Здравейте!
Радо, изключително съм ти благодарна за препоръчания доц. Кацаров. Много съм доволна.
Този доктор е преди всичко човек и след това всичко останало, въпреки че е толкова много ангажиран. /Една сутрин го видях да идва на работа в 7:30 часа, а беше вторник, приемния му ден, в който той приема до 19:30 часа, че и по късно./
Отидох на платен прием. Пред кабинета му имаше митинг, може би 20-тина и повече човека. Сестрата извикваше от списък по реда на записване. Важно бе да и се обадя за да отбележи, че съм там. Мога да кажа, че не съм чакала много, може би около 15 минути и ме извикаха.
Впечатленията ми от доктора са много положителни.
По никакъв начин не излъчваше някаква умора и раздразненост, напротив. Той е много усмихнат и лъчезарен доктор, че дори и се шегува в някои моменти.
Но това е нищо пред професионализмът му. Изслуша ме много внимателно, като същевременно ми и задаваше въпроси. Когато спрях да разказвам, ме попита дали имам още нещо, което не съм споменала. Впечатлих се, защото другите лекари гледат да те „претупат” на бързо, а не да си губят времето в повече разкази. Винаги се ориентирам по езика на тялото на отсрещния човек при разговор. Не обичам да досаждам и при най-малката проява на реакция, навеждаща на тази мисъл, сама се ориентирам към приключването на разговора. Този доктор, някак те предразполага и ти се чувстваш, така сякаш разполагаш с цялото време на света. Това беше много важно за мен. Прегледа ме на ехограф и установи, че нямам проблеми със панкреас, жлъчка и жлъчни пътища, черен дроб, далак и слезка. Предположи, че най-вероятно имам някакво сериозно възпаление на червата, което се лекува бавно, със диета включваща разнообразна храна и изключваща някои храни и лекарства спомагащи за облекчаване на възпалението.
Въпреки това, ме изпрати на рентген в „Астра” /рентгенова лаборатория в поликлиниката на ВМА/, при доц. Николов, за рентгенова снимка на стомаха и червата със пасаж, каквото и да означава това. Казаха ми когато съм готова с изследванията да не си записвам час, а направо да отида в приемното му време, като когато отида на място да се обадя на сестрата че съм там. Изследването струваше 120 лв., но се оказа, че може и с направление и така ми излезе само 3 лв. Този доктор ме въртя на всякакви страни и ме снима от всякъде в продължение на ден и половина, през определени часове.
Тук искам да кажа, че съм с много доволна и от доц. Николов.
Също изключителен професионалист, който след всяка снимка най-подробно и внимателно ми обясняваше всички проблеми което имам, като ми препоръчваше съответно какво да правя за облекчаването му и какво не бива да правя. Той щателно отговаряше на всички въпроси които му задавах.
Докато чаках за изследванията във ВМА си направих кръвно изследване на липаза, амилаза, HbsAG и anti-HCV. Само липазата ми бе завишена с 4 единици. От норма 37, тя е 41, за което доц. Кацаров каза, че не е съществено. За хепатитите и за двата имам отрицателни резултати, но пък сега видях, че метода който са използвали е бърз имунохроматичен. Тук, във форума прочетох за методи ELISA и сега се чудя дали е достатъчно надежден този бърз тест..
В крайна сметка се потвърди предполагаемата в началото диагноза на доц. Кацаров.
Ех, тези диетииии, ех тези отслабвания.
Всичките ми проблеми започнаха след последната такава. Ще я напиша, за да знаят бъдещите читатели от какво да се пазят. Правих диетата с уж „чудодейният”сироп Мадал бал. Точно седмица след него /преди година и половина/, ми започнаха първите проблеми. Естествено и аз имам вина, защото след като я спрях, направих захранването което пишеше в листовката на сиропа /което беше много кратко/, а не това което смятах за редно. Каквото човек сам си направи....
И така, сега съм отново на диета, но здравословна. Сама реших да спра всички други лекарства и ще пия само тези изписани ми от доц. Кацаров. Той ми каза, че след 20 дни иска отново да ме види, за да проследи какво се случва при мен. Сестрата ми записа час и започваме лечението.
Горещо препоръчвам доц. Кацаров на всички които имат каквито и да било гастроентерологични проблеми. Хора, просто спрете да ходите при всякакви там доктори, които уж са „добри” специалисти и уж ви излиза по евтино или по здравна каса. Повярвайте, така в действителност излиза по скъпо и с много повече нерви и не се знае с колко повече усложнения от изчакването. Спестете си го и отидете при най-добрия специалист, нищо че е платено. В крайна сметка отново ще стигнете до него. Казвам го от личен опит. Пожелавам искрено много здраве на всички.
Поздрави,
Силва.