Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - koralche

Страници: [1]
1
Здравейте, отново,
Пиша, за да споделя , отчасти разочарованието си, отчасти защото ме е страх... направиха биопсия на съпруга ми и резултата е  А3 + Ф3. Стеатоза липсва. Разочарована съм от фиброскана - беше показал Ф0... очакавах биопсията да покаже най-много Ф1.... но Ф3 ми се струва ужасно много. Както и да е. Днес ще направим финални изследвания и ще подаваме документи за Пегасис другата седмица. И не е лошо човек да си знае, че на фиброскана доверие не може да се има.

2
Здравейте,
Март месец диагностицираха съпръга ми с хепатит Б, HBV DNA 3086 c/ml, 617 IU/ml. Дотук, добре, казаха, неактивен хепатит, но не беше излязъл резултата за хепатит Д(делта). След 2 , седмици се оказа, че резултата е положителен. Направихме PCR и за Делта хепатита - HDV RNA 24 243 copies/ml, 4,38 log 10. Професор Антонов , каза, че трябва да се започне незабавно лечение с интерферон( Делта хепатита, бил много агресивен, увреждал скоротечно черният дроб, а единственото лечение за него е с интерферон). Въпроса ми е, дали интерферона не може да активира Б вируса? Някой с аналогични резултати от изследвания или близки, лекувал ли се е? Изобщо някой лекувал ли се е от Хепатит Д? Не намерих никаква информация във форума... и като цяло информацията за хепатит Д е много оскъдна. Съпруга ми е съсипан и много наплашен заради лечението с интерферон. Мисли си, че ще му опадат косата и зъбите и, че ще е нон стоп с грип през цялата година на лечението. Виждам как е на път да се откаже...Аз изчетох доста за страничните ефекти, но си давам сметка, че те нр се проявяват при всеки пациент. Искам да му помогна... моля ви ще съм благодарна на всяко мнение и информация. Толкова ли е ужасно наистина лечението? Има ли някой с Хепатит Д  с положителен резултат след курс с интерферон?
Благодаря предварително!

3
Диагностика / HVD RNA/ PCR
« -: Май 23, 2019, 07:11:45 »
Здравейте,
Диагностицираха съпруга ми с хепатит Делта/D.
В момента чакаме резултати от HVD PCR test, но въпреки, че търсих много не можах да намеря някакви референтни стойности. За HBV, разбрах, че трябва да е под 2000 UI, но дали това важи и за HVD? Моля ако някой има информация да сподели. Благодаря предварително! Бъдете здрави!

4
Здравейте,
Днес разбрахме резултата от теста за Хепатит D и се оказа положителен . Бях се успокоила, но прочетох, че хепатит Б + Д е доста лоша диагноза и изход с цироза е често срещан. Ще се радвам, ако някой ми разясни малко повече по темата.

5
Здравейте, отново!
Съпругът ми го приеха в Иван Рилски за биопсия, но така и не му я направиха. Пуснаха му hbv dna , резултата е 617 UI. Проф. Антонов му е правил фиброскан, който не показал никакво увреждане на ч.дроб. Асат и Алат леко са се занижили , като Алат е 182, а Асат е 78. ( от 1,5месеца не пие алкохол). Не са му правили тест за HBVe.
Моля отново за мнение. Сега какво следва...да се следи? Лекуващия го лекар му е казал след седмица отново да си пусне Асат и Алат.

6
Здравейте,
При профилактични изследвания на мъжа ми излязоха много завишени чернодробни ензими:
АсАТ 98.8
АлАТ 222,5
Гама ГТ 222
По препоръка на гастроентеролог, преди прегледа пуснахме хепатит Б и С и... Теста за Хепатит Б излезе положителен.
Днес аз си пуснах изследвания:
HBsAg             отрицателен
anti - HBsAg    <5.0
anti - HBc total  отрицателен
До колкото разбирам аз не съм се сблъсквала с вируса, но ми е чудно как е възможно да не ме е заразил... Очевидно хепатита му е активен щом има нарушена чернодробна функция. Други изследвания за сега не сме му правили, чакаме доктора да каже... ще му правят и биопсия но чак на 1.04.
Моля за Вашето мнение.
Благодаря!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007