Автор Тема:  Получих жлъчна криза  (Прочетена 13769 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен azsamsiaz

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 0
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Получих жлъчна криза
« -: Ноември 29, 2011, 09:10:17 »
От поне 7-8 години зная, че имам 18 мм камък в жлъчката. До преди една седмица изобщо не съм се замислял. Не ми е създавал проблеми. И изведнъж-болка, която все повече се увеличаваше и това ме принуди да отида в бърза помощ. В нашият малък град след няколко инжекции, ме изпратиха в областта, където ми направиха изследвания и установиха, че е жлъчна криза. Пуснаха ми система с папаверин  иоще неща и след изтичането й спря болката. Преди това не бях изпитвал такава болка. Място не можех да си намеря. Нито прав, нито в движение, нито седнал, нито легнал. Болеше и коремът и гърбът. Хирургът каза, че трябва да се готвя за премахване на жлъчката с въпросният вече 19 мм камък и ме пуснаха.  Казаха ми да внимавам какво да ям и не ми изписаха нищо. Сега ям сирене, кашкавал, кисело мляко, хляб, чай и вода. Каквото и да опитам друго и започва ако не болка, тежест. Четох из форумите за лечение с билки и за много доволни хора, но не мога да си представя как може със сока от 5 кг. лимони, 1 кг. мед и някакви"билки" за 3 дена да се разгради камъка, като на едно картофено пюре сложих малко лимон и след това пих болкоуспокояващо. Още повече, че жлъчката е мехур, свързан към черния дроб и не виждам как ще премине тази билка през него и ще го разгради. По-скоро според мен може да направи криза, че да се чудя дали ще намеря екип за спешна операция. При нормални обстоятелства разбирам да се прави някаква профилактика, но при криза смятам, че трябва да играе ножа. Моля, споделете. Помогнете със съвет.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Получих жлъчна криза
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2011, 11:54:38 »
Здравей!

Аз си изчистих всички камъни в жлъчката с билки преди повече от една година! Скоро ходих отново на ехограф - и отново всичко е чисто!
Жлъчните камъни са меки и обикновено са доста на брой, струпани на едно място. Именно затова понякога на ехографа се виждат като един камък с по-голям размер.
Нямаш си на идея колко на брой малки пихтиести жълтозелени, подобни на желирани бонбонки камъчета изчестих за 3 дена.
Може би като отмине кризата, тогава да решиш дали да опиташ с билки, или направо да се подложиш на операция!
Все пак ти си решаваш кой начин да избереш! Освен това жлъчката не е орган, който е ненужен, след като съществува и върши някаква полезна дейност за организма.
И аз си мислех, че камъните са много и големи, че няма да излязат и т. н. Много ме беше страх преди да започна лечението с билките, но в крайна сметка - всичко приключи за три дена!

Поздрави и успех!
Мери
« Последна редакция: Ноември 29, 2011, 13:33:30 от Мери_ »
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007