Автор Тема:  УМБАЛ "Каспела" в Пловдив, моля за мнение  (Прочетена 14503 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Георги1973

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 11
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте, аз съм от Пловдив имам хроничен хепатит Б и в момента съм на Виреад след неуспешно лечение с Пегасис , лекувам се в УМБАЛ „Св.Иван Рилски” днес ме изписаха след една нощувка(явно вече могат, ако резултатите са добри) :clap: Проблема е, че ми идва много пътуването, а и там е пълен хаос чакаш за всичко и по много. Знам, че там са най добрите, но при мен вече става въпрос за следене на резултати и за изписване на протоколи, и ще ми е много по удобно да се прехвърля в Пловдив. Моля дайте мнение за УМБАЛ "Каспела", има ли някой на лечение там?? Бях да питам в УМБАЛ "Св. Георги", но от там ми казаха , че нямат практика да прехвърлят и не желаят поради куп причини (Свързани с изследвания, документация и т.н.) Знам, че ако се заям и надигна глас ще стане, но прецених първо да поискам съвет. Та моля за съвет и мнение. Благодаря!

Неактивен Мариана

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 10
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
Re: УМБАЛ "Каспела" в Пловдив, моля за мнение
« Отговор #1 -: Юни 15, 2017, 13:45:04 »
Здравей! Явно сме на един хал-и аз търся кой в Пловдив да ме поеме за този хепатит. Била съм в Каспела, но в друго отделение. Доволна съм, но се питам за хепатита как стоят нещата там! Дано някой ни отговори! Ставаме двама  :bravo2:

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 87
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #2 -: Юни 15, 2017, 19:07:11 »
Здравейте и на двамата.През 2016г в продължение на 1 година (2 протокола) се проследявах в Каспела при д-р Ефимия Чолакова.Проблеми със записване за хоспитализация няма,даже не е необходимо предварително записване,а отиваш директно с направлението и те приемат.Болницата е на ниво,добра инфраструктура,апаратура и доктори,но...винаги има но...При първия протокол нямах проблеми,всичко беше навреме,за вторият протокол обаче ме забавиха с почти един месец,наложи се да търся Виреад,за да не прекъсвам лечението и след това забавяне преминах за проследяване отново към София в Св.Иван Рилски.Проблемът на Каспела е,че нямат (или поне тогава нямаха) комисия,която да одобрява и издава протоколи.Препращат протоколите с изследванията към други градове (в моя случай беше Стара Загора),където комисия подпечатва протоколите,за да може да се подадат в Нзок.Ще се радвам ако разберете актуална информация за Каспела,защото и аз като вас живея и работя в Пловдив.Поздрави.

Неактивен Мариана

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 10
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #3 -: Юни 15, 2017, 20:40:24 »
Само това изрових, но дали е така- за Каспела става на въпрос
Хронични вирусни хепатити
Създаден е център за скрининг и изследвания на пациенти с хронични вирусни хепатити. Провежда се целият обем диагностика за преценка на необходимостта от стартиране на противовирусно лечение, съгласно критериите на НЗОК. В клиниката е разкрита утвърдена от НЗОК комисия от лекари, за издаване на протокол за стартиране на безплатно за пациента противовирусно лечение при хронични вирусни хепатити В, С, D. Екип от специалисти е ангажиран с потготовката на документите за започване на лечение и проследяване на пациентите за периода на лечението, както и след това.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #4 -: Юни 15, 2017, 23:30:58 »
Каспела от м.март 2017 са вкл.към клиниките, които имат специализирани комисии за назначаване на лечение с протокол А1 (хеп.В и С).
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Георги1973

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Юни 16, 2017, 18:00:53 »
Смятам да отида на място и да разбера как стоят нещата, после ще споделя впечатленията си.

Неактивен Георги1973

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Юли 05, 2017, 11:10:56 »
Здравейте, вчера разговарях с д-р Дойков от УМБАЛ " Каспела" и ме увери, че издават протоколи също така и , че няма проблем да се преместя при тях ,да се обадя две седмици преди датата на прием за да ми дадат ден. Лично аз смятам да се преместя за удобство пък дано да не сгреша.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007