Автор Тема:  Помощ с резултатите !!!  (Прочетена 49125 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Помощ с резултатите !!!
« Отговор #15 -: Ноември 03, 2016, 23:02:32 »
Хроничният хепатит лекува ли се и ако го имам не би ли трябвало да имам сипмтоми досега.Нивата ми на АСТА и АЛАТ в момента са ми АСТ-45 АЛТ 80 ГГТ-39 ,ако съм имал години хепатит не би ли трябвало да ми е увреден черният дроб и нивата да са ми по вискоки?
Хроничен хепатит С се лекува.
За жалост по-често инфекцията протича без симптоми.
Според чернодробните ти ензими има голяма вероятност да си с хронично инфекция, или ако дай Боже ПСР-ът ти излезе отрицателен, трябва да търсиш причина за тяхното увеличение другаде.
А колко може да ти е увреден дробът при хронична инфекция може да покаже чернодробна биопсия или Фиброскан.
Трябва да започнеш с ПСР.
Стискам ти палци!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Staffa1982

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #16 -: Ноември 03, 2016, 23:23:57 »
Благодаря,чул те бог

Неактивен Staffa1982

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #17 -: Ноември 04, 2016, 10:41:28 »
Здравейте отново,направих си ехограф на дроба / знам че не показва много/ но доктора ми каза че бил много добре само нещо за свинско месо ми каза да избягвам да похапвам много много,злъчката ми е уголемена и вседствие на анемията която имам.Незнам до колко показва ехографа състоянието на черният дроб.Резултатите от ПСР не са готови все още  :sad3:

Неактивен Staffa1982

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #18 -: Ноември 04, 2016, 18:19:02 »
Здравей терпо,не съм в БГ от 9 години в Гърция съм на о-в.Чакам си още резултатите за вирусен товар.Зе малко иформация ще помоля,ако не искам да се лекувам тука/ако съм болен,дано да не съм дай боже/ дали ще бъда одобрен в Бг,при положение че не съм в Бг от 8-9 години.Второ,ако дробът ми е добре както каза докторът,дали става въпрос за хепЦ при мойте нива на Анти-ХЦВ 15.20 ?Тука 2-3 доктори казват че това за анти-ХЦВ не доказва по никакъв начин че съм заразен.Ехограф до колко показва че ти е увреден черният дроб,или нищо не показва.

Неактивен Staffa1982

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #19 -: Ноември 05, 2016, 08:04:56 »
Да попитам,възможно  ли е високите нива на АЛТ И АСТ да са от уголемената злъчка?И при положение че са ми увеличени нивата на Анти-ХЦВ,възможно ли е HCV-РНК да е отрицателен /да не съм болен/ много ме е страх да си кажа честно.Приятелката ми е чиста,вчера и излезнаха резултатите.Иначе си се чувствам добре,само че нямам никакво желание за нищо явно от стреса който преживявам.Похапвам си добре,нчмам болежки само лека напрегнатост в ляво над стомаха и сякаш нещо ме стиска в гърдите предполагам че е от стреса.Да поптам,ако съм карал жълтеница като малък възможно ли е от тогава да ми стоят тези антитела за ХЦВ.Снощи си направих и аз изследвания на ензимите в черният дроб АСАТ 41 алат 80 ггт 37 билирубин 1.3 при нормални стоиности 0.3-1.2 , (WBC)- 10.2 Normalni stoinosti 4.0-10.0 / (RBC) 6.10 Normalni stinosti 3.80-5.00 / (MCV) - 63.6 Nomralni stoinosti 80.0-96.0 / (MCH) 20.5 Nomra 26.0-32.0/ (MCHC) 32.2 Norma 32.0-36.0 / (RDW-CV) 19.1 Norma 11.5-14.5 (PLT) 162 Norma 130-400 / (HGB) 12.5 Norma 11.5-16.0

Неактивен Аника

• генотип 1
    • Профил
« Отговор #20 -: Ноември 05, 2016, 08:27:44 »
Здрасти,
Повишеният Алат сочи към хроничен хепатит. Съжалявам, но съм почти сигурна, че ПСР-ът ти ще е положителен.
При проблем с жлъчката се повишават ГГТ и АФ даже повече от Асат и Алат.
Жълтеницата е симптом, не болест. Може да се предизвика от много причини. Имаш анемия. Случайно да са ти правили изследване за Таласемия? Ако наистина си с Таласемия, дискомфорта отляво, за който споменаваш може да е от увеличен далак, от там и леко завишения билирубин.
Чудесно е, че приятелката ти не е болна. Слава Богу хепатит С не се предава толкова лесно, но вие си внимавайте там с нокторезачки, бръсначки, четки за зъби и т.н.
:)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Staffa1982

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #21 -: Ноември 05, 2016, 19:23:41 »
Не са ми правили изследване за Теласемия ,но ниват на еритроцити/хемоглобин са в норма това означава че няма как да съм болен,пък и зелязото в кръвта ми не е много под стойностите.Да ми кажеш защо си толкова сигурна че съм болен,много ме плашиш.Ако съм болен,незнам какво да правя особенно тука в Гърция ,незнам дали ще ми обърнат внимание макар че съм осигуряван от 6-7 години.На ехографа не показа нещо увредено,освен леко уголемена злъчка.Какъв ми е шанса при леко повишени нива на Анти-ХЦВ и АЛТ да не съм болен,и да ми кажеш колко е нормата за Анти-ХЦВ ?

Неактивен Staffa1982

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #22 -: Ноември 05, 2016, 20:11:58 »
И има ли възможност да не съм болен,или грешка със резултатите ставт ли по някога?

Неактивен Аника

• генотип 1
    • Профил
« Отговор #23 -: Ноември 05, 2016, 20:18:00 »
Здрасти,
Най-малко искам да те плаша! По-скоро се опитвам да ти обясня накои от симптомите, например дискомфорта отляво от какво може да бъде. Таласемията не е проблем. Голяма част от населението е носител на този ген и нямат проблеми цял живот, дори някои и не знаят че са носители. Казвам, че вероятно си с таласемия, защото нивото на MCV и MCH са ти под нормата, въпреки че хемоглобина ти е на долната граница. Но това не ти е проблем сега.
Проблем са ти положителният резултат за хепатит С и високите ензими, по-специално Алат.
Не се шашкай, това няма да ти помогне.
Кога ще ти стане готов ПСР-ът?
Пак ти казвам, малко вероятно е, но от сърце ти желая да е отрицателен. И още нещо искам да те питам, не се обиждай, моля те: като пускаш контролните изследвания, нали сега не употребаваш алкохол?
Т.е. не може той да е причина за високия Алат?

Неактивен Staffa1982

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #24 -: Ноември 05, 2016, 20:29:57 »
Не съм пил от 1 седмица,преди да си пустна контролните изследвания,по предният ден бях изпил 2 бири,но от след това не съм употребявал изобщо.И ти как мислиш,дали ще ми обернат внимание докторите тука в Гърция,като чета в Бг е ужас няма хапчета,4ака се по 2-3-4 месеца да те удобрят.Поне имам ли малък шанс да не съм болен?

Неактивен Аника

• генотип 1
    • Профил
« Отговор #25 -: Ноември 05, 2016, 20:35:39 »
Изчакай си ПСР-ЪТ!
Без да е готов този резултат, само гадаем!
Ако нямаш хепатит С, вероятно има друга причина за повишаване на трансаминазите!
Пиши след като имаш резултат. :)

Неактивен Staffa1982

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #26 -: Ноември 05, 2016, 20:36:17 »
ПСР-ът го чакам в понеделник,и после ще видя дали ,ако съм болен дали ще ми обърнат внимание,ако ли не си идвам в Бг,ама се надявам тука да ми обърнат внимание.Да те попитам едно лечение на хепатит Ц колко излиза,в зависимост от генотипа?Тука гледах някакви цени по 13-15 хиляди евро.

Неактивен Staffa1982

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #27 -: Ноември 06, 2016, 09:17:10 »
Благодаря ти Терпо

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #28 -: Ноември 06, 2016, 10:05:48 »
Уточнение:
Всяка държава има различни критерии за лечение на хепатита. Ако живееш във Франция например, там можеш да се лекуваш независимо от степента на увреждане на черния дроб. Испания лекува пациенти над Ф2.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Аника

• генотип 1
    • Профил
« Отговор #29 -: Ноември 06, 2016, 15:23:55 »
При Ф1, ако няма други придружаващи заболявания, като например Ко-инфекция, хемодиализа, автоимунни заболявания и т.н.,
лечение скоро няма да бъде отпуснато.
Т.е. чака се, не питай какво се чака...
За жалост такава е реалността към момента, ЗК не може да покрие всички диагностицирани с хепатит С пациенти.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007