Автор Тема:  ПОМОГНЕТЕ МИ!  (Прочетена 57393 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bozhichkov

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 105
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: ПОМОГНЕТЕ МИ
« Отговор #45 -: Юли 26, 2007, 07:42:00 »
Стефан, благодаря ти !

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #46 -: Юли 26, 2007, 09:39:45 »
Искам да попитам, дали ако не съм подходящ за биопсия, някой професор не би могъл да ми напише протокол за лечение, без биопсията, или просто ще чакам да мра без скъпоструващото лечение???
Юли, няма да умреш, споко :)
Нищо ти няма, много си далече от цироза или нещо такова. Затова да не намесваме умирането в нашите сладки приказки :)
Нещата с биопсията ще станат, а ако не станат мисля че има шанс да ти отпуснат лечение и без нея, но трябва да попиташ лекарите ти от "Св. Иван Рилски".
Има и нови методи за неоперативни методи за установяване на състоянието на черния дроб, но аз поне не знам да се използват за момента в България. Тук ти слагам малко информация за тях от: HCVAdvocate.org:
Цитат
Noninvasive Fibrosis Diagnosis

In the May 2007 Journal of Hepatology, V. Leroy and colleagues reported on a comparison of the diagnostic performance of six noninvasive liver fibrosis biomarker scores – APRI, Fibrometer, Fibrotest, Forns’ index, Hepascore, and MP3 – in 180 patients with chronic hepatitis C. For distinguishing between absent or mild (stage F0-F1) fibrosis and moderate to severe (F2-F4) fibrosis, the overall diagnostic performance of the indices (as determined by areas under the receiver operating characteristic curves, or AUROCs) ranged from 0.86 for Fibrometer to 0.78 for Forns’ index. For discriminating between stage F0-F2 fibrosis and stage F3-F4, AUROCs ranged from 0.91 for Fibrometer to 0.78 for Forns’ index. The tests accurately predicted “significant or extensive” fibrosis in 10%-86% of patients, with positive predictive values ranging from 55% to 94%. In an evaluation of the performance of paired-combination scores, the best combinations accurately identified one-third of patients for whom either absence of significant fibrosis or presence of extensive fibrosis could be predicted with better than 90% certainty. The researchers concluded that, “Current non-invasive scores give reliable information on liver fibrosis in one-third of chronic hepatitis C patients, especially when used in combination.”

In a related study reported in the June 13, 2007 advance online edition of Hepatology, A. Vallet-Pichard and colleagues compared the results of a noninvasive test called FIB-4 – which combines patient age, platelet count, and ALT and AST levels – with liver biopsies from 847 hepatitis C patients. They also compared results from FIB-4 and Fibrotest measurements from 592 patients. The FIB-4 index correctly identified patients with severe (F3-F4) fibrosis or cirrhosis, with AUROCs of 0.85 and 0.91, respectively. A FIB-4 score less than 1.45 had a negative predictive value of 94.7% and a sensitivity of 74.3% for excluding severe fibrosis, while a score above 3.25 had a positive predictive value of 82.1% and a specificity of 98.2% for confirming the existence of significant fibrosis. Using these score cut-offs, 72.8% of the liver biopsies were correctly classified, and the FIB-4 index was also strongly correlated with Fibrotest results. The researchers concluded that for score below 1.45 or above 3.25, “the FIB-4 index is a simple, accurate, and inexpensive method for assessing liver fibrosis.” Taken together, these studies confirm past research showing that noninvasive methods perform well in distinguishing between absent/mild fibrosis and extensive fibrosis or cirrhosis, but do less well at distinguishing between intermediate stages.

Това. което е като заключение накрая е, че те са добри при установяването на степента на увреждане при начални и крайни степени на увреждане, но не се справят /засега/ достатъчноп добре в различаването на средните степени на увреждане на черния дроб.
Така, че има и алтернативи, но все пак питай лекаря дали можеш да минеш и без биопсия.
Освен това тук има един важен момент - бързаш :)
Все още това, за което питаш и се притесняваш не се е случило, ти не знаеш дали биопсията ти през септември ще е успешна или не. Изчакай да дадеш пак кръв да ти проверят кръвосъсирването и тогава ще го мислим пак.

Приятели, много силно ме интересува каква е връзката между черния дроб и щитовидната жлеза, и защо при хора които имат проблеми с нея не се прилага интерфероново лечение.
В болницата като бях се запознах с едно момче от Пловдив, той има хепатит Б плюс Д, от не правилно лечение/така каза/, защото бил лекуван само за хепатит Б, наскоро са му открили хепатит Д, та вапроса ми е, при такъв комбиниран хепатит какво се прави ???
В момента момчето пие като мен само ЛЕГАЛОН...

Не знам за връзката между развиването на хепатит D при неправилно лечение на хепатит B, може би някой друг от форума може да се изкаже по темата.
По отношение на щитовидната жлеза наистина преди започване на лечение е много важно да се установи дали нямаш някаква болест на щитовидната жлеза, защото тогава има много голям риск до такава степен да я увредиш по време на лечението, че после цял живот да поддържаш функциите и с лекарства. Затова преди лечение задължително трябва да се изследват функциите на щитовидната жлеза.
Друго интересно нещо, което съм чел и наскоро видях пак интересна статия в HCVAdvocate.org по темата е, че вируса всъщност тъй като е в кръвта е възможно да уврежда и други органи. Стандартно се знае за черния дроб, но има предположения, че той нанася вреди и на други органи и един от тях е щитовидната жлеза. Засега обаче няма сериозни доказателства и изследвания, които да са по-конретни и да направят директна връзка между вируса и тези увреждания. Ето и статията за щитовидната жлеза, която четох наскоро:
Цитат
Thyroid Disorders Common with Hepatitis C
http://www.onlinenews.com.pk

ISLAMABAD: People chronically infected with hepatitis C virus (HCV) have a significantly increased rate of thyroid abnormalities, according to a new report.

This association "implies that these patients should be screened for thyroid function on a periodic basis," says lead author Dr. Alessandro Antonelli from the University of Pisa School of Medicine, Italy. "A substantial proportion -- 13 percent in our series -- have hypothyroidism, and thus might benefit from treatment."

Thyroid involvement in HCV-infected patients has been reported previously, the authors explain in The American Journal of Medicine, but little is known about the prevalence and nature of thyroid disorders in such patients. Antonelli and colleagues looked into this in a study of 630 patients with chronic hepatitis due to HCV infection. Significantly more HCV-infected patients than uninfected subjects or hepatitis B virus-infected patients were positive for anti-thyroid autoantibodies, the authors report.

Also, low thyroid function (hypothyroidism) was significantly more common among HCV-infected patients (13 percent) than among the comparison groups (3-5 percent).

"We are planning a population based epidemiological study to assess the association between thyroid disorders and HCV infection," Antonelli added. A possible association of HCV infection with thyroid cancer and diabetes is also under investigation.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен bozhichkov

• Профил
« Отговор #47 -: Юли 26, 2007, 23:02:25 »
Радо, Благодаря ти !

Неактивен bozhichkov

• Профил
« Отговор #48 -: Август 01, 2007, 23:14:30 »
Здравейте ПРИЯТЕЛИ !
Незнам дали тук му е мястото да го споделя, но мисля, че ще ми олекне.
В работата ми казах за това, че имам хроничен хепатит C, преди време, когато влизах в болница и трябваше да правя биопсия. Отговора не закъсня от страна на моите БОСОВЕ, вчера ме извикаха в офиса и ми предложиха да се освободят от мен !
Моят съвет към всички Вас е: не споделяйте за здравословните си проблеми, особено ако е хепатит, защото това го мислят за срамна болест И ЕДВА ЛИ НЕ ИЗЛАГАТ ЗДРАВЕТО НА ДРУГИТЕ КОЛЕГИ В РИСК. Чуствам се виновен, че съм заразен от този скапан вирус вече...

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #49 -: Август 02, 2007, 00:43:15 »
Здравейте ПРИЯТЕЛИ !
В работата ми казах за това, че имам хроничен хепатит C, преди време, когато влизах в болница и трябваше да правя биопсия. Отговора не закъсня от страна на моите БОСОВЕ, вчера ме извикаха в офиса и ми предложиха да се освободят от мен !
Моят съвет към всички Вас е: не споделяйте за здравословните си проблеми, особено ако е хепатит, защото това го мислят за срамна болест И ЕДВА ЛИ НЕ ИЗЛАГАТ ЗДРАВЕТО НА ДРУГИТЕ КОЛЕГИ В РИСК. Чуствам се виновен, че съм заразен от този скапан вирус вече...

Здравей, разбира се че навсякъде можеш да го споделиш, не се притеснявай! Това наистина е ужасно, което е станало с тебе. Не знам какво работиш, но ако е някаква офис работа и не е свързано с почти никакви контакти с колеги и клиенти е направо абсурдно ??? Пожелавам ти да си намериш час по-скоро много по-хубава работа с по-хубаво заплащане където да не им пука за това дали си болен от хепатит С. Недей да се чувстваш виновен за чуждото невежество и предразсъдъци....
Забелязал съм има 2 типа хора при хепатитите, при единия все едно не е никакъв проблем, а при другия все едно си прокажен.
До колкото мога да преценя в този форум си интелигентен човек и не заслужаваш такава участ...по принцип кой ли заслужава?
Пожелавам ти успех и не се притеснявай да споделяш проблемите си! Може и отделен пост да направиш и да описваш проблемите си и развитието в бъдеще....

Поздрави Емо!

Неактивен kammy

• Немедицинско лице
  • Публикации: 130
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #50 -: Август 02, 2007, 09:30:43 »
Здравейте ПРИЯТЕЛИ !

Представям си как се чувстваш .Как може да има такива хора,не мога да разбера.Защо не почетат и не се поосведомят първо,пък после да предприемат такива крайни мерки >:(
Но може и да е за по-добро.Както казва и Емо,ще си намериш по-хубава и по-добре платена работа,където ще те уважават независимо от всичко.
Във фирмата на съпруга ми знаят още от самото начало.Никой никога не е проявил някакво особено отношение-събираме се често,със семействата и децата на колегите му.Болестта не му пречи и да се издига във фирмата и вече от доста години е на високо управленско ниво.Шефа му го уважава много и смятам,че хепатита е последното нещо,което би било пречка за кариерата му.
Всичките ни приятели също знаят,постоянно ги държим в течение с болестта,със стъпките за лечението.Никой досега не се е отдръпнал заради хепатита.Напротив-проявяват загриженост и се интересуват сами.

Съветвам те да казваш и да не го държиш в тайна.Ако хората си заслужават,ще разберат.Иначе е трудно постоянно да живееш с недомлъвки и недозиказани неща.Това ще ти тежи,дори и да не го осъзнаваш сега.

Пожелавам ти всичко най-хубаво,да се чувстваш добре и да си намериш добра работа скоро ;)

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #51 -: Август 05, 2007, 14:20:53 »
Здравей!

Наистина доста неприятна ситуация! Дано скоро си намериш по-хубава работа с интелигентни колеги и шефове!

Всъщност не знам дали изобщо имат право да те уволнят заради това! Това си е чиста дискриминация и по-закон би трябвало да е наказуемо, ако работата ти не е свързана с кръв, разбира се! Би могъл да се оплачеш, ако наистина мотивите за уволнението са, това че имаш Хепатит Ц!

Шефа на съпруга ми знае за Хепатита, но по-скоро е загрижен за здравето му, отколкото да го дискриминира затова. Иначе от нашите приятели знаят само най-близките ни, и засега не мисля да казвам на никого повече!

Поздрави!

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #52 -: Август 07, 2007, 17:53:11 »
Здравейте ПРИЯТЕЛИ !
Здравей,
Много е тъжно, че продължават да се случват такива неща!
Неинформираността и незнанието водят точно до такива действия, нищо не може да оправдае щефовете ти и жалкото е, че нищо не можеш да направиш срещу тях. Те достатъчно хитро са го измислили като са ти предложили сам да напуснеш.
И аз искам да ти пожелая по-скоро да си намериш нова работа и нови колеги, където да срещнеш повече разбиране!
Това е доста показателен пример и затова не мога да призовавам всички да бъдат искрени и да споделят в работата си за проблема си. Нека всеки сам да прецени как трябва да постъпи. Това което можем да правим тук е да се опитаме да направим хората около нас малко по-информирани и по-добронамерени към хората, имащи хроничен хепатит.

Неактивен Stefan

• Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #53 -: Август 08, 2007, 19:01:27 »
sajaliavam da chuia che neshtata sa stanali taka. tova e pokazno che bosovite ti  na rabota sa zahlupeni i prosti. pojelavam ti skoro da si namerish po hubava rabota pri po hubavi hora. az kria ot moia rabotodatel dosta vreme ve4e, no dori i da mu kaja ne mislia che shte e problem. sashto taka dokato si zarazen ot hepatit c ne e nujno da spodeliash s hora na koito niamash doverie ili neznaesh kak shte reagirat, chak kato pochnesh lechenie moje da se zamislish na kogo da kajesh tui kato e hubavo da imash podkrepa po vreme na edno takova. az pak pochti na nikoi ne kazah, sega ve4e kum kraia na lechenieto zapochnah da se otpuskam i da kazvam na priateli. nevejestvoto i malkite poznania za tazi bolest ia praviat strashna i zatova mnogo hora reagirat negativno taka che ne triabva da ti puka mnogo i da prodaljavash napred i preceniavai po dobre horata na koito kazvash, ako te sa zagrijeni i se interesuvat ot teb ne mislia che biha reagirali otricatelno. a po princip edva li imat pravo da te uvolniat zaradi takava prichina, no s nashto bezzakonie me samniava che mojesh da napravish neshto sreshtu tiah, a i rabotodatelia vinagi moje da izmisli druga prichina zashto te e uvolnil...

Stefan

Неактивен bozhichkov

• Профил
« Отговор #54 -: Август 20, 2007, 22:03:47 »
Скъпи приятели,
Всеки от нас трескаво търси информация за лечението и достапът до медикамента, затова ако някой се интересува или поне прочита написаното от нас "ХОРАТА",които всякя сутрин се събуждаме по-силни от вчера,за да се борим с тежката ръка на съдбата,за да останем поне ден повече сред близките си-ХОРАТА,КОИТО ОБИЧАМЕ И НИ ОБИЧАТ,то Ви МОЛЯ да отговорите на един от най-важните за нас въпроси-ИМА ЛИ ЛЕЧЕНИЕ ИЛИ НЕ?Какъв е процента на излекуваните?За вниманието Ви благодаря предварително!!!

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #55 -: Август 21, 2007, 22:30:57 »
Здравей!
Хепатит C е лечим и успеваемостта е средно към 50% при хората подложили се на интерфероново лечение.
Знам, че искаш да чуеш нещо различно от сухи цитати, но аз винаги предпочитам да цитирам нещо конкретно за да може всеки да добие по-ясна представа.
Все още във форума има много малко хора, които са преминали през интерфероново лечение. А и хората, които са се излекували от хепатит C не посещават форуми и не мисля, че се интересуват много по темата.
Форума и занапред най-вероятно и главно ще продължи да бъде посещаван от хора, които са диагностицирани и на които им предстои лечение, или пък са на лечение. Но си представи колко ще е мотивиран един чоек, който е преминал успешно през лечение, да посещава форум като този и да отговаря на въпроси.
Затова и е трудно да се направи такава статистика сред посетителите на форума. На мен лекуващата ми лекарка /д-р Симонова/ сподели, че имат 70% средна успеваемост при пациентите, които са лекували с интерферон при тях. Една от причините според нея е, че повечето пациенти които лекуват са сравнително млади, и съответно с по-големи шансове да се излекуват.
Така, че аз смятам че има лечение и освен ако то не е противпоказно за дадения пациент, то той е длъжен да опита да се лекува.
Надявам, се че форума и всички които активно участват и пишат в него, да спомагат за това хората да разберат повече за лечението и да повярват че имат шансове да се излекуват и да се преборят с болестта!

Неактивен nevron

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #56 -: Август 27, 2007, 05:11:36 »
       Zdravei i ot men!
   Iskam da ti kaja na parvo mqsto, 4e trqbva da se radva6 i da bade6 6tastliv, 4e si se otarval ot gadnite ti i ne6tastni 6efove. Sas sigyrnost 6tom sa postapili po tozi na4in s teb, pe4ele6tiqt si ti. Vsi4ko na tozi svqt rano ili kasno se vra6ta. Ne im go pojelavam, no jivota prosto e takav. Koleloto se vart i edin den, rano ili po-kasno ne se znae to4no koga, zaradi tazi im postapka zla y4ast 6te gi nastigne i tqx. Osven tova te qvno sa xora, koito bixa te obla4vali s negativna energiq, koqto moje bi 6te6e samo da te natovarva dopalnitelno. Taka 4e spored men trqbva da likyva6, 4e taka e stanalo. Vsqko zlo e za dobro! Az vqrvam, 4e ti i vseki koito opita da se lekyva 6te postigne polojitelen rezyltat. Dori ne smeq da si pomislq, 4e nqkoi nqma da yspee. Vqrvam i nai-ve4e se nadqvam da stane taka. Vqrvai i se nadqvai i ti, za6toto nadejdata krepi 4oveka, a vqrata my dava neobqsnima sila da postiga onova kam koeto se e ystremil. Badi silen v mislite si i tova 6te ti pomogne da bade6 silen i fizi4eski. Vsi4ko 6te se opravi i jivota ti 6te bade po-dobar i po-sladak ot vsqkoga, za6toto 6te si osaznal kolko cenen e toi v deistvitelnost. 6te ceni6 i 6te se radva6 na malkite i prosti4ki ne6tica koito izpalvat ejednevieto ni s krasota i obaqnie. Tova e ot men. :-* :-* :-*
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #57 -: Октомври 01, 2007, 11:23:44 »
Здравей.Преди всичко искам да ти кажа, или по-скоро да се опитам да те успокоя,че 80 000 бр. не са прекалено много, аз съм с 4 350 000  ;D. Мога да ти препоръчам проф. Чернев от Александровска, но не знам дали ще успееш да се добереш до него,става малко трудно. Можеш да си запишеш час при него в частния му кабинет, тел е 0888514860. Извинявам се предварително, ако това е дискутирано, бързам, и нямам време да чета всички постове.

Желая ти късмет и пиши как си.

Поздрави,
Силвана
« Последна редакция: Октомври 01, 2007, 11:27:39 от Silvana »

Неактивен bozhichkov

• Профил
« Отговор #58 -: Октомври 01, 2007, 22:35:17 »
Силвана,
Благодаря ти за съвета !!!
Благодаря ти и за това,че се опитваш да ми дадеш кураж, защото вече май наистина се поизморих !
Ще запиша телефона на Чернев и ще го потарся след резултата от биопсията !

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #59 -: Октомври 15, 2007, 23:43:22 »
Юли, преместих ти постинга за резултатите от биопсията в отделен пост: Резултати от биопсията
Съжалявам, за което, но иначе темата става много разхвърляна тъй като се обсъждат много различни теми и страниците за четене стават прекалено много и трудно могат да следят от хората, които следят форума.

Поздрави,
Радо

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007