Здравей и от мен!
Не е задължително, в случай, че си се заразила, да развиеш симптоми на остър хепатит (с пожълтяване, гадене, промяна в цвета на урината, и т.н.). Възможно е и да изкараш т.нар. "остра" фаза без никакви сериозни симптоми. Затова, най-добрия подход е да си направиш изследвания, след като мине максималния срок за инкубационния период за хепатит B (
който е 6 месеца). Все пак, гледайки всички факти около твоя случай, аз мисля, че шанса да си се заразила, е изключително малък.
По-скоро проблема е основно писохологически - намираш се в ситуация, свързана със здравето си, която не можеш да разрешиш веднага, нито да контролираш, в неизвестност си, и се изискват месеци чакане, за да си сигурна дали имаш здравословен проблем, или не. Хубавото на цялата ситуация, е че ще можеш да тренираш търпението си и освен това ще трябва да се бориш със себе си и да си наложиш да не мислиш постоянно за това, че може да си се заразила. Опитай се да смениш гледната си точка - приеми, че имаш най-лошия вариант, заразила си се с хепатит B. Дори и в този случай, шансовете ти да се излекуваш спонтанно, са над 90%. Така, че дори и в най-лошия случай, е трудно да бъдеш голям песимист.
И да вмъкна още нещо - направи си изследване за хепатит C. То не е свързано с това, че си имала рискова ситуация, а с това, че има огромен брой хора, които си мислят, че не може да са заразени, и никога не си правят изследвания за хроничен вирусен хепатит (90% от хората в България с хроничен хепатит B или C, не знаят, че са болни). Затова, използвай знака, който ти дава съдбата, и вземи най-доброто от тази ситуация - изследвай се сега и за хепатит C, а след 6 месеца се изследвай и за хепатит B, и за хепатит C, и ако все още си отрицателна за хепатит B, задължително се ваксинирай срещу него.
Поздрави,
Радо