Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Мери_

Страници: 1 ... 176 177 [178]
2656
Здравейте!
Форума е повече от чудесен!!!
Мисля че е и доста по-полезен от информацията, която получават пациентите от лекарите!
Специално аз получих много повече информация за заболяването си от информоцията, която се намира тук!
Благодаря на всички, които са решили да помогнат на хората, в момент, когато най-много имат нужда от подкрепа и от информация!

2657
Здравейте!
Аз и сестра ми имаме австралийски антиген. Баща ни почина преди 15 години от рак на черния дроб. Знам за него, че е изкарал много тежък хепатит, когато е бил войник. Въэможно е да сме получили по наследство този вирус. При мен е хронифицирал, а сестра ми няма никакви оплаквания и съвсем случайно й са открили антигена преди раждане на второто дете.

2658
Моята история / Re: Здравейте всички! :)
« -: Септември 29, 2007, 14:33:34 »
Здравей Краси!
Аз имам хепатит Б и съм подала документи в здравната каса още в началото на месец юни и все още нямам одобрение за лечението. Преди малко прочетох, че са преустановили приемането на документи, както пишеш ти. Мисля, че е по-добре да се направи биопсията в началото на календарната година, за да може до края на годината да се получи одобрението и да те включат в списъците на чакащите. Мисля, че и миналата година по това време спряха приемането на документи и затова има хора, които чакат вече повече от 2 години.
Изглежда, че ситуацията се повтаря пак. Нали все пак живеем в България - май  че няма никаква полза от приемането  ни в Европейския съюз.
Поне на  мен ми казаха, че е най-добре да се направи биопсията в началото на годината. Все пак - консултирай се и с лекуващия лекар.

2659
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Септември 28, 2007, 21:37:43 »
Здравей, Радо!
Ако нямя пълно изчистване от вируса при хепатит Б, защо тогава се изписва интерферон за лечение. Процента на напълно излекувани ли е по-малък или изобщо не може напълно да се изчисти вируса при Б хепатит?
Докторите в клиниката ме успокояваха, че има напълно излекувани пациенти.

2660
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Септември 27, 2007, 23:17:16 »
Привет и благодаря за мненията Ви!
Ще трябва наистина да накарам сестра си да се поинтересува как може да си направи изследването за хронифициране на хепатита.
А за здравната каса и чакането вече 4 пъти ходих да се интересувам и отговора беше, че ще ми се обадят като получат одобрени документи! Аз не съм от София и не знам къде трябва да отида да проверя там. Нямат ли някякви телефони - в кой век живеем - хорото получават всякаква информация почти онлайн по Интернет а ние ходим да се молим да погледне някаква служителка дали в някаква папка не са случайно документите.
в момента стойностите но АСАТ и АЛАТ са ми в норма 30-35.
Резултатите от биопсията са:
1. Хроничен хепатит с умерена /A2/ активност и фиброза със септообразуване /Ф2/

HBV DNA(PCR) - 481700 cop/ml
взеха ми кръв и за изслезване генотипа на вируса, но нищо не са написали в документите ми за това.

през 1999г. като бях пак с много високи стойности на АСАТ и АЛАТ в епикризата с която ме изписаха са написали: "Във връзка със силно увеличените трансаминази преди около месец и фамилната анамнеза за положителен австралийски антиген в семейството се прие, че пациентката е изкарала остър хепатит /най-вероятно HAV/ на фона на HBsAg носителство. Да се проследят трансаминазите и ако след 6 месеца не се нормализират да постъпи в клиниката за извършване на сляпа чернодробна биопсия" -дословно цитирам епикризата. И така 6 години нямах никакви оплаквания и трансаминазите си бяха в норма.
Но през август 2005 година постъпих в инфекционно отделение, защото стойностите на АСАТ иАЛАТ бяха пак над 1300. Тогава ми направиха и ехография и скенер на черния дроб и установиха, че имам камъни в жлъчката. След 45 дена с помощта на системи, липовитан и трансметил стойностите паднаха в норма. След като се посъвзех и си стъпих на краката реших да отида пак в "Иван Рилски" - но отговора беше, че не могат да ми направят биопсия след като стойностите са нормални. Платих си 150лв за изследване на HBV DNA и като видях стойностите отново отидох в клиниката. Отговора беше същия - ще чакаме да се покачат стойностите и тогава ще правим биопсия!!!????  Едва в края на 2006 започнаха да се качват и донякъде и с моя помощ и чак след като станаха над 100 ми направиха биопсията. Незнам още колко ще се чака и дали в нормалните държави е същата ситуацията. Едва ли!
Може ли някой да ми каже колко струва лечението на хепатит Б - за С прочетох че е около 36 000лв.
Не знам дали докато чакам за лечението на хепатита дали да не си махна жлъчката, защото и тя ме притеснява. Като се консултирам с хирурзи - ми казват да я махам, а като питам гастроентеролозите - те са на мнение най.напред да си лекувам черния дроб. Не знам на кого да вярвам вече и какво да предприема.

2661
Моята история / Здравейте!
« -: Септември 27, 2007, 00:04:14 »
Здравейте!
Много се зарадвах, когато открих този форум!!!
Благодарности на неговия създател!
В началото на януари ми правиха биопсия в "Иван Рилски", резултатите ми бяха готови чак в края на месец април а до днес не съм получила все още писмо от здравната каса за одобрение на лечението и за включване в списъка на чакащите. Като се има предвид, че носителството на австралийски антиген ми го съобщиха още през 1999 година и от тогава никой за нищо не ме информира въпреки стойностите, които имах на ASAT и ALAT -1300 - 1400???? Трябваше да минат цели 6 години, да получа отново стойности над 1300 и чак тогава да ми кажат, че имам хроничен хепатит Б и всичко останало. Съпругът ми и децата ми не са заразени и ги имунизирах с ваксина срещу хепатит А и Б.
Оказа се, че сестра ми също има австралийски антиген, който и е открит при раждане на второто дете, но при нея  хепатита не е активен.

2662
Предстои ми лечение / Re: Цени?
« -: Септември 26, 2007, 23:29:18 »
Аз чаках за резултата от биопсията 4 месеца!
В началото на януари ми направиха биопсия - резултатите бяха готови чак в края на април.
Подадох документи в здравната каса в края на месец май и още не са ми се обадили, че съм одобрена за лечението.
След като ме одобрят (ако това стане някога) не ми е ясно колко време ще чакам в списъците на чакащите и дали ще дочакам нещо!
Това може да се случи май само в България!!!

Страници: 1 ... 176 177 [178]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007