Автор Тема:  Тенофовир за хепатит В продължава да е безопасен и ефективен и след 7 години  (Прочетена 4942 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвана Лесидренска

 • Global moderator
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 3162
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Автор: Liz Highleyman
Дата: 4 декември 2013
 
Пациенти с хроничен хепатит В, лекувани с тенофовир (Viread) в продължение на 7 години, са запазили вирусната супресия и нормализиране на чернодробните ензими, а процентът на серологичен отговор продължава да расте, според постер, представен на 64-та Среща по проблемите на черния дроб на AASLD, състояла се миналия месец във Вашингтон, DC. Дългосрочните странични ефекти, свързани с бъбреците и костите, продължават да се срещат рядко.
Нуклеозидните/нуклеотидните антивирусни препарати като тенофовир (Viread) или ентекавир (Baraclude) потискат ефективно репликацията на вируса на хепатит В (HBV), но обикновено не ликвидират вируса, което налага дългосрочен прием.
 
Patrick Marcellin и колегите му от University of Paris представиха най-новите резултати от Проучване 102 и Проучване 103 – двойка проучвания, фаза 3, за оценка на тенофовир при пациенти, съответно отрицателни и положителни за „е” антиген на хепатит В (HBeAg).

Участниците и в двете проучвания на произволен принцип са били избрани да получават 300 мг тенофовир веднъж дневно или 10 мг адефовир (Hepsera) в продължение на 1 година, след което са могли да изберат да продължат с тенофовир в открито проучване в продължение на до 8 години. Хората, които продължавали да имат откриваем вирус въпреки тенофовира, са имали възможност да добавят и емтрицитабин (Emtriva).

Заедно двете изследвания включват над 600 терапевтично-наивни /нелекувани/ участници; 437 (68%) все още се проследяват на 7-та година. Около три четвърти са мъже, около 60% са от бялата раса, 30% са азиатци, а средната възраст е приблизително 40 години. Малко под 25% имат цироза на черния дроб.....................

Цялата статия може да прочетете на сайта на сдружение ХепАктив: AASLD 2013: Тенофовир за хепатит В продължава да е безопасен и ефективен и след 7 години

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007