Автор Тема:  Объркване  (Прочетена 5644 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sianna

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Объркване
« -: Септември 10, 2016, 13:59:22 »
Здравейте,момичета и момчета!За последните четири дена прочетох всичко относно хепатит Б и съм ужасно объркана.                         
Ще започна от там,че за хеп. Б знаех от втория ми баща,който преди повече от 20 години го преболедува.Работеше в транжорна по това време и се беше порязъл.Аз съм била малка тогава и нямам спомени,но знам от майка ми,че са идвали вкъщи да ни бият гамаглобулин.Майка ми наскоро започна работа в болница и си прави изследвания за хепатит-отрицателни са.
Преди точно две години бях бременна и като задължително изследване го направих.Резултата беше отрицателен.
И преди четири дена моя приятелка ми се обади и ми каза,че нейният приятел са го приели в болница с остър хепатит Б.Нейните резултати са отрицателни,но са и казали след месец пак да си пусне.И се започна едно четене.........
Обаче от това четене и всичката информация нещо не мога да се ориентирам.
Чета интервюта на доктори,които казват,че може да се заразиш от целуване,от пиене от една чаша,от хранене от една чиния.В сайта на една лаборатория пък пише точно обратното,че не можеш.В същото време се знае,че е болест предавана по полов път,но  от прочетените лични истории тук,почти никой не е предал болестта на човека с когото имат връзка.Както при майка ми?
.Ами то така може и от пробване на обувки в магазин да се предаде.Ако имат рани и двамата ето ти предаване.
И понеже хипохондрията ми е първа дружка се замислих през тези две години от отрицателния резултат колко пъти съм била в ситуация,при която има вероятност от предаване.
Докато бях в Майчин Дом една акушерка реши цитирам "да те доизчистя' и с една самобръсначка ме подкара.После я сложи в чаша с прозрачна течност.От както бях бременна съм все с проблеми по зъбите и съм ходила при трима зъболекари. Два пъти съм си купувала обеци,които съм пробвала в магазина.За хранене от общи чаши и чинии не ми се мисли там е много....
Бих искала ако имате желание да споделите вашите мнения за тези коренно различаващи се твърдения относно заразяването.
Аз ще си правя пак тест,ама още не съм събрала достатъчно смелост.
Благодаря Ви!Хубав ден.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Объркване
« Отговор #1 -: Септември 10, 2016, 19:28:15 »
Сиана надявам се правиш разлика между Б и С Хепатит.

За Хепатит С е задължително да има кръв - кръв контакт за заразяване. Споделяне на обща посуда, пробване на обувки, ръкостискане, кихане и каквото там да си помислиш не може да те зарази с Хепатит С.

Кръв - Кръв тоест- не споделяш четка за зъби, самобръсначки, внимаваш с зъболекари, внимаваш с пиърсинг и татуу.
Заразяване при сексуален контакт е малко вероятна но и не може да се изключи при открити рани на двата основни органа участващи в забавлението.  :smile:

При хепатит Б нещата са  различни. Доста по лесно е заразяването май. Много вероятно при сексуален контакт. Тук вече и секрециите може да те заразят. Нека кажат по компетентните и заразени с хепатит Б дали споделят посудата. Предполагам, че е необходимо с цел превенция.

Неактивен sianna

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Объркване
« Отговор #2 -: Септември 11, 2016, 09:12:22 »
Да превенция.....
Интересно ми е тези зъболекари не ходят ли и те на зъболекар? Не ги ли е страх ходейки при колегите си?
Другото,което разбрах за хепатит Б,и което ме озадачи е начина на лечение.Доколкото разбрах при всеки е различно,но все пак не е ли от значение кога си разбрал.Ако преди година си правил тест и е отрицателен,а тази година е положителен,но повече от 6 месеца то тогава нямаш ли шанс да се излекуваш?За да започнеш лечение имат изисквания-да е голям броя на ПСР,да имаш високи АСАТ и АЛАТ и черния дроб да е увреден.Ако това не е на лице не ти отпускат лечение.И тогава какво-чакаш просто да се активира вируса и да започне да нанася поражения?Не е ли като другите заболявания-когато е хванато на време е лечимо?А за лекарството Виреад-ако след години получиш резистентност има ли друго лекарство на същия принцип,с което можеш да го замениш?
Хубав ден!!!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007