мед, плодове, зеленчуци,пилешко,риба- на скара, варени,задушени. Ако обичаш'' Макдоналдс'' забрави пърженото и затормозяващото черния дроб.
3. избягване на силни натоварващи физически упражнения- / никакво носене на торби с цимент :) /
4. ако имаш възможност си полягвай по-често в хоризонтално положение

Това е!

И не забравявай да накараш всички близки и приятели да се тестват и да си сложат ваксина.

А за приятеля ти- дори и да ти стане бивш, макар да не виждам реална причина, му обясни че от отговорност към самия него, трябва да се тества.

И не на последно място- лошото е минало, недей да задълбаваш в темата и да си втълпяваш различни лоши сценарии. По силата на всички известни ми статистики, до декември месец би трябвало да си елиминирала врага :)

п.с. хубаво е всеки месец да си пускаш контролни билирубин,асат и алат, от там насетне чак на 6-ти месец HbsAg и anti-HbsAg.

Ако имаш други въпроси-насреща съм!

Силвана
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен just me

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Re: Едно много уплашено момиче...
« Отговор #3 -: Август 04, 2011, 14:24:19 »
Благодаря за отговора и за подкрепата Силвана!!! Хубаво е, когато човек получи подкрепа от някой,който наистина знае за какво става дума....След две седмици започвам отново работа и се надявам покрай нея да спра да си втълпявам разни глупости....На 10-ти ще са ми вторите изследвания след изписването, стискайте палци! :)
Успех на всички!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007