Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - bibitka

Страници: [1] 2 3 ... 15
1
Странно... Тези два теста, които си пускала за хепатит В и С ли са били?
Извинявай, че те карам да се повтаряш, но се опитвам да си го обясня.
Абсурд е да си имала връзка с човек преди 12 години, заразен с хепатит и чак години по-късно да развиеш хепатита.

2
Марина, стана ми интересно дали преди тези 4 години, които споменаваш, си си правила тест за хепатит В?
Питам, защото това, че е открит тогава не означава, че не си носител на този вирус от повече време.
Твоите родители, особено майка ти, правили ли са си тест за хепатит В? Възможно е той да ти е предаден при раждането, ако майка ти е има също вирусоносител.

Майка ми се оказа също с хепатит В- разбра го ,след като аз знаех вече, че съм носител на вируса.

3
На това му казвам безобразие!!! :angry1:

Макар че не е нищо ново под слънцето... На майка преди 2 години й бяха отказали направление за изследване на хепатит В при положение, че децата й са с хроничен такъв. В края на краищата  майка ми си заплати изследването от собствения джоб .

Не ми се искаше да давам за пример как е в други страни, но не мога да се въздържа да не кажа, че тук, където живея направления се издават без ограничения и не само по преценка на лекаря ми. Колкото си пожелая, толкова ми се дават.
Как личният лекар ще лекува от хипертония? Та мен ме съмнява, че той въобще има достатъчно познания в тази област.

4
Когато става дума за хроничен хепатит, не знам дали някой може да ти каже със сигурност кога си се заразила.
Репликацията на моя вирус се мени- ту нагоре, ту надолу, а самият хепатит е установен преди 10-ина години. Откога съм носител не е известно. :pardon:

5
По-добре се лекувай в страната, където в момента живееш, защото по време на лечение ти е необходимо лекарско наблюдение.

Разбира се, е необходимо най-напред да се запознаеш подробно с условията на лечение в Щатите, за да можеш да си направиш някакви изводи къде да се лекуваш.

Успех !!!

6
Честита Нова 209 година и от мен!

Нека е здрава, спорна и усмихната за всички нас!

(пожеланието от Ванчето е много свежо- пожелавам на всеки подобен усет за хумор :tease:)

7
Честит рожден ден (на патерица)!

Пожелавам ти здраве, късмет и лично щастие в изобилие! :flowers:

8
При мен досега не се е налагало лечение и затова хепатита не ме е разтърсил из основи, както ако се бе наложило да гълтам силни лекарства или пък ако ми бяха открити болестни изменения на дроба.

 Станала съм по-съвестна относно алкохола. Не мога да твърдя, че някой път не се случва да пийна малко алкохол, но гледам това да са редки случаи.

Хепатитът ме накара да се замисля относно отговорността, която нося при полови контакти(имаше период, когато нямах сериозна връзка) , както и да се пазя повече от други евентуални зарази. Не искам да кажа с това, че съм станала параноичка, а по-скоро по-предпазлива.

9
Моята история / Re: Ето, и аз съм за тук
« -: Декември 22, 2008, 14:19:04 »
Не се притеснявай предарително за хепатит А. Иначе е ясно , че не е желателно черния дроб да го прихване и него- това е допълнително натоварване за дроба . Когато разбереш окончателно, че твоят близък няма хепатит А, е желателно да се ваксинира с/у него. Даже има комбинирана ваксина с/у хепатит А и В. Така ще е предпазен и от двете хепатитни злини.

10
О, мерси, Таня!
Надявам се да съм ти била от полза :smile:....

11
Кели, не забравяй, че си със заболяване, което се предава по полов път! Това е най-общо казано...

Забрави за HBeAg(-) или (+). Има и значение и твоят ДНК-анализ. Защото, ако е примерно 100 000 iU/ml , ти се водиш за силно инфекциозна. Дори и в момента да не са високи стойностите му, няма гаранция , че след 6 месеца няма да скочат.

Така че мисли разумно- ползвай поне презерватив! :girl_wink: Разбирам , че ти се живее, но в момента ти си отговорна за здравето на други,а и за твоето здраве, защото освен ХИВ, има и хламидии(вид бактерии), трихомонални инфекции, трипер(който хич не е рядък) и сифилис. Отделно има риск и от нежелана бременност.
По полов път се предава и папилом-вируса, отговорен за евент. развитие на рака шийката на матката.
С нарастването на броя на партньорите, с които си имала секс, нараства и вероятността да прихванеш този папилом вирус, а и други чудесии. Така че сексът невинаги носи само удоволствие. :girl_wink:

Ей, цял трактат изнесох на тази тема!!! :ashamed2:

12
Моята история / Re: НОВ ЧЛЕН-Pepsi
« -: Октомври 24, 2008, 22:26:13 »
Здравей, Пепси!

Съгласявам се с написаното от Мариана. Има значение каква е мерната единица на описаните стойности на ДНК-то.
100 000 cop/ml отговарят като количество на 20 000 IU/ml . Както Мариана е споменала, това е долната граница, от която се счита, че един хепатит е активен.
Според мен има смисъл да си контролираш ДНК-то един път на година, защото забелязвам при теб варииране на стойностите му. Имай предвид, че те не са винаги постоянни и могат да се менят.

А как е положението с АЛАТ и АСАТ? Те в норми ли са?

Радвам се, че с детето всичко е наред! :clap2:

13
Отговор на мои въпроси най-често в в този форум намирам отговор.
Другият вариант е  Интернета, трети вариант е лекарят (или брошури, които се раздават от центъра, в който си правя контролните изследвания- но в случая за теб това не важи).

Тоест пътищата да се докопаш до търсената информация са много.


14
На лечение съм / Re: Хепатит Б.Моята битка!
« -: Октомври 23, 2008, 19:12:46 »
Ники, не ти остава друго освен да продължаваш с лечението.

Това е само временното положение, повтаряй си го за кураж !

Успех и късмет! Пожелавам ти другия път ензимите да са спаднали до желаното ниво!!! :clap3:

15
Илко, във форума бяхме обсъждали Ламивудина, но не мога да намеря темата, не знам вече под какво заглавие беше.

Разликата м/у обикновения и пегилиран Интерферон е, че пегил. Интерф. е по-усъвършенстван, неговото въздействие е по-дълготрайно и затова се бие само 1 път седмично (а не 3 пъти както е при другия). Страничните ефекти и на двата са еднакви.
Не знам защо някои хепатитно болни се лекуват с обикновения интерферон... :pardon:

При лечение с Ламивудин, вероятността за резистентост през първите две години е по-висока в сравнение с другите препарати. При Ламивудин тя е 30%, при Телбивудин 15 %, при Адефовир и Ентекавир е под 2%. След 5-годишно лечение тази вероятност нараства, като при Ламивудин е 70% с/у 28% при Адефовир. За щастие след проявена резистентност при Ламивудин и Телбивудин вирусите реагират на Адефовир и обратното. Затова е необходимо при настъпване на резистентност да се направи комбинирана терапия с две подходящи лекарства.
Комбинацията от два вида нуклеозидни аналози(напр. Ламивудин + Адефовир) не действа по-добре с/у вируса, отколкото само едно от лекарствата.
Все повече са налага идеята при пациенти с недостатъчно добро повлияване при едно от лекарствата, да се добави второто лекарство колкото се може по-рано, за да се избегне резистентност.

Страници: [1] 2 3 ... 15

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007