Автор Тема:  Болки и парене в червата  (Прочетена 53984 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силва

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Болки и парене в червата
« -: Февруари 04, 2012, 16:12:33 »
     Здравейте! :) От година и половина имам здравословни проблеми и често се ровя за информация в нета. Не зная как, но в крана сметка, каквото и да търсех, винаги се озовавах във вашия форум. Много компетентни, изчерпателни и същевременно приветливи са коментарите тук и за това реших да се присъединя и аз, макар и да не съм с диагностициран хепатит. Предварително се извинявам и за дългия пост.
     Основните ми проблеми са не особено силните, но почти постоянни болки, тежест и подуване в корема и стомаха, парене в червата и болки в дясното и лявото подребрие. Също така, желязодефицитна анемия и често солен вкус в устата и рани по нея. Гастро и колоноскопиите показаха: Гастроезофагеален рефлукс, Херния, Гастрит, Колит, Дивертикулит, имах и полипи в стомаха и червата, които отстраниха още тогава /март 2011 г./. Тъй като симптомите продължиха и след това, си мисля, че може би имам проблеми с черен дроб, жлъчка, панкреас или тънки черва, въпреки, че многократно, дори и в спешните кабинети на Пирогов и Исул са ми казвали при ехографските прегледи, че нямам промяна в големината на тези ми органи. Прекалявала съм дълго време и с алкохол и с диети. Последните ми изследвания: GLUCm-5.97; ALB-46; TR-79; AST-17; ALT-12; BUN-4.3; CR-S-66; FE-4.0; HIV-отрицателен и HAV отрицателен.
     Моля да ми помогнете със съвет за избор на лекар и болница, работещи със здравната каса, където ако се наложи да постъпя за няколко дни за да ме изследват и разберат какво ми е. Заради полипите е необходимо да ми се направят профилактични колоно и гастроскопии, които искам ако може да съвместя с въпросния престой. Имам позната, която ми препоръчва д-р Балабанска, но от вашия форум разбрах, че тя е тесен специалист в чернодробните заболявания. Както между впрочем и повечето добри гастроентеролози, за които се пише в нета. Ако проблема ми е в черния дроб, ясно, но ако не е? Освен за нея, не съм чувала суперлативи за други гастроентеролози от болницата в която работи. Изобщо до колко един специалист по проблемите на черния дроб, може да ми помогне за болен панкреас например? От друга страна мисля, че във ВМА има по широк кръг от добри специалисти и ако се разбере, че проблема е от друго естество /примерно панкреас, жлъчка или тънки черва/, предполагам ще има възможност да ме поеме друг екип или лекар в същата болница. Чувала съм, че там всички са добри, но пък за тях нямам препоръки. Никой не искам да обидя, но просто не мога да продължавам да обикалям лекари до като намеря точния тесен специалист за мен.
     Не зная, може и да греша в представата си за развитието на нещата, но вече нямам нито нерви, нито пари, нито направления в излишък. Искам да разбера, какво ми е и да започна да се лекувам. Писна ми от болки, лекарства и всякаквите там маниполации, завършващи на „скопия”. За тази година и половина са ми правили 5 интервенции с пълна упойка, изпила съм 10 антибиотика и една торба с други лекарства, които, сигурна съм, затрудняват още повече, точно проблемните ми и без това органи.
     Осъзнавам, че моите проблеми, сравнение с вашите са нищожни и да се оплаквам точно на вас е меко казано нахално, но си го позволявам само защото вярвам, че именно хората ходили по мъките знаят верните пътища. Благодаря ви предварително и искрено ви желая успех в лечението и пълно оздравяване, колкото и невероятно да е.
     Поздрави, Силва.
« Последна редакция: Февруари 25, 2012, 18:16:27 от Радослав Русинов »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравей, Силва!
Аз бих ти препоръчал доц. Кацаров от ВМА-София. Той е един от най-добрите гастроентеролози в България и доколкото имам представа, той не е тесен специалист точно и само в една подобласт на гастроентерологията. Занимава се с широк спектър заболявания и има точно този поглед, от който се нуждаеш - много добър диагностик със сериозни познания и практически опит в областта на гастроентерологията. Той не е чист хепатолог, а същевременно е много добър гастроентеролог.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Здравей Силва,
ако имаш болен панкреас трябва изследванията за алфа-амилаза и липаза в кръвта да са ти завишени. Правила ли си такива? Алфа- амилаза се изследва и в урина.
При болна жлъчка - билирубина трябва да е завишен. Маркери за хепатит - С и Б изследвала ли си?
Ако имаш такива, напиши ги във форума.

Неактивен tita70

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 397
    • Профил

Здравей Силва.
           Напълно съм съгласна с Ради - насочи се към ВМА.Там има много добри специалисти точно за твоя букет от диагнози.
           От престоите си там съм чувала  добри отзиви за д-р Сираков,той е от екипа на доц.Кацаров и е гастроентеролог.
           Лично аз мисля,че всичките ти проблеми идват от стомаха и го твърдя понеже имам сходни на твоите оплаквания.
           Какво ти предписаха да пиеш за ГЕРБ и за желязодефицитната анемия?

Закъснява истината,но винаги идва при нас!!!

Неактивен Силва

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
     Здравейте отново!
     Радо, и аз си мислех за доц. Кацаров, между другото. Четох мнението ти за него и коментарите и наистина мисля, че може да ми помогне. Не знам обаче кога бих се класирала за час при него. Смяташ ли, че и аз бих могла да отида при някой от екипа му, както ти си направил или за моя по комплексен случай ми препоръчваш само него? Ти казваш, че все пак и те са добри специалисти. Още в понеделник ще се обадя. Дано успея да запиша час възможно най скоро. Дали при тях ще е по лесен достъпа? Има ли значение при кой от тях да отида? Ще съм болнични още две седмици и някак ми се искаше да успея да приключа с това до тогава. По възможност де. :) Че и в работата не е удобно често да се отсъства.
     Руми, за съжаление не съм правила нито едно от изследванията за които пишеш, освен за билирубин и ми е в нормата. Четох за алфа-амилаза и липазата в нета, също и за хормона гастрин, четох и за още сума ти изследвания. Точно за това се надявам да вляза в болница, за да могат да се изследват всички вероятни причини.
     Тита, аз обаче не съм много убедена, че проблемите ми идват главно от стомаха. Например тази диагноза ГЕРБ, вярно, че гастроскопията я е показала, но не се ли характеризира с пареща болка в стомаха и по хранопровода? Мога да ти кажа, че почти никога не съм имала киселини. От друга страна лекарства, които са инхибитори на протонната помпа, като Нексиум, Улкопрол, Сопрал, Фамултран или Пантопразол, определено намаляват чувството за тежест, болките и някак подобряват състоянието ми. Спомням си, че и Креона ми влияеше добре. За желязодефицитната анемия пия Сорбифер Дуролес и Фолиева киселина. За съжаление обаче всичко е един безкраен кръговрат. Желязото дразни цялата храносмилателна система и влошава още повече състоянието ми. Няколко пъти се наложи да прекъсна лечението с него. От друга страна, ако не пия желязо и хапвам по леки храни, болките и тежестта затихват но анемията се засилва и започва едно такова стягане в сърцето. Сега например ме боли, но си пия желязото, защото ще ми изтече направлението при хематолога, а трябва на контролен преглед да отида. Не е една беля. :) Ще попитам и за д-р Сираков.
     Благодаря ви много за отговорите. :)
     Поздрави, Силва.

• Профил
    • My Home Page
Здравей, Силва,
Мисля, че е по-добре да отидеш първо при доц. Кацаров. Нека той да ти види изследванията, да те прегледа, и да ти даде час за хоспитализация, ако прецени, че има нужда от такава. Така или иначе в един момент ще се включат и лекари от екипа му, но нека той първо те поеме и да си негов случай.
Иначе, не е чак толкова сложно и трудно да се добереш до преглед при доц. Кацаров. Мисля, че става въпрос най-много за изчакване в порядъка на 2-3 седмици, като разбира се, имам предвид платен преглед, а не по Здравна каса.

Поздрави,
Радо

Неактивен Силва

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Така и ще направя. Точно от това имах нужда. Много благодаря!
Поздрави, Силва.

Неактивен tita70

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 397
    • Профил
Закъснява истината,но винаги идва при нас!!!

Неактивен Силва

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
     Днес се обадих и записах час за доц. Кацаров от ВМА за 16 февруари /учудващо скоро/, а цената на платения прием, който включва и ехография е 55 лв. Очаквам прегледа с нетърпение.  :smile:
     Поздрави, Силва.

Неактивен Силва

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
     Здравейте! :smile:
     Радо, изключително съм ти благодарна за препоръчания доц. Кацаров. Много съм доволна.  :happy: Този доктор е преди всичко човек и след това всичко останало, въпреки че е толкова много ангажиран. /Една сутрин го видях да идва на работа в 7:30 часа, а беше вторник, приемния му ден, в който той приема до 19:30 часа, че и по късно./
     Отидох на платен прием. Пред кабинета му имаше митинг, може би 20-тина и повече човека. Сестрата извикваше от списък по реда на записване. Важно бе да и се обадя за да отбележи, че съм там. Мога да кажа, че не съм чакала много, може би около 15 минути и ме извикаха.
     Впечатленията ми от доктора са много положителни. :clap: :bravo2: По никакъв начин не излъчваше някаква умора и раздразненост, напротив. Той е много усмихнат и лъчезарен доктор, че дори и се шегува в някои моменти.  :smile: Но това е нищо пред професионализмът му. Изслуша ме много внимателно, като същевременно ми и задаваше въпроси. Когато спрях да разказвам, ме попита дали имам още нещо, което не съм споменала. Впечатлих се, защото другите лекари гледат да те „претупат” на бързо, а не да си губят времето в повече разкази. Винаги се ориентирам по езика на тялото на отсрещния човек при разговор. Не обичам да досаждам и при най-малката проява на реакция, навеждаща на тази мисъл, сама се ориентирам към приключването на разговора. Този доктор, някак те предразполага и ти се чувстваш, така сякаш разполагаш с цялото време на света. Това беше много важно за мен. Прегледа ме на ехограф и установи, че нямам проблеми със панкреас, жлъчка и жлъчни пътища, черен дроб, далак и слезка. Предположи, че най-вероятно имам някакво сериозно възпаление на червата, което се лекува бавно, със диета включваща разнообразна храна и изключваща някои храни и лекарства спомагащи за облекчаване на възпалението.
     Въпреки това, ме изпрати на рентген в „Астра” /рентгенова лаборатория в поликлиниката на ВМА/, при доц. Николов, за рентгенова снимка на стомаха и червата със пасаж, каквото и да означава това. Казаха ми когато съм готова с изследванията да не си записвам час, а направо да отида в приемното му време, като когато отида на място да се обадя на сестрата че съм там. Изследването струваше 120 лв., но се оказа, че може и с направление и така ми излезе само 3 лв. Този доктор ме въртя на всякакви страни и ме снима от всякъде в продължение на ден и половина, през определени часове.
     Тук искам да кажа, че съм с много доволна и от доц. Николов. :bravo2: Също изключителен професионалист, който след всяка снимка най-подробно и внимателно ми обясняваше всички проблеми което имам, като ми препоръчваше съответно какво да правя за облекчаването му и какво не бива да правя. Той  щателно  отговаряше на всички въпроси които му задавах.
     Докато чаках за изследванията във ВМА си направих кръвно изследване на липаза, амилаза,  HbsAG и anti-HCV. Само липазата ми бе завишена с 4 единици. От норма 37, тя е 41, за което доц. Кацаров каза, че не е съществено. За хепатитите и за двата имам отрицателни резултати, но пък сега видях, че метода който са използвали е бърз имунохроматичен. Тук, във форума прочетох за методи ELISA и сега се чудя дали е достатъчно надежден този бърз тест..  :unsure:
     В крайна сметка се потвърди предполагаемата в началото диагноза на доц. Кацаров. :clap:  :congrats:
     Ех, тези диетииии, ех тези отслабвания.  :angry3:  :crying2: Всичките ми проблеми започнаха след последната такава. Ще я напиша, за да знаят бъдещите читатели от какво да се пазят. Правих диетата с уж „чудодейният”сироп Мадал бал. Точно седмица след него /преди година и половина/, ми започнаха първите проблеми. Естествено и аз имам вина, защото след като я спрях, направих захранването което пишеше в листовката на сиропа /което беше много кратко/, а не това което смятах за редно. Каквото човек сам си направи....  :ashamed2:
     И така, сега съм отново на диета, но здравословна. Сама реших да спра всички други лекарства и ще пия само тези изписани ми от доц. Кацаров. Той ми каза, че след 20 дни иска отново да ме види, за да проследи какво се случва при мен. Сестрата ми записа час и започваме лечението. :dance: :flowers:
     Горещо препоръчвам доц. Кацаров на всички които имат каквито и да било гастроентерологични проблеми. Хора, просто спрете да ходите при всякакви там доктори,  които уж са „добри” специалисти и уж ви излиза по евтино или по здравна каса. Повярвайте, така в действителност излиза по скъпо и с много повече нерви и не се знае с колко повече усложнения от изчакването. Спестете си го и отидете при най-добрия специалист, нищо че е платено. В крайна сметка отново ще стигнете до него. Казвам го от личен опит. Пожелавам искрено много здраве на всички. :love5: :flowers:

Поздрави,  :flowers: Силва.
« Последна редакция: Февруари 26, 2012, 00:41:40 от Силва »

• Профил
    • My Home Page
Силва, много се радвам, че нещата са се развили толкова добре и че си доволна от срещата си с доц. Кацаров!  :good:
Стискам палци съвсем скоро да забележиш и първото подобрение и да се пребориш напълно с този неприятен проблем!  :fingerscrossed:

Поздрави,
Радо

Неактивен Силва

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Силва, много се радвам, че нещата са се развили толкова добре и че си доволна от срещата си с доц. Кацаров!  :good:
Стискам палци съвсем скоро да забележиш и първото подобрение и да се пребориш напълно с този неприятен проблем!  :fingerscrossed:

Поздрави,
Радо
     Радо, а този бърз имунохроматичен тест за изследване за Хепатит, надежден ли е? Думата бърз ме притеснява малко.

Поздрави, Силва.

• Профил
    • My Home Page
Re: Болки и парене в червата
« Отговор #12 -: Февруари 25, 2012, 18:24:18 »
     Радо, а този бърз имунохроматичен тест за изследване за Хепатит, надежден ли е? Думата бърз ме притеснява малко.
Няма тест, който да дава 100% гаранция. А и няма тест, за който да се каже, че не става или че дава много грешни резултати, защото тогава той няма да бъде допуснат на пазара. Това, че някой тест е направен с ELISA метод също не го прави 100% сигурен, като дори тази техника се приема вече и за остаряла. Но пак казвам, че това не го прави неточен метод.
Така, че ако искаш да си сигурна и по-спокойна, можеш да си пуснеш още веднъж двата теста за хепатит B и C в друга лаборатория.

Поздрави,
Радо

Неактивен Силва

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #13 -: Февруари 25, 2012, 18:27:57 »
Много благодаря! :smile:
Поздрави, Силва.

Неактивен Силва

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Април 22, 2012, 19:44:49 »
      Здравейте и от тук!  :smile:
      Аз да си продължа темата за моите си болести. Ходих няколко пъти при доц. Кацаров. На около месец ме следи и след като ме изслушва и разпитва променя терапията съгласно оплакванията. До сега ми е изписвал Пробитор,  Де Нол, Дуспаталин, Иберогаст, Креон, Спазмомен в различна комбинация и варианти в зависимост от симптомите ми.
      Понеже оплакванията продължиха ми препоръча да ми направят колоноскопия. На 21 април ми я направи доктор Юлия Петрова във ВМА и се оказа, че нямам нищо лошо освен възпаление на червата. Все още не съм взела епикризата. Каза ми да пия много вода и да не ям храните от които ме боли.  :shocked1: Как да знам точно от коя храна ме боли, като аз като хапвам, никога не ям само една храна..... :crying2:
      Имам си колит и ентерит и туй то. Не съм доктор аз, ама така да ме боли почти постоянно, нещо не ми се струва редно.... :angry3:
      Снощи, понеже не бях хапвала нищо два дни заради интервенцията, ядох крем супа и една бисквита с фибри. Днес пак ме заболя корема. Най-вероятно е от бисквитата, понеже беше сладка. То доц. Кацаров си ме предупреди за сладкото, но аз що така реших да я хапна таз бисквита. Сигурно от глад. Вече не зная какво да ям хора. Наистина. Лудвам вече.  Боли си и това е. :scream: :crying2: :angry3: :fool3:
      Във вторник се надявам живот и здраве  :girl_angel: да отида на санаториум в Хисаря, да вземат малко да ме постегнат, че кат се погледна в огледалото и аз вече се плаша от себе си.  :shocked1: Отслабнах с 5-6 кг от както се съобразявам какво ям по съвети на доц. Кацаров, а и защото ме боли от много храни. Имам едни тъмни кръгове, изпито лице и бледа и лоша кожа. А лекарката-нищо ми нямало. Тя анемията отново ми се активира.  Хемоглобина ми е 100. Много ясно! Че то, като не ям почти нищо, защото ме е страх да не ме заболи.... А колко нервна съм станала да не говоря. Има ли връзка, няма ли... :sad3:   
     Ох, надявам се санаториума да помогне и физически  психически. :angel: :fingerscrossed:
     Хайде със здраве! :flowers:
     Поздрави, Силва.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007