Привет на всички !Това е първия ми пост във вашия форум,но последните дни много чета и намерих много отговори на повечето въпроси ,които ми изникнаха !
Ще се опитам да не съм отегчителна ,като същевременно имам нужда да разкажа цялата история.
Преди десетина дни ,съпругът ми почуства неразположение,отпадналост,вдигна температура ,която поддържаше 2-3 дни .Отиде до личния доктор,той му изписа антибиотик,междувременно се оплакваше от тежест в корема,липса на апетит.Започна антибиотика ,но в момента в който започна да го пие започна и да повръща .Решихме ,че може да е някаква алергия от антибиотика ,отиде отново до личния доктор,но той отхвърли тази вероятност.На другия ден получи странен обрив ,реших да не е шарка и го накарах да отида в инфекциозна ,от там го върнаха ,че няма нищо притеснително ,но все пак усещахме ,най-вече той ,че нещата нещо не са ок. На следващия ден отиде да си пусне една кръвна картина ,чернодробни ензими и маркери на възпаление ............. и урина. До обяд вече усетихме на къде вървят нещата. АЛАТ 3600, АСАТ 600 ........... с готовите резултати отново в инфекциозна където го хоспитализираха и все още е там .
Приеха го в болница и нещо ме озадачи невероятно ,по едно време даже мислих да го закарам в някоя лаборатория и да си пуснем сами изследванията.В болницата ни казаха ,че резултатите ,какъв точно хепатит е ще станат готови след 4-5 дни,но тъй като лечението било едно и също за всички видове това не било особено важно !!!! Едната докторката беше убедена ,че е А,доктора ,че е В ............. ,купихме допълнително Трансметил, и разни други лекарства и започнаха да го лекуват.
Попитах каква профилактика да предприеме ,тъй като сме били контактни....... ,пък и аз съм с две автоимунни заболявания /Бехтерев и Крон/ на биологична имуносупресия съм .От инфекциозна ни казаха да си сложим ваксини ,на децата само за хепатит А ,за мен за А и за В .Казаха ,че дори да се разболеем ,ако вече сме заразени ще го преболедуваме по-леко ! Втория ми въпрос е ,ако има някой запознат ,дали това е така ?!
И нещо друго ,което докторите казват ,че е съвсем нормално . На 4ят ден в болницата вдигна отново температура , след ехография му казаха ,че има възпалена жлъчка и му включиха и антибиотик. Обясниха ни ,че всеки втори пациент е така. Междувременно излезнаха изследванията /след 5 дни/ ,че става въпрос за хепатит А ,малко си отдъхнахме ,защото от изчетеното разбирам ,че това е възможно най- доброто /колкото и нелепо да звучи/
Не искам да съм егоистична ,но много се притеснявам за себе си ,с този подтиснат имунитет ,за децата също ........... наистина ли няма изследване ,което да ни каже на този етап носители сме или не сме ? И да се ваксинираме ли при това положение ?
Надявам се все някои да обърне внимание на обстоятелствения ми и хаотичен пост
Днес за втори път го пиша ,дано успея да го побликувам !