Автор Тема:  Лечение с Пегасис на хроничен хепатит Б  (Прочетена 121511 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
А сега за моето лечение...............
На 02.10.2007г.ми сложиха първата инж.интерферон.При мен "изкуствена дупка"се получи случайно и поне този проблем  отпадна.В този форум прочетох, че страничните ефекти са по-леки когато интерферона се слага в корема и е затоплен.Пробвах.Вярно е!Благодаря :) :Ако някой ми каже и как да си успокоя нервите ;)/Шефа каза че съм нещо остра напоследък/ :P
Аз започнах с АСАТ и АЛАТ в норми.Почти веднага се удвоиха и така си карам вече 3 мес.Мисля че с косопада проблемите ми сега започват.Тривитаминола съм го пробвала преди.Ефектен е.Пак ще го ползвам.Имам болки в ставите, схващания, температурата вече е поносима.Хемоглобина ми е нисък.
Сега тръгвам за инж.Слагам я в сряда, в 18 ч./тогава се прибирам и лекарят ми работи, пък и за уикенда съм готова за обичайните си задължения на майка и съпруга.И за забавления също. То без алкохол забавленията малко не са качествени, ама нейсе/ ;)
За всички, които сега започват: НЯМА СТРАШНО!Нито биопсията, нито стран.ефекти са "болка за умиралка".
Аз февруари ще правя в София изследвания, защото последната доза е на 12 март.Дано ми издадат нов протокол.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен niki

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 95
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Лечение с Пегасис на хроничен хепатит Б
« Отговор #1 -: Януари 30, 2008, 17:22:42 »
Здравей и от мен! Прочетох поста ти в нов член и честно да ти кажа направо ти се възхищавам! Всичките тези нещта за които разказа .... Много е хубаво че понасяш по този начин и терапията! Искам да ти пожелая успех след лечението и колкото е възможно по-леко да го изкараш!

За раздвижването на ензимите нагоре, смятам че е нормално. При мен също го имаше, както и при други хора от форума които са на лечение.

Поздрави! :)

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #2 -: Януари 30, 2008, 17:51:40 »
Здравей!
Би ли споделила дали са ти правили в края на третия месец ПСР и какъв ти е HBeAg (+) или (-)?
С какви стойности ти е бил ПСР теста в началото на лечението и след 3-я месец, ако са ти правили контролен тест?
Поздрави!
Мери

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #3 -: Януари 30, 2008, 18:32:26 »
Merry, в края на трети месец правят ПСР само на болни с хепатит С.Аз съм с HBeAg+, ПСР-473500,А1,ф2
« Последна редакция: Януари 30, 2008, 18:40:16 от Vancheto »

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 138
  • HepB
    • Профил
« Отговор #4 -: Януари 30, 2008, 18:44:53 »
     Здравейте!!!
   Ванче аз сам с хеп Б и моята лекуваща лкарка ми каза 4е трябва да си направя ПСР на третия месец.Сега сам на втория и др месец трябва да си го правя.Ти сигурна ли си???  Преди да започна лечението ми беше 135 000.

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #5 -: Януари 30, 2008, 19:26:08 »
Да, и на мен ми правиха ПСР в края на третия месец! Даже Доц. Антонов ми каза, че след като ми излезе резултата от ПСР-а веднага трябва да напише протокол за продължаване на лечението за още 6 месеца, защото пак се чака онези дебили от здравната каса да си сложат подписа на втория протокол.
Трябва да има време, за да не стане така, че да се наложи прекъсване на лечението!
Поинтересувай се дали не са си спестили парите за теста лекарите.

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #6 -: Януари 30, 2008, 19:41:44 »
Сара, поддържам връзка с едно момиче, което не е от моя град.Заедно ни правиха биопсиите.И тя е с хеп.Б.Започна лечение 2 семици преди мен.Тя се обаждала по телефона на проф.Чернев за да го пита ще си прави ли ПСР на третия мес. и и отговорили, че с хеп.Б се изследват на 6 мес.Аз и се доверих.Между другото тя току що ми се обади.Правили са и изследване в София преди два дни.Последната и инжек. е на 26.03.
Сега чака новия протокол за продължение на лечението.
При нея има"дупка"между инж.Ще дойде в Ст.Заг.да вземе една от мен, и после ще ми я върне,когато си вземе своята, но преди да дойде времето за моята.Така ни подреди нашата здравна система >:(

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • Публикации: 138
  • HepB
    • Профил
« Отговор #7 -: Януари 30, 2008, 20:59:23 »
        Незнам с тия "дупки" явно в различните градове е различно.И аз си осигурих 2 седмици преднина преди първата за да имам винаги резервна.Но се оказа,че няма проблем да ти напишат рецептата за 28 дни.Моята лична лекарка ми каза че няма проблем,важното е да не се исписват 2 рецепти в един месец.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3183
    • Профил
« Отговор #8 -: Януари 31, 2008, 09:28:03 »
Здравейте,

Бих искала да вмъкна и моето мнение за правенето на ПСР на 3-ти месец- за Хеп Б също ВАЖИ! Доктор Янков ми е наблюдаващ в Александровска и ми напомни,при първата инжекция, че трябва да отида след 3 м. за изследването. Прави се с цел да се проследни как протича лечението и как отговаря организма. Може ви в случая на това момиче, не е бил необходим,макар,че не виждам причина. Съветвам всички които се колебаят дали да си правят, все пак да се посъветват с наблюдаващият ги лекар.

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #9 -: Март 09, 2008, 13:01:00 »
Здравейте!
Бих искала да споделя нещо за моето лечение.
В момента чакам втория протокол и  най-вероятно няма да имам проблем с липсващ интерферон докато пристигне, но аз се чудя дали въобще да продължавам.
В момента резултатите от функцията на щит.жлеза са много притеснителни, аз пия лекарства за това и ендокринолога ме съветва да продължа с лечението, НО все още АСАТ и АЛАТ са ми високи, ПСР на 3-мес нямам, но си мисля че нивата на вируса са все още високи.
Явно резултат от лечението няма да има, ами ще си увредя жлезата и ще пия лекарства доживот/ама нали се сещате какво става с дроба, все пак съм с Ф 2 /
Ще се консултирам и с проф.Чернев , но мисля че ще оставят решението на мен/както стана и с ЕHRISTOVA/
Иска ми се да изкарам докрай този курс, но дали си заслужава риска?!
Ами това е, чудя се какво да правя :-\

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #10 -: Март 09, 2008, 13:53:32 »
Здравей!
От колко време си с хепатит, че имаш такова увреждане?

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #11 -: Март 09, 2008, 14:04:28 »
Здравейте!
В момента чакам втория протокол и  най-вероятно няма да имам проблем с липсващ интерферон докато пристигне, но аз се чудя дали въобще да продължавам.
В момента резултатите от функцията на щит.жлеза са много притеснителни, аз пия лекарства за това и ендокринолога ме съветва да продължа с лечението, НО все още АСАТ и АЛАТ са ми високи, ПСР на 3-мес нямам, но си мисля че нивата на вируса са все още високи.
Явно резултат от лечението няма да има, ами ще си увредя жлезата и ще пия лекарства доживот/ама нали се сещате какво става с дроба, все пак съм с Ф 2 /
Ще се консултирам и с проф.Чернев , но мисля че ще оставят решението на мен/както стана и с ЕHRISTOVA/

Здравей, Ванче!
Решението - дали да продължиш лечението трябва да вземеш след като имаш резултат от ПСР. Това, че ензимите ти са все още високи нищо не означава! При много хора по време на лечението ензимите са над нормата. Единствено резултата от ПСР теста е критерий дали действа интерферона или не!
Това е моето мнение - не бързай с изводите преди да видиш резултата от ПСР.

Поздрави и не се отчайвай!
Мери

Неактивен desi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 120
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #12 -: Март 09, 2008, 16:55:10 »
И аз съм на мнение че не трябва да бързаш с заключенията, изчакай защото неможе да си сигурна че няма да има ефект от лечението.

Неактивен Vancheto

• Профил
« Отговор #13 -: Март 09, 2008, 18:51:56 »
Момичета, и аз мисля да продължа като си следя състоянието, пък каквото такова, но преди това ще отида да измоля един ПСР или ще си го направя сам.

Анита, аз всъщност предполагам , че съм заразена при секцио по спешност преди 13 год., но
едва преди 4год.при втората ми бременност покрай задължителните изследвания за СПИН и хепатит разбрах, че съм с HbsAg+ . Гинеколожката тогава не ми обясни нищо или по-точно ми даде много успокояващи обяснения и не ми пусна никакви допълнителни изследвания.Два мес.по-късно бях приета в инфекциозно с остър хепатит.
До скоро си мислех, че досега съм била само носител и бременноста е провокирала остра форма, но като си видях резултата от биопсията започнах да мисля, че може би съм изкарала острата форма отдавна, като вероятно съм го приела за някаква настинка и съм хронифицирала отдавна.И ако гинекологът ми беше пуснал и др.изследвания.............

То при тези хепатити много АКО-та
С две думи не знам точно откога го имам това отвратно нещо.МРАЗЯ ГО!Ще го пребия! >:(

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #14 -: Март 09, 2008, 23:54:25 »
Здравейте!

Трябва да се опиташ да намериш баланса - не е никак лесно, когато става въпрос за здраве. Следи си внимателно щитовидната жлеза и се наблюдавай ако щеш и за симптоми. Все пак, наистина няма как да си сигурна, че лечението не върви успешно в момента. А лечението, което ти е отпуснато сега, е шанс, който не трябва да се изпуска.
Посъбери повече мнения и прецени. От друга страна, ако ще си увредиш щитовидната жлеза, не си заслужава. Но нека това да го потвърди някой ендокринолог.
Ще стискам палци да минеш през този период без да се налага спиране на лечението!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007