Автор Тема:  Концентрация на вируса на хепатит B в различни телесни течности  (Прочетена 7777 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B

Цитат
Notes:
HBV is transmitted by percutaneous or permucosal exposure to infectious blood or body fluids from persons who have either acute or chronic HBV infection. The highest concentrations of virus are in blood and serous fluids; lower concentrations are found in semen, vaginal fluid, and saliva. Therefore, blood exposure and sex contact are relatively efficient modes of transmission. Saliva can be a vehicle of transmission through bites; however, transmission has not been documented to occur as a result of other types of exposure to saliva, including kissing. HBsAg has also been detected in low concentrations in other body fluids, including tears, sweat, urine, feces, breast milk, cerebrospinal fluid, and synovial fluid; however, these fluids have not been associated with transmission.

http://www.cdc.gov/ncidod/Diseases/Hepatitis/slideset/hep_b/slide_10.htm

HBV се предава чрез експозиция на инфекциозни кръв или телесни течности от лица, които имат или остри и хронични HBV инфекция. Най-високата концентрация на вируса са в кръвта и физиологичните течности; по-ниски концентрации са открити в спермата, вагиналната течност и слюнката. Следователно, излагането на кръв и секс контакти са относително ефективни начини на предаване. Слюнката може да бъде средство за предаване при прехапване, обаче предаването не е документирано да настъпи в резултат на други видове експозиция на слюнка, включително и целувка. HBsAg също е била открита в ниски концентрации в други телесни течности, включително и сълзи, пот, урина, изпражнения, майчиното мляко, гръбначномозъчна течност; обаче, тези течности не са свързани с предаването.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 174
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
Това означава ли, че кърменето не е проблем в такъв случай? Предполагам,че е индивидуално(според инфекциозността на майката) :ashamed:
Долколкото си спомням зависи дали майката е е-антиген-положителна или отрицателна.Ако е положителен този антиген,то кърмене май не се препоръчва... :ashamed2:

Неактивен katia

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 298
    • Профил
Това означава ли, че кърменето не е проблем в такъв случай? Предполагам,че е индивидуално(според инфекциозността на майката) :ashamed:
Долколкото си спомням зависи дали майката е е-антиген-положителна или отрицателна.Ако е положителен този антиген,то кърмене май не се препоръчва...

На мен от вирусологията при доц. Антонов ми бяха казали, че не трябвало да се кърми при много копия на вируса, дори ако си е-отрицателна.
    Копията се изследвали в последният месец на бременността и се преценявало дали детето да се кърми или не.
    Според мен кърменето не би трябвало да е свързано с такъв риск от заразяване какъвто е при раждането.

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
    • Профил
Ако бебето е било ваксинирано след раждането,както се прави при майка с хроничен хепатит В, тогава така или иначе няма риск при кърменето.
За останалите случаи , както и с майки  носителки на хепатит С не са ми много ясни подробностите. :sad3:

Неактивен katia

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 298
    • Профил
    Бебетата са с нисък имунитет и поради тази причина кърменето, дори след поставена първа доза ваксина, може да предизвика заразяване. Т.е. заразяване (или повторно заразяване) може да стане ако количеството антитела, което е създала ваксината са малко, а стойностите на вируса при майката са високи.
    Освен това за траен имунитет може да се говори чак след като е поставена и третата доза ваксина за Хепатит Б на 6-ия месец.
    А дори казват, че поради слабата имунна система на детето след 5 години то отново трябва да се изследва за титър на антителата и да се реваксинира при необходимост.

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
    • Профил
Не знам , цялата тази информация по-скоро ме обърква.... :pardon:
Моята сестра бе с висока инфекциозност по време на раждането, бебето бе ваксинирано веднага след него и не бе проблем да си го кърми. Детето е вече почти 10-годишно, няма развит хепатит В. :congrats: За реваксинирането съм сигурна, че се прави- то се извършва така или иначе при всеки ваксинирал се с/у хепатит В, защото действието на ваксината е временно.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007