Автор Тема:  Възможно ли е всички тези симптоми да са причинени от хроничния ми хепатит  (Прочетена 4912 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 173
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Искам да ви питам нещо.От 8 месеца  имам хепатит C  , а някъде от 6 месеца сам депресиран ,импотентен и мислещт за самоубииство, нямам никакъв апетит и изобщо сам много тъжен и мрачен.Възможно ли е причината да е в това че организма ми произвежжда интеерферон ,защото това са симптоми близки до тези при лечениее с интерферон.На 3-4 месец от болестта имах под 50 копия на вируса на милилитър,тоест почти го бях изчистил, но послледния пат като ми зеха кръв бяха 13 000 копия.На трети май имам насрочена биопсия, и ще питам това доц. Антонов, но до тогава се надявах някой от вас дда ми отговори.Другото коеето ми хрумва е ,че може би частта от черния ми дроб, която обрработва тестостерона , да е увредена .Надявам се някои да ми помогне .Живейте за мига и бъдете щастливи!
« Последна редакция: Април 26, 2010, 00:16:29 от Радослав Русинов »

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Един въпрос
« Отговор #1 -: Април 25, 2010, 14:47:20 »
Здравей.
Сложни въпроси задаваш.
Чела съм, че част от болните от хроничен хепатит С наистина имат проблеми с потентността. Вероятно там, където съм го чела, е имало и обяснение защо, но не се сещам какво е.  От друга страна, не че пишещите тук са болезнено откровени на сексуална тематика, но са се промъквали оплаквания за смущения по време на лечението - т.е. явно са си били ОК преди самото лечение, нищо че са били болни. От трета страна, ти като цяло си подтиснат от новината за хепатита и може би причината е там. Не знам на какъв етап от живота си и дали за теб е изключително  важно да си потентен, но ми се струва логично да потърсиш някаква психологическа помощ. При съпруга ми има подобен проблем откакто разбра за хепатита, а пък всичко говори, че вероятно се е заразил като тийнейджър. Той обаче си има едни 30 години отличен полов живот зад гърба и сега не му е много кофти, че я кара по-кротко.

Дани
Hang in there.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
Re: Един въпрос
« Отговор #2 -: Април 26, 2010, 00:15:19 »
Здравей и от мен!
Първо, искам да попитам дали въпросите, които задаваш, са към нас, или към доц. Антонов. Защото си пуснал темата си в раздела с въпроси към него, а в същото време казваш, че искаш да попиташ нас!?!
Относно всички тези симптоми и притесненията, които имаш, аз не бих ги свързал с повишени нива на естествен интерферон в тялото ти. Всички тези прояви, които изброяваш са доста сериозни и не мисля, че ние сме хората, които трябва да помагат в случай, че имаш мисли за самоубиийство. Насочи се към лекар-специалист и в тази област. Много правилно си се насочил към доц. Антонов за консултация, но си запиши час и при психолог. Моят съвет и препоръка е да се опиташ да откриеш причините за проблемите, които имаш и извън хепатита. Вече сме си писали на лични съобщения по отношение на твоя казус и пак мога да ти кажа същото: не виждам причина, след като си с генотип 3 и ще имаш не само по-кратко лечение, а и сериозни шансове за излекуване, да не опиташ лечение. Ако и това, което споделяш, че имаш хепатита само от 7 месеца, е вярно, то тогава шансовете ти за излекуване с едно 24-седмично лечение, отиват на над 90%. При положение, че имаш толкова проблеми от различно естество и за които предполагаш, че са причинени от хепатита, защо в крайна сметка просто не се подложиш на лечение и не провериш това ли е истинската причина?!?
Какво ще стане ако сега някой от нас ти каже, че причината за твоите проблеми не е в хепатита и би могъл да се пребориш с тях по еди-какъв си начин (както разбирам, че се надяваш), и ти се излекуваш. Тогава хепатита пак си остава на дневен ред, защото рано или късно той ще започне да уврежда черния ти дроб и колкото повече години минават, толкова шанса ти да се излекуваш, ще намаляват.
Моят съвет е да направиш няколко неща:
- потърси съвет от няколко специалисти в зависимост от конкретния проблем, който те притеснява.
- лекувай хепатита си, независимо какво ти кажат те, защото колкото по-рано го направиш, толкова по-добре. Не говорим за случай на забрана от страна на психолога или някой от другите лекари поради опасност от отключване на по-сериозни проблеми от интерфероновото лечение.
- ако решиш да лекуваш хепатита си, помоли лекуващия лекар да включи в наблюдението и психолог, заради мислите за самоубиийство, които имаш, и които могат да се засилят по време на лечението.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 173
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Направих си изследвания на тестостерона, оказа се че не е в нормите, а дори много под нормите. Явно открих проблема -в тестостерона е ! Сега остава да разбера коя инфекция ми унищожава тестостерона- дали е на простатата или е от черния дроб. Според един уролог може да е от простатата,според друг -не. Само да не се окаже че е от черния дроб, щото простатата се лекува , а не знам дали черния ми дроб подлежи на лечениее, ако вече ее започнал дда руши тестостерона ми .
Поздрави на всички!
« Последна редакция: Май 18, 2010, 11:22:42 от Силвана Лесидренска »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007