Автор Тема:  Влошаване след лечението  (Прочетена 1182 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен BlackMoon

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 9
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Влошаване след лечението
« -: Май 18, 2024, 04:48:39 »
Здравейте! През април завърших лечението си на Хепатит С с Мавирет. Но още докато бях на лечение започнах да се влошавам вместо да се оправям. Не знам защо почна болка в дясно под реброто като подпиране тежест, болка.... Лицето ми има (не постоянно) един лек жълт оттенък и тъмни сенки. Изгубих апетит , а преди направо си бях чревоугодник  :laugh:  Сега ми се гади все и насила ям. Нямам енергия, не мога да спя , западам в депресия, често ме боли главата и стомашни проблеми имам, отслабнах 9кг, а аз попринцип заради  ИР и висок пролактин не можех преди и с диета да мръдна. Е , съм доволна от отслабването, ама защо се влоших? Даже и косата ми много окапа с цели шепи пада. След лечението трябваше да пия антибиотик от един който съм пила получих много силни болки в черния дроб и алергия. Смениха го с друг, а от него също почнаха болките.... Така като пия бял Трън спряха за кратко.Но пия ли прахче с парацетамол болките почват отново, а преди лечението съм пила колко прахчета и антибиотици и нищо ми нямаше , все едно нямам Хепатит С.  Сега обаче даже от агнешкото на Великден почнаха болките..... И това почти всекидневно гадене. Нормално ли е това нещо и защо така става?
Искам още един въпрос да попитам тъй като проявявам интерес към мъж, който като дете е боледувал от хепатит Б , но се е излекувал има ли вероятност да се заразя от него, от общи прибори за храна , целувка, прегръдка или  евентуален секс с презерватив? Изобщо може ли някой от Хепатит Б и С 100% да се излекува и да не е заразен, след като такива хора кръв не могат да дават. Особено за хепатит Б чета , че не се лекува, а остава в някакво латентно състояние, ако е правилно така да се изразя. Съответно от отношения с човек боледувал с Хепатит Б за мен да ги приемам като опасност и невъзможност?!?
Въпросният мъж се излекувал,ама  на вид ми изглежда болен някак, понякога със същия блед леко жълт цвят на лицето и много отслабнал през последните години. Засега на дистанция общуваме. Ако съм се излекувала от Хепатит С ще е добре ли да сложа ваксината за В? И след колко време е възможно и има ли противопоказания?
« Последна редакция: Май 18, 2024, 04:57:38 от BlackMoon »
Провеждано лечение с Мавирет. Още не знам, дали е успешно.
----------
За връзка с мен пишете в Телеграм @izidora27.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3182
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Влошаване след лечението
« Отговор #1 -: Май 20, 2024, 09:53:02 »
Здравей,

след като имаш влошаване след лечението, следва да се обърнеш към лекуващия ГЕ, ние тук как бихме могли да помогнем??? Трябват изследвания и ехограф, за да се види причината за гаденето и отслабването

За хепатит В - има достатъчно информация навсякъде в сайта ни, за да знаеш, че хепатит В не се предава с прегръдки, целувки и общи прибори. Така зададен въпроса и то от бивш пациент с хепатит С, на мен ми звучи стигматизиращо. Това е лично мое мнение.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен BlackMoon

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Май 26, 2024, 15:37:18 »
Значи за  лекуващите ми лекари имаше проблем.... В началото, когато получих  Мавирет  проф. Антонов не ми вдигаше телефона, не отговаряше на съобщения, на имейли.... Така се свързах с д-р Балабанска, като тя ми обясни схемата за прием и какви неща не трябва да пия по време на лечението и каза 3 месеца след като приключа  да отида в болницата за изследване.  Влошаването може да е свързано и с антибиотици които се наложи да пия по време на лечението заради абсцес от мъдрец, нямаше как.  После говорих с ЛЛ за ехографа той каза ,че неговият ехограф не е 3-4Д и няма да върши работа. Питах тук дали някой е имал тези симптоми също.  Нямам стигма към хората с хепатит Б, но не знам дали ако някой е минал лечение все още е заразен. И  съответно, ако е  да  внимавам , поне докато се излекувам от хепатит С и да сложа ваксината за Б. Иначе  ако се разболя и с Б без да съм излекувала С  вече не знам дали няма да е фатално. Иначе нямам никакви предубеждения към хората, просто имам страх, че може би моя хепатит С не се е излекувал , а ако хвана още 1 ще стане  вече много зле , защото когато почнах Мавирет ми казаха ,че може да реактивира хепатит Б и да правя изследване,че го нямам и не съм го карала.
----------

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3182
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Май 26, 2024, 16:29:23 »
Тези симптоми не са типични са след лечение на хепатит С, не смятам, че е защото не си се излекувала (процентът на неотговорили на лечението е много нисък, между 1 и 2%), по-скоро е било вероятно заради АБ. След като не ти понася парацетамол, не го пий, замести с друго. Парацетамолът е известен със своите токсични свойства, не знам защо не се забранява на пациентите с чернодробни заболявания...
Само ехограф и ПСР ще покажат каквото те интересува, колкото и да си говорим тук, смисъл няма, защото ти имаш нужда от лекар и конкретика. Можеш ли да минеш през д-р Балабанска скоро, за да ти направи Фиброскан и ПСР? Може да не чакаш точно трите месеца, може и след втория, след като имаш притеснения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен BlackMoon

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Май 27, 2024, 02:24:12 »
Благодаря за отговора! Иначе аз преди лечението не съм имала тези симптоми. Надявам се да е минало успешно. Също още нещо не ми е ясно , ако е излекуван сега хепатит С може ли да се реактивира след време след спад на имунната система или други фактори?
----------

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007