От поне 7-8 години зная, че имам 18 мм камък в жлъчката. До преди една седмица изобщо не съм се замислял. Не ми е създавал проблеми. И изведнъж-болка, която все повече се увеличаваше и това ме принуди да отида в бърза помощ. В нашият малък град след няколко инжекции, ме изпратиха в областта, където ми направиха изследвания и установиха, че е жлъчна криза. Пуснаха ми система с папаверин иоще неща и след изтичането й спря болката. Преди това не бях изпитвал такава болка. Място не можех да си намеря. Нито прав, нито в движение, нито седнал, нито легнал. Болеше и коремът и гърбът. Хирургът каза, че трябва да се готвя за премахване на жлъчката с въпросният вече 19 мм камък и ме пуснаха. Казаха ми да внимавам какво да ям и не ми изписаха нищо. Сега ям сирене, кашкавал, кисело мляко, хляб, чай и вода. Каквото и да опитам друго и започва ако не болка, тежест. Четох из форумите за лечение с билки и за много доволни хора, но не мога да си представя как може със сока от 5 кг. лимони, 1 кг. мед и някакви"билки" за 3 дена да се разгради камъка, като на едно картофено пюре сложих малко лимон и след това пих болкоуспокояващо. Още повече, че жлъчката е мехур, свързан към черния дроб и не виждам как ще премине тази билка през него и ще го разгради. По-скоро според мен може да направи криза, че да се чудя дали ще намеря екип за спешна операция. При нормални обстоятелства разбирам да се прави някаква профилактика, но при криза смятам, че трябва да играе ножа. Моля, споделете. Помогнете със съвет.