Привет от мен отново!
Малко новини и около моя хепатит и биопсия в Иван Рилски.
След като събрах всички документи, които ми изискваха - копия от установяването на хепатита, прегледите, вирусния товар, изследвнето на асат и алат + направление ном. 76 за хоспитализация, нови кръвни изследвания, се насочих в уречения ден към болницата. Приемат от 8:30 но е добре да си там по-рано, защото викат по реда на записване на регистратура. Така аз виснах в 8, но ме повикаха в 11. След три часа напрегнато очакване в студеното антре ми прилоша от глад и жажда, не устисках и станах да отида до тоалетната. Хем за да не се напишкам в гащите, хем да мръдна, че ми прилоша на стола. Тъкмо се връщам от тоалетната и те пък взели, че мен извикали. Влизам вътре - дават ми чашка да пишкам за въпросния нарко тест, съответно вътре в тяхната тоалетна. Накараха ми се, че не съм стискала още два часа, както и да е. Аз вече нямах сили да говоря, бях неадекватна и не можех да си кажа името. Това е съвсем сериозно. Стоях още 40 мин пред кабинета и се върнах за втори опит. Успях разбира се! Жената попълни и залепи една огромна папка с домументи, след като първо провери теста с урината, разбира се. После ме накараха да седя отново от вън и да чакам пък сега да ме повикат за преглед. Не помня вече колко съм чакала, но влязох, доц. Желев нищо не ме прегледа, просто писа още малко и ми даде от онези шишенца за кръв, чашка пак да пишкам и листче за кабинета. Свърших работата, там поне не чаках и виснах отново долу. Към 1:30 вече се отправих с голямата папка с документи и сака към 3-тия етаж. В стаята се паднах с най-яките чакащи. Отново ме прегледаха - екг, кръвно, пак малко писане. Тогава вече ми прилоша от глад, стрес и умора и малко поприпаднах. Както и да е още стисках да не консумирам нищо, че трябвало и ехограф да мина. В 2 часа хванах последния влак. Откриха ми полипи на жлъчката. После ме пратиха на рентген. Отивам с последни сили - нямало ме в системата. Върнаха ме. След 1 час лекуващия пак ме прати - пак ме няма. Трети опит в 4:30. Вече умирам разбирате ли! Еми ти си за скенер, не си за рентген. Излиза доктор и му казвам, той вика имате ли час, аз - не. Говори с жената на информация и ми казаха да седя и да чакам да се появя в системата. Седнах и зачаках. След 20 мин ме прати вътре да ми направят рентген без някакъв номер който на тях им трябва. Отивам - не можело, трябва номер. Но в този момент се случи чудо - появих се в системата - върнах се за номер, щрак и вече в 5 и нещо - почивка.
На следващия ден биопсия. Можело да е късно през деня, че имало много преди мен. За мой късмет беше в 10 ч. Мина добре. Прави ми я доц. Алексиев. Страхотен! Всичко като по учебник. Получих шок от упойката, но за 2 часа бях на крака.
На третия ден контролен ехограф. Без никакви усложния. Изписаха ме на четвъртия ден. И сега малко странното - чак не ми се тръгваше. Супер весело си изкарахме в стаята, все едно бяхме на лагер. Само смях, никакви приказки за болести. Аз забравих, че се водя болна. Стаите са доста приятни. Лекарския персонал за мен страхотен! Имаше доста болни хора обаче. Вярно и възрастни все, но и млади. Аз се почуствах здрава, наистина.
Днес ми е 8 ден след биопсията и да ви кажа не се чувствам много добре. Изморявам се по-бързо от преди, имам като невралгия на гърба, боцка си ме в областта на биопсията. Вчера се разходих в парка с детето като главно стоях по пейките, вечерта си легнах в 9 със силни бодежи, жълта и нямах сили да говоря. Това ок ли е според вас? В петък ще ходя за резултата от биопсията, ако е излязъл.
И така, това е моя опит.