Автор Тема:  Имам хепатит Б и съм бременна  (Прочетена 6511 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен galatea

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 56
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Имам хепатит Б и съм бременна
« -: Юли 17, 2009, 17:57:12 »
Искам да помоля някой , който е компетентен да коментира и моите резултати, а именно :
HBeAGg отрицателен
anti HBe положителен
Чета, чета и все повече се обърквам и ....побърквам :fool3:
А лекарите не обичат да им се задават много въпроси.
 Но как няма като съм бременна.Всичко искам да знам , за да направя каквото мога за детето си  :sad2:
« Последна редакция: Юли 17, 2009, 20:48:29 от Радослав Русинов »
Усмихни се на живота,за да ти се усмихне и той!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Имам хепатит Б и съм бременна
« Отговор #1 -: Юли 17, 2009, 20:52:49 »
Здравей,
Това е отговора ми, който публикувах в другата тема, в която пишеш:
Merilin9 , струва ми се ,че ние с теб сме с различни диагнози,защото аз съм с ИНТЕГРАТИВНО НОСИТЕЛСТВО НА АВСТРАЛИЙСКИ АНТИГЕН.
 Поради това не знам доколко  е удачно да сравняваме резултати и изследвания.Мисълта ми е , да не се объркваме взаимно(без това  достатъчно съм объркана , а сигурно и ти ).
Днес бях на гастроентеролог.Ще ми повтори изследванията от преди 10 мес. и тогава ще даде мнение.Но ме увери , че стандартно поставяната хепатитна ваксина е достатъчна  и няма да е нужен имуноглобулин за бебо. Обясни ми , че бебета на майки като нас , веднага след раждане се изледват .Кърменето също не го забраняват.
Здравей,
За първи път чувам такъв термин "ИНТЕГРАТИВНО НОСИТЕЛСТВО НА АВСТРАЛИЙСКИ АНТИГЕН", предполагам се има предвид, че си неактивен носител на вируса на хепатит Б, но само предполагам. Въз основа на какви изследвания е направил тези заключения лекаря ти?
Ако не си отишла при един от 10-ината лекари в България, които са професионалисти в тази област, то най-вероятно си се сблъскала с поредния лекар, който прави свободни интепретации по темата хронични вирусни хепатити и прилага знанията си от преди 10 и повече години.
Моят съвет е да вземеш нещата в свои ръце и да си абсолютно сигурна и да си напълно наясно със състоянието си, както и да си сигурна, че контактуваш с лекар-специалист в тази област. Само това ще ти помогне да си гарантираш, че си направила всичко, което е нужно.

Поздрави,
Радо

От резултатите, които си публикувала се вижда, че имаш HBeAg-отрицателен хепатит Б, което е по-добрия вариант по отношение на това колко си заразна. Съветвам те да си пуснеш и HBV-DNA изследване, именно то ще ти каже каква е опасността за бебето и съответно въз основа на резултатите от него ще разбереш дали трябва да се приложи и хепатит Б имуноглобулин на бебето.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #2 -: Юли 17, 2009, 21:01:15 »
Здравей отново,
Моля те да не пускаш едно и също съобщение навсякъде във форума. Имаш отворена тема, където можеш да пишеш повече за теб и да задаваш въпроси.
Изтрих другия ти пост със същото съдържание.

Поздрави,
Радо

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #3 -: Юли 17, 2009, 21:14:05 »
Галатея, имаш постове в различни теми, някой от които се повтарят.
Ако искаш да съсредоточиш внимание върху проблема си и да получиш отговори, те съветвам да създадеш своя тема, в която да коментираме състоянието ти.
Или помоли някой от администраторите да го направи.
ASAT ти е в норма
ALAT ти е леко завишен, но не много в предвид състоянието ти.
Трябва да се консултираш със специалист хепатолог, да ти се изследва вирусното натоварване и ако се налага то да се намали с някакъв нуклеозид.
Ти си в последния триместър доколкото разбрах и това се практикува, ако вирусния товар е висок,  за да се намали риска от заразяване на бебето.
Освен това бебето трябва да се ваксинира на шестия час след раждането, а не до 12 както при другите бебета.Затова обаче трябва да настояваш като му дойде времето.Намери си и хиперимунния гамаглобулин и се консултирай и с неонатолог за поставянето му.Нали ме разбираш какво имам предвид като казвам "консултирай", защото това поставяне не е утвърдено като задължителна практика в Б-я.
Междувременно прочети тези статии
http://hepactive.org/content/faq/Mother_to_child
http://hepactive.org/content/faq/If100infants

В тези статии също се коментира http://hepactive.org/content/articles/interview/dr_balabanska
http://hepactive.org/content/articles/interview/doc_antonov
Желая ти късмет и всичко да ОК.
Аз също родих с хеп.В и детето е добре, макар че нищо не направих, защото никой лекар не ми каза.Не се паникьосвай всичко ще наред  :bravo2:
Ваня

Неактивен galatea

• Немедицинско лице
    • Профил
Резултат  14 900 IU/ml при изследване на вирусна репликация за Австралийски антиген .
Бихте ли коментирали тези стойности и дали ще има нужда от лечение след известно време (в момента съм бременна и нищо не мога да предприема).
Днес си взех резултата , но лекаря е в отпуск и нямаше с кой да се консултирам .
Благодаря ви !

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #5 -: Септември 07, 2009, 15:38:28 »
Здравей,
В момента имаш много ниска вирусна репликация, което значи и че си много малко заразна и за бебето си, и съответно и риска за него е минимален.
С този вирусен товар това попадаш в категорията на неактивните носители и ако и след бременността имаш същите показатели няма да имаш нужда от лечение. Не забравя обаче постоянно да си следиш състоянието, за да си сигурна, че нещата са под контрол, тъй като хепатита може да се активира след време.
Пожелавам ти успешно раждане и не мисли повече за хепатита, направила си всичко, което трябва, за да предпазиш бебето, особено и с имуноглобулина  :clap2:, с който беше цяла сага, сега мисли само за бебето   :mamma:

Поздрави,
Радо

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #6 -: Септември 07, 2009, 15:51:27 »
Внасям поправка, тъй като не бях видял, че си с HBeAg-отрицателен хепатит. Според сегашните критерии можеш и да подлежиш на лечение, ако имаш и завишени ензими. За справка можеш да погледнеш тези статия на доц. Антонов:
Съвременно лечение на хепатит В

Тази също може да ти е полезна:
Трябва ли всеки с хроничен хепатит В да се лекува?

За момента преди раждането не трябва да правиш нищо, а след това си запиши час при някой от специалистите в тази област и установи със сигурност какво ти е състоянието и дали имаш нужда от лечение, предполагам лекаря ще ти назначи и биопсия, за да се знае със сигурност какво е състоянието на черния то дроб.
Но всичко това чак след раждането!

Поздрави,
Радо

Неактивен galatea

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Септември 07, 2009, 16:02:40 »
За пореден път - благодаря ти , Радо ! :congrats:
За сагата с имуноглобулина си прав, но надявам се всичко да има успешен край, че то вече и съвсем наближи :wink3:
По-нататък пак ще се интересувам, ако се наложи да се лекувам .
Пък и до вас да се допитам - всеки път ми бяхте полезни ! :clap:
Поздрави !

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007