Здравей и от мен!
Първо, искам да попитам дали въпросите, които задаваш, са към нас, или към доц. Антонов. Защото си пуснал темата си в раздела с въпроси към него, а в същото време казваш, че искаш да попиташ нас!?!
Относно всички тези симптоми и притесненията, които имаш, аз не бих ги свързал с повишени нива на естествен интерферон в тялото ти. Всички тези прояви, които изброяваш са доста сериозни и не мисля, че ние сме хората, които трябва да помагат в случай, че имаш мисли за самоубиийство. Насочи се към лекар-специалист и в тази област. Много правилно си се насочил към доц. Антонов за консултация, но си запиши час и при психолог. Моят съвет и препоръка е да се опиташ да откриеш причините за проблемите, които имаш и извън хепатита. Вече сме си писали на лични съобщения по отношение на твоя казус и пак мога да ти кажа същото: не виждам причина, след като си с генотип 3 и ще имаш не само по-кратко лечение, а и сериозни шансове за излекуване, да не опиташ лечение. Ако и това, което споделяш, че имаш хепатита само от 7 месеца, е вярно, то тогава шансовете ти за излекуване с едно 24-седмично лечение, отиват на над 90%. При положение, че имаш толкова проблеми от различно естество и за които предполагаш, че са причинени от хепатита, защо в крайна сметка просто не се подложиш на лечение и не провериш това ли е истинската причина?!?
Какво ще стане ако сега някой от нас ти каже, че причината за твоите проблеми не е в хепатита и би могъл да се пребориш с тях по еди-какъв си начин (както разбирам, че се надяваш), и ти се излекуваш. Тогава хепатита пак си остава на дневен ред, защото рано или късно той ще започне да уврежда черния ти дроб и колкото повече години минават, толкова шанса ти да се излекуваш, ще намаляват.
Моят съвет е да направиш няколко неща:
- потърси съвет от няколко специалисти в зависимост от конкретния проблем, който те притеснява.
- лекувай хепатита си, независимо какво ти кажат те, защото колкото по-рано го направиш, толкова по-добре. Не говорим за случай на забрана от страна на психолога или някой от другите лекари поради опасност от отключване на по-сериозни проблеми от интерфероновото лечение.
- ако решиш да лекуваш хепатита си, помоли лекуващия лекар да включи в наблюдението и психолог, заради мислите за самоубиийство, които имаш, и които могат да се засилят по време на лечението.
Поздрави,
Радо