Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Buba

Страници: [1] 2 3 ... 22
1
Обяснимо е някои хора да се опитат да си компенсират финансовите загуби от ненужните биопсии по друг начин, а вие искате да им объркате плановете :). Все пак това, което направихте е голям пробив, аз не вярвах, че ще стане и тази година. Мисля, че Хепактив, е една от най-ефективните пациентски организации и знам, че съм получила от вас и от форума повече отколкото съм дала..  Ако започна лечение пак ще разчитам на вас. Права си, че лечението трябва да е леснодостъпно за всички,  чудя се тези, които определят правилата и са лекари не искат ли същото.

2
Благодаря ви Сдружение и Силвана за положените усилия!! :clap: Знам, че всичко това се дължи на вас, задължени сме ви всички!  Това беше последната пречка, която ме спираше да кандидатствам пак за лечение. Сега  - 10  години след предишното неуспешно, лечението отново ми излиза на дневен ред.  Неприятни са другите нови ограничения, но на мен ми се струват поносими и преодолими в сравнение с биопсията или с предходните изисквания за определена степен на фиброза и т.н. (може би защото съм близо до София ), а и виждам, че вие сте упорити и не се отказвате докато не извоювате най-доброто за пациентите.

3
Ха честито и на теб, Мравче!  :congrats:  :flowers: Страшно много се радвам, знаех си, че ще го пречукаш. Заслужаваше си да започнеш това лечение въпреки съмненията и колебанията ти в началото! Не следях нещата известно време и вече се чудех какво става с теб.  Мен също ме преследва постоянна умора, чудех се има ли връзка с хепатита и като те слушам все пак ще се окаже, че организмът без хепатит е доста по- жизнен, което също е чудесна новина!

4
И аз съм супер щастлива да чуя за този дълго чакан и толкова изстрадан резултат !  :clap:
Сега се надявам на още чудеса за теб, например дробът да ти започне  да се подобрява с времето -  защо пък не, много неща още не са ясни покрай хепатитите, дано добрите новини не спират до тук!

5
Здравей и от мен, аз не разбрах ти на лечение ли си в момента или не? Ако не, тогава нямам мнение за това какви билки трябва да пиеш, но не виждам каква е връзката с това дали са подходящи да се взимат по време на лечението. Иначе нещата, които са ти казали лекарите не ми звучат напълно адекватно. Ако си имал коинфекция и хепатит Б и С, дори единият вирус да е изчистен, това е доста по-увреждащо за черния дроб, отколкото ако си само с единия хепатит. Дали черния ти дроб е увреден и колко, най-точно може да покаже  биопсия, или поне фибротест/фиброскан - това било ли е сред изследванията, които са ти направили? Съветът да си продължаваш както досега, но без алкохол (за алкохола е безспорно, но не е достатъчно), също ми е странен. Би трябвало да се премине към процедура по извършване на изследвания, събиране на документи и подаването им за новото лечение за хепатит С. За едно нещо не съм сигурна, как новото лечение влияе на предишно заразяване с хеп. Б, защото си спомням че четох някъде, че имало случаи лечението за хеп. С да активира вируса на хеп. Б, но май ставаше въпрос за случаите, когато има такъв вирус, а по думите на лекарите ти си излекуван от хеп Б. Все пак ако има по-запознат по темата от мен се надявам да ти отговори. Мнението ми е, че трябва да се увериш, че дроба ти не е сериозно увреден и да потърсиш  мнение на хепатолог дали и как можеш да започнеш новото безинтерфероново лечение в Испания. 

6
Супер, честито и от мен!  :clap: Да не би да свърши лечението!? Толкова бързо ми се стори - на фона на ония единадесет месечни мъки  :), истинско чудо.  Чакаме информация как е животът без вирус!

7
Здравей и от мен. Моя приятелка с хепатит С роди преди преди година, бебето също беше с антитела (това изобщо не означава че има вирус на хеп. С в кръвта си). На 8 месечна възраст на бебето му направих ПСР - в Токуда, даже беше с кръв от пръста защото там имат доста модерни апарати, с които могат да направят ПСР и с по-малко колическво кръв, на толкова малки деца трудно се взима венозна кръв, но на 7 години това едва ли ще е проблем. В нейния случай, за съжаление, се оказа, че бебето има вируса в кръвта си. Изследването е около 150 лв. - да, но само то ще ви даде отговор дали е заразено или не детето. Сега и аз издирвам информация какво се прави с деца, носители на вируса на хеп. С, но май няма много опции докато не стане на 18 г.
(А другият вариант е да ви хоспитализират за два дни в някоя от софийските болници и да ви направят ПСР безплатно)

8
Мравче, стойностите на АСАТ и АЛАТ са ти идеални, истинско чудо в сравнение с предходните! Категорично доказателство, че лекарството действа! Не е вярно, че тези показатели нямали никакво значение за степента на увреждането или общото състояние на черния дроб - къде си чела "толкова" за това твърдение? Количеството вирусно натоварване по-скоро няма общо, а не стойността на ензимите.. , така че ако не ти, аз им се радвам :). Струва ми се, че и другите ти изследвания са по-добри от предходните. Гадните симптоми може би са от по-скоро от рибавирина, помня че и аз имах подобни, но и много други "екстри" :). Предполагам в листовката трябва да пише кое от къде е.
Пропуснала съм коя е Дукова, но и твърдението, че отрицателният ще стане положителен след лечението ми се струва странно. Разбира се, като не са ти прекалени очакванията се предпазваш от разочарования, но малко повече реализъм няма да ти навреди.
Успех отново!  :flowers:

9
Да - разбрах за тях от фейсбука на Сдружението и знам, че те имат голяма заслуга за това.  Благодаря ти, че не си се отказала да ме подбутваш в правилната посока :) (и не само ти). Вземането на почивни дни не е толкова просто след като започнах преди 3 месеца нова работа, но страховете от биопсията и неизвестното са по-силният фактор. Обаче вече нямам оправдание, така че ще трябва да действам. Чакам и твоите следващи резлутати  :hug1:

10
Мравче, сега чак ти прочетох предишните постове и този за изследванията. От кога са тези изследвания - от преди началото на лечението ли? Доста са ти високи чернодробните ензими (другите показателни не ми се струват токова притеснителни), но това показва, че вирусът ти руши дроба и съвсем навреме си започнала лечение! Много се радвам да прочета, че нямаш никакви, ама никакви странични ефекти  :congrats: действа ми успокояващо  :). Мисля си, че си скоро показателите ти ще започнат да се нормализират.

11
Мравче, виждам, че предстоящото лечение ти е активирало чувството за хумор, което е добре - то винаги помага, а понякога и единственото спасение :). Беше ми забавно и полезно да ти прочета перипетиите. Също така усещам известна паника от това, което ти предстои, но това е нормално, и аз бях така, (а преди интерферон паниката е по- обяснима), сигурна съм, че и в твоя случай ще излезе пресилена.  Разбирам възмущението и удивлението ти от държанието на мед. лица, но това е реалността, и  даже ти доста добре си се оправила в нея. Да, надеждите, че като пациенти, което ще рече болни хора, ще бъдем обгрижвани, проследявани и че на някой изобщо ще му пука за нас (в нашата държава конкретно) все повече се превръщат в наивни и нелепи, но добре, че източниците на информация как сам да си помогнеш се увеличават. Не съм учудена от това което описваш, което не значи, че го считам за нормално, но си мисля, че ще става по-зле...
Извън това, без да съм прочела каква точно е статистиката за успех при твоя генотип с това лекарство, не вярвам да е по-малко от 50% , страничните ефекти са поносими, така че започвай го, че да се свършва :). Стискам ти палци!

12
да - май в твоя случай именно ще усвояват пътека, защото това, заради което си струва да влезеш в болницата е безплатния ПСР, който вече са те накарали да си направиш и платиш сама, и биопсията, каквато не ти се налага. Всички други изследвания и прегледи можеш да си направиш с направление от личния лекар извънболнично.  Иначе - черния дроб не боли, но дано този път попаднеш в добри ръце и ако има някакъв проблем да го диагностицират правилно и третират адекватно. Или поне да ти направят втори ПСР, само да не отчетат първия като техен :).

13
Иглика, това което си написала и на мен ми звучи като некоректно и непрофесионално поведение, но може би винаги е полезно първо човек да прочете и да се порови по форуми преди да предприеме действия и плащания, независимо от неодобрението на лекарите :).   Изследването ти е било необходимо - за да се определи дали някой със сигурност има вируса на хеп. С, при наличие на антитела в кръвта, се прави ПСР. Изследването толкова си струва - 200лв., независимо дали е в Кандиларов или на друго място. Безплатно е ако те хоспитализират и ти го направят по пътека (на мен са ми правили няколко такива), но тук наистина май зависи от добрите намерения на лекарите, защото не носи особена печалба на болниците, и може да имат някакъв лимит. Първият път и аз си го платих, следващите пъти като вече бях пациент на  гастро-отделението ме приемаха и ми го правеха безплатно. Следващото изследване при наличие на вирус, доказано с ПСР е биопсията за да определи увреждането на черния дроб. Не ми е ясно ти за какво ще влизаш в болница ако ПСР ти е отрицателен (въпреки че все пак някакво нищожно количество  вирус е засечен -  0,02, но наистина в този случай може да има грешка) - биопсия ли ще ти правят или някакви профилактични изследвания?

14
Аз също те поздравявам за излекуването Даниил , и ти благодаря, че сподели опита си!

15
Диагностика / Re: Помощ с резултатите !!!
« -: Февруари 13, 2017, 21:48:36 »
Здравей, според резултатите от фиброскана увреждането на черния ти дроб е минимално. Вирусното натоварване няма пряка връзка с това колко бързо ти се уврежда дроба (важни са стойностите на АСАТ и АЛАТ) и няма опасност за живота ти заради високото вирусно натоварване - моето преди 3 години беше 10 милиона, и нищо особено не се е случило. Все пак високото вирусно натоварване дава предимство при лечение (поне в България, неясно и за мен защо), за Гърция не знам. Много си далеч от момента, в който наистина ще имаш причини за притеснение.

Страници: [1] 2 3 ... 22

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007