Здравейте на всички! Преди седмица установих, че имам хепатит Ц. Имам съпруг и дете на 2,5 год и много се притесних и за тях. За детето, че съм я раждала най-малкото. Режем си ноктите с една нокторезачка всички. Кой ти предполага, че ще ти дойде това на главата? Случи ми се преди няколко месеца да се измия с четката на мъжа ми. А преди съм се бръснала и със самобрасначката му. Лекарката, при която се прегледах и ще се лекувам вероятно ми каза да се изследва и мъжа ми, защото понякога е повръщал за мен без причина и е бил жълт и блед(няма нито ц нито б за щастие), а за детето ме посъветва без "влажни" целувки, каквото и да значи това. Попитах я разбира се, каза а бе по така нали от далече един вид. Което е много трудно, защото детето ми е супер любвеобилно, да не говорим, че спи при нас в леглото. Не се целуваме с влажни целувки, но сме се целували много по устата. Ама нали не се предава със слюнка или докосване?!? Не мога да си отблъсна детето току така. А и е възможно да е било заразено до сега при това положение, нали? Забелязвала съм при нея, че понякога изпражненията и са много бледи. Аз нямах никакви симптоми освен умората, коята не забелязвах от година и от лятото ми казват че съм била жълта, но не обърнах внимание. Детето не е жълто но ми бледнее. Правят ли се изследвания на малки деца в този случай и каква е превенцията? Вие как се държите с децата си? Изследвате ли ги и тях?