Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Buba

Страници: [1]
1
Здравейте и от мен - аз също се присъединявам към въпроса на Neval относно опциите след неуспешно лечение, защото ситуацията е сходна – спряно лечение на 6-тия месец поради липса на отговор. Резултати от биопсията пред януари 2009г. МЕТАВИР А2Ф1, диагноза:  хроничен стеатохепатит с умерена тежест. Възраст - 34г., вероятно заразяване преди 17 години. Генотип 1 а, лечение 3м. с Локтерон, 3м. с Пегинтрон. ПСР при започване над 2 милиона, на  12-та седмица - 140 000 IU/ml, ПСР на 24-та -  около милион IU/ml (все още не съм го видяла точно) .
Бих искала да знам прави ли се нещо в тези случаи, и какво да правя за черния си дроб сега, да се пият ли  хепатопротектори, да пазя ли диети и как да намаля стеатозата? Възможно ли е стеатозата да се влоши поради лечението? В края и след лечението чувствам постоянна тежест, пулсиране, затопляне от дясно и под диафрагмата , (до сега си го обяснявах с колит или нещо друго).  Как да разбера дали нещата са се подобрили или се влошават? След колко време е удачно или удачно ли е изобщо повторно лечение?
Извинявам се за много въпроси и безкрайно благодаря на доц. Антонов и неговата сестра за желанието да ни помагат и отделеното време!

2
Здравейте – осмелявам се да пусна нова тема и аз.
Вчера все пак започнах новото лечение по екперименталната програма. Тъй като в нея има 4 групи – 3 на екпериментално лечение с различна доза и 1 на традиционно с Пегинтрон до вчера не знаех къде ще се падна, но се оказа че съм в група, която ще се лекува с Локтерон –  инжекция (в действителност 2) веднъж на 2 седмици. Бях се запасила с обезболяващи и лекарства за температура, но поне до сега – 26 часа след първата инжекция нямам какъвто и да било страничен ефект, или поне аз не съм го разпознала като такъв, (а се наблюдавам внимателно). Доколкото разбрах повечето, които са на новото лечение не са имали никакви ефекти през престоя им в болницата. Един от пациентите в моята група вдигна температура 37.5 и имаше известно главоболие, същото се случи и с колегата по съдба на Пегинтрон. Но нямаше нищо драстично. Казаха ми, че при това лекарство страничните ефекти се появяват със закъснение и разбира се, че се очаква да са по-малко. Ще видим... Всичко това много ме зарадва до момента в който не настоях тази сутрин да си видя резултатите от изследванията от преди месец когато кандидатствах за лечението.  Оказа се че репликацията на вируса ми е 4 милиона копия!!!?  Тази новина така ме стресна че временно спрях да се притеснявам за ефектите от лечението. ПСР-ът ми от българска лаборатория в Пловдив, в началото на февруари показваше 440 000 копия,  а сега 4 милиона! Лекарката каза че вторите резултати със сигурност са верните. Вариантът е или първия път резултатите да не са били верни (което поставя въпроса  изобщо за верността на лабораторните изследвания - ПСР в БГ– защото все пак разликата е огромна. )  Или пък за 5 месеца да вируса ми да се разножил 10 пъти. Възможно ли е това и какво може да го е предизвикало? 4 милиона копия са  прекалено много милиони, мисля, когато става въпрос за хепатит Ц, дори не съм  чула за такава репликация при хеп.Ц. Това едва ли има изчистване – просто не знам какво да правя вече...  В противовес на репликацията ензимите ми тогава са били влезли в нормата – 36-37. Това ли е което се нарича имунен толеранс? Ензимите ми от преди ден отново са завишени – АСАТ – 47, АЛАТ – 52. Това е накратко, Ако другите на това лечение кажат как вървят нещата при тях ще ми е много интересно.

3
Моята история / One more - хепатит С
« -: Април 02, 2009, 22:05:24 »
Здравейте мили хора,  да се представя накратко и аз, въпречи че вече писах в една друга тема.  Аз съм на 34, преди няколко месеца по повод предстояща операция на матката ми откриха завишени АСАТ – 52.3 и АЛАТ – 56.9. Аз се зарових из интернет какво може да значи това, отидох на гастроенеролог – той видя някакво огнище в дроба ми и стеатоза, пуснах си маркери,  и в крайна сметка на главата ми се стовари диагнозата хепатит С. Преди да вляза за операцията успях да си направя биопсия (насочена), ПСР и да си подам документите в касата. Резултатите ми накратко са:  генотип 1”в”  :( . Виремия: 444 000 IU/ml, черен дроб диагноза  „хроничен с умерена тежест неалкохолен стеатохепатит”. МЕТАВИР – А2Ф1. От три месеца си смених коренно режима на хранене – даже май прекалих, защото докторите не ми казаха да спазвам никакви диети, свалих около 10 кг. , получих остър колит – но май това беше от стрес, алкохол – нито капка, което не ми се отразява особено добре в нервни моменти :) които са преобладаващи напоследък, само с пушенето не мога още да се разделя. Преди 10  дена ми мина и операцията. Понеже по принцип мразя и всячески избягвам лекарствата много се притеснявам как тези упойка, антибиотици, обезболяващи, разхлабващи са се отразили на дроба ми и дали не са обезмислили напълно предходните ми усилия да го предпазвам.  В болницата  особено много се интересуваха как точно съм се заразила, но и аз не знаех какво да им кажа.  За това как се чувствах когато си разбрах диагнозата и как се чувствам сега по същия повод е по-добре да не пиша защото няма да е приятно за четене. Не мисля че ще успея някога да приема тази мисъл спокойно и да заживея с вируса – дано да греша, защото нямам особен избор. Ще ми се да си отворя очите и да се окаже че това е  било лош сън, но.... Лечението също ме плаши много, а може би по-скоро трябва да ме плаши вероятността да не го получа – не знам. Но основния ми въпрос сега е – дали да започна да взимам хепатопротектори (четох във форума, че ако се започнело с тях трябвало да се продължи поне 3 месеца), или първо да чакам все пак отпускане на лечението от касата – което не знам колко ще е, не че съм се разбързала точно в момента.....  И втория – трябва ли и кога да си направя ваксина за хеп. Б. и тази ваксина опасна ли е по някакъв начин.
Също така искам да се присъединя към мнението и пожеланията на d`essie относно Радо, наистина не е толкова често срещано някой така безкористно да оказва подкрепа и да дава полезна информация и съвети на напълно непознати. 90% от всичката информация, която ми беше необходима, научих от форума така че ще продължавам да разчитам на него, въпреки че прекаления престой тук малко ме разстройва.  Желая ви успех и радост на всички!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007