Анкета

Какви хепатопротектори вземате?

Карсил
41 (30.1%)
Хепкарсил
4 (2.9%)
Легалон
32 (23.5%)
Трансметил
36 (26.5%)
Друг
23 (16.9%)

Общ брой гласове: 134

Автор Тема:  Хепатопротектори - Карсил, Легалон, Трансметил....  (Прочетена 265215 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен V.Kremlin

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Хепатопротектори - Карсил, Легалон, Трансметил....
« Отговор #75 -: Септември 24, 2009, 18:27:55 »
 Карсил е много добро средство. Едно време се съмнявах дали има полза от него, и ми беше жал да давам пари за него. Обаче веднъж така се интоксицирах дроба с алкохол (2 седмици здрав запой, олололо), че хепатита ми удари по цялата хранителна система. Всички вътрешности ми боляха. Можах да спа само в позата на Ленин в Мавзолея. Без да се мърдам))) Всеки следобед температурата ми се вдигаше на 37.2. След само 3 дни приемане на Карсил вече усетих подобрение. След 3 седмици болки в дроба пощи изчезнаха, че дори и кафенце взех да пийвам. А след 2 месеца Алат и Асат вече са ми били в нормата (преди бяха по-високи в 3 пъти). Веднъж, по времето на курса, някъде на втора седмица, вече нямах температура и си забравих да изпия таблетката на обед, и веднага вечерта се почуствах по зле и пак ми се вдигна температура. Така че таблетки действат, убеден съм. Вземам по 3 капсули (90 мг) на ден. 3 месеца ги пия, 3 месеца почивам. Това че при някой показатели на ензимите не се намалиха нищо не означава, все пак зависи в какво състояние дроба ви, какво ядете, пушите ли. Бях на диета и на карсил, с нормалните показатели, после взех да пийвам енергийни напитки, разтворимо кафе и безалкохолната бира, и за 2 месяца ензимите ми се увеличиха двойно. След спиране на тези гадости, пак ми се нормализираха.

Докато почивам от карсил, пия Лив 52. Преди го пиех заедно с карсил, сега реших да изкарам 3 месяца само на Лива и да си направя изследвания. От един гастроентеролог чух че Лива е токсичен, но според него и карсил с нищо не помага, както и билки въобще. Хахаха. След като химичен състав на повечето билки е известен, и фитотерапия има научно обоснование, странно ми звучат подобни изказвания.
Но в Лива билките са малко екзотични и поне аз не съм видял някакви независими изследвания, така че не знам дали е добро, но реших да рискувам. Поне като пари нищо не струват.
На официалния сайт Лив 52 вече се казва LiverCare, вместо 8 има само 6 съставки, вместо 60 таблетки са 100 и струва 13 паунда, бррр. Може би тези 2 отпаднали съставки са били токсични? Незнам, но съм се набавил с Лива и за напред, щото ако стане 20 лева, няма да го купувам.
Хепасейв съм изпил 1 опаковка за 20 лева и нищо не мога да кажа за него. Но ми се вижда скъпо за лекарството в което не съм сигурен.
Моите познати които пият Есенциале форте от години много са доволни от него. Казват че Есливер Форте е още по-добър, но в България го няма. А то всъщност същия Есенциале плюс витамини Б http://www.mosmed.ru/docv/Vidal_docs/drug_info_10321.asp. Като понякога си взимам Есенциале купувам също витамин Б комплекс с фолиева киселина, някакви американски за 1.40 лв.

Неактивен Теди

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 11
    • Профил
И аз да се включа се едно въпросче относно Хепасейв.Някой ползвал ли го е и дали сте доволни?Съпруга ми изпи една опаковка и сега му казаха да продължава да го пие.В нета няма кой знае какви мнения за него така че реших да попитам и тук.

Неактивен todborce

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 86
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
Моят съвет е, диета, повече плодове и зеленчуци и ако трябва билки. Няма нужда от химиотерапия.

Тодор

Неактивен galq

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
Теди,Станимир го пиеше и беше доволен от него.

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 342
  • "Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте аз пия в момента карзил 90 милиграма 2 по 2 сутрин и вечер,та мисълта ми беше постоянно ли да го пия или трябва да се почива.Пия го вече шест месеца в болницата ми казаха,че няма проблеми,че бил на билкова основа и не би ми навредил.Сега чакам отпускането на интерферона и искам да ви попитам като го започна трябва ли да спра хепапротектора. :medicine:

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Може да го редуваш с легалон. На мен карсила ми идваше малко слаб. Пиех го 3 месеца, после минавах за месец на легалон.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Kidney

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 14
  • Kidney Transplant Patient
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #81 -: Октомври 17, 2010, 14:41:10 »
Аз в момента пия Легалон, 3 пъти по 1. Преди пиех Карсил също 3 пъти по 1 (90 мг), но решиха да го сменят с Легалон, макар че активното вещество е едно и също, разликата е в грамажа и може би в пречистването, все пак Легалон е германски продукт.
Пробвах и Трансметил, но той при мен има само временен положителен ефект, около две седмици, когато ми сподо трансаминазите почти до норма, но след още две седмици ги вдига обратно "в облаците". :sick: :laugh:

Неактивен sara12

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 5
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Статус: Остър хепатит В
 :wink3:
Здравейте; бих искала и аз да пиша какво вземам.
Та значи пих 1 месец трансметил ( от него не можех да спа добре )  ; след като ми направиха изследвания го смениха с легалон ; все още не мога да привикна да го пия 3 по 1 на ден;а също така пия =хептен= на Борола;но мойта лекуваща докторка ми каза ;е нямало смисал. Ако някой има мнение за хептена нека пише.
това което не ме убива ме прави по-силен

Неактивен ivelinans

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Здравейте,
И аз реших да се включа... Баща ми пиеше до скоро трансметил, ензимите спаднаха. Но като поддържащо му предписаха Хепатофелин. Доста го търсихме по аптеките, на билкова основа е и има силимарин 80 мг, артишок, глухарче, ленено масло и соево. Някой чувал ли го е и какви са отзивите? Благодаря!

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
Пиех Легалон близо 2м., а от около 1м. за разнообразие го смених с Есенциале форте N. Не знам, кое е по-добро, но ензимите ми спаднаха чувствително.
"Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка."

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Но като поддържащо му предписаха Хепатофелин. Доста го търсихме по аптеките, на билкова основа е и има силимарин 80 мг, артишок, глухарче, ленено масло и соево. Някой чувал ли го е и какви са отзивите? Благодаря!
Здравей, Ивелина!
Мисля, че за първи път някой споделя във форума за Хепатофелин. Доколкото виждам, и той, както и повечето други хепатопротектори, се основава на силимарин. Така, че действието му не би трябвало да е по-различно от другите хепатопротектори, които ползват същата активна съставка.
Все пак, ако някой има опит с употребата му, ще се радвам да сподели.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Споделен опит от употребата на Легалон в друга тема на форума:
Здравейте!
От пет дни вземам Легалон и вит. Е, но не по лекарско предписание (спрях да плащам здравните си осигуровки, когато преди две години получих заповед за отказ на лечение от НЗОК); тъй като брат ми е фармацевт, той ми каза как да ги вземам.
Обаче още на втория ден от приема на Легалон получих много неприятен сърбящ обрив по деколтето. Продължих упорито да пия Легалон и обривът вече е и по челото и стомаха ми. "Къпя" се в Ментолов спирт срещу сърбежа, но все повече се убеждавам, че не си струва да търпя обрив, заради хапчета с доста спорна ефективност.
Носител съм на вируса (Ц) предполагаемо поне от 1996 г. и никога досега не съм вземала хепапротектори. Случайно попаднах на тази тема тук, прочетох мненията и реших и аз да ги пробвам тези препарати. Но от утре спирам Легалона (не знам дали се е отразил на ензимите ми, защото те винаги при тестване са били в норма, за което и ми беше отказано лечение - така е, генотип 3 си има плюсове и минуси).
Някой по-горе беше споменал Лив52 и в тази връзка поствам следното:
LIV.52. An extract of several plants prepared for ayurvedic medicine has been marketed in the West as LIV.52. Standardization, chemical characterization, functional, and pharmacological studies are not well documented. The extract was reported to improve serum biochemistry values in rats with toxic liver damage,75 and uncontrolled observations in patients with liver disease seemingly gave similar results.76 Furthermore, it lowered circulating levels of acetaldehyde in healthy adults consuming alcohol.77 Therefore, Fleig et al.78 performed a randomized, placebo-controlled, 2-year clinical trial in 188 patients with alcohol-related cirrhosis. LIV.52 did not affect the survival rate of Child class A and B patients but increased mortality among the 59 Child class C patients (81% in the treated group, compared with 40% in the placebo group). Twenty-two of 23 deaths in the LIV.52 group were related to bleeding or liver disease compared with only 3 of 11 deaths in the placebo group. This result led to immediate withdrawal of the drug. It highlights the danger of ill-defined herbal preparations and the necessity for in-depth preclinical testing.

http://www.hepatitis-central.com/hcv/herbs/products/challenge.html
Въпрос на личен избор е (не се предоверявайте на лекари) дали да се вземат тези хепапротектори.
Аз за себе си реших да спра от утре с експериментите.
Поздрави на всички!
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен stpopova

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 13
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Статус: Остър хепатит В
Здравейте,

Аз съм с остър хепатит Б, с тежко протичане. При лечението ми в банката с глюкоза имах и трансметил, отделно пиех карсил 90, есенциале форте, едни прахчета на МЕРЦ /не си ги спомням в момента как се казват/, дуфалак за изчистване на червата,  гентамицин, бусколизин. След като ме изписаха ми оставиха само карсил, есенциале форте, дуфалак, и хомеопатичен phosphorus 15ch.
Не съм пила други лекарства и не мога да преценя кое действа по-добре и по-бързо, но въпреки постоянния прием на лекарствата вече 1,5 месеца /общо с лечението в болница/ черният ми дроб не се е възстановил още /2 см тъкан е увеличена/. Показателите ми билирубин, АЛАТ и АСАТ не са се възстановили все още в нормите на здравите хора и ..... продължавам на тази медикаментозна терапия засега.

Неактивен ivanov_km

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
« Отговор #88 -: Януари 20, 2015, 20:40:17 »
Здравейте!
Съвсем случайно ми откриха завишени чернодробни ензими и по-точно само АЛАТ. След което посетих 4-ри гастроентеролога от които един при ехография ми каза, че имам леко омазняване на черния дроб, а др. 3-ма ми казаха, че не виждат стеатоза на ехографа. Пуснаха ми изследвания за хепатити Ц и Б и за радост са отрицателни.
Единият лекар ми предписа да приемам легалон 3х1  за период от 6 месеца.
Другият лекар ми предписа да пия ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ 2х1 (сутрин и вечер) за два месеца.
И след тези лечения да се видят как са  ензимите.
Интересувам допустимо ли е да пия ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ в комбинация с Кразил по следната схема с цел по-бързото вкарване на АЛАТ в норма?
ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ 2х1 (сутрин и вечер) и Карзил от 90 мг.  2х1 (обяд и вечер) и след два месеца ще си пусна отново изследване за чернодробни ензими.
« Последна редакция: Януари 20, 2015, 20:52:28 от ivanov_km »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3209
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #89 -: Януари 20, 2015, 21:47:37 »
Здравей,

колко са ти завишени ензимите? Принципно Карзил не си заслужава парите, по-добре да караш само на Есенциале, но ако са много завишени, може да се добави и Трансметил ( но е скъпичък).

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007