Автор Тема:  Започна началото на края надявам се ! HBV  (Прочетена 10050 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Angel4e

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте съфорумници ,
малко нестандартно заглавие на темата , но въпреки , че всички тук сме с надежди , така и аз съм много положително настроен , защото съм сигурен , че борбата ще в моя полза !
Всичко започна миналата година , откриха ми Хепатит Б съвсем случайно на контролните им кръвни изследвания в Кипър .
След като ме уведомиха , че съм HBsAg+ , ме спряха от работа ( тъй като там е абсолютно изключено хора с HBV,HCV,HIV да работят в сферата на Хотелиерство и Ресторантьорство ) .
Прибрах се в България на 15 Май , и започна голямото ходене както и всички тук .
Пуснах си веднага ПКК , като ASAT : 72 ; ALAT : 182  , Общ и Директен Билирубин в норми .
Веднага мои приятели ме насочиха към Проф. Антонов в Св. Иван Рилски ( София ) . Консултирах се с него , като той ми каза да си пусна изследвания за вирусните маркери , записа ми дата за прием в края на Август месец .
Две седмици преди датата , пуснах вирусните маркери които гласяха :
HBsAg + ; HCV - ; Anti-HBs - ; Anti-HBe - ; HBeAg + ; Anti HBc-lgM - ;
След приема ми , от които аз лично не видях никакъв смисъл , освен банките който ми преливаха и PCR-ът който ми беше пуснат , ме изпратиха да направя Гастроскопия , от която след консултация с други специалисти разбрах , че също не е имало смисъл , тъй като това се прави при съмнения за Цероза , която на този етап се вижда от простите изследвания , че не е налична , но ОК направих я видя се , че нямам Варици по хранопровода .
Резултатът от Rel-time PCR e следният :
HBV DNA - 350 000 000 c/ml (lg)
HBV DNA calc - 67 000 000 IU/ml (lg)
След това изследване , пак ми насрочиха дата в същата болница за Чернодробна Биопсия ( това се случва началото на Декември 2015 ) , от Хистологията се установи Фиброза степен 2 , иначе с нормален размер и без възпаления .
Забравих да спомена , че винаги съм водил здравословен начин на живот , много рядко пия , пържено не ям , спортувам и т.н.
След като излезе резултата от Хистология , така наречената комисия ми назначиха лечение с Viread (Tenofovir) , изчаках 2 месеца одобрение на протокола от нашата страхотна и невероятна Здравна каса . Преди това да се беше случило , докторката която трябваше да ми запише допълнителна дата за PCR  пак в същата болница, но се оказа , че няма свободни дати и ми беше казано , че това може да се случи началото на Май месец .
Моят приятел , който първо е Продуктов Мениджър в една от водещите компаний в София за дистрибуция на PCR и подобни лабораторни техники , който е завършил в Los Angeles - Immunology , ме посъветва да започна лечението си с Viread  въпреки , че нямам PCR , тъй като според него стойностите на вирусният ми товар са средно високи .
Така и направих , сега на 15 март започнах приемът на Viread .
Преди да започна този прием , няколко месеца преди това бях изчел всички теми тук и попаднах на темата в която се говори за L-Glutamine и Котешки нокът . И така от началото на тази година започнах да пия Котешки нокът + Глутамин всеки ден ( като един вид подготовка за голямата борба  ) .

Сега всеки ден приемам : Сутрин : 1т. Viread + 1т. L-Glutamine 1000mg ( GNC) + 2т. Котешки Нокът ( Nature's Way) 2x 485mg ; Вечер : 1т. L-Glutamine + 1т. Котешки Нокът .

Мисля , след 3 месеца да си пусна един PCR и да видим как вървят нещата .

Убеден съм в силата на Viread , Котешкия нокът - който е еликсир за моята заспала имунна с-ма , L-Glutamine - от който тя трябва да си състави войните !

Настроен съм за Happy END след тези 6 месеца !

Желая успех на всички ! Приемам критики и съвети :)

« Последна редакция: Март 19, 2016, 23:05:03 от Angel4e »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3181
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Започна началото на края надявам се !
« Отговор #1 -: Март 19, 2016, 20:09:40 »
Здравей,

и добре дошъл. Критики няма да има, само пожелания за успешно лечение. Само да споделя, че при толкова висока виремия, "е'' положителен, ще са нужни повече от 6 м. за happy end :) Казвам ти го, за да се подготвиш психически.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 102
    • Профил
« Отговор #2 -: Март 19, 2016, 21:26:02 »
Успех, колега!  :doubleup:

Неактивен Angel4e

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Март 19, 2016, 22:39:05 »
Благодаря Ви , за положителните мнения :)

Искам също така да попитам , дали някой е чувал за тези прословути нови хапчета ( които дори не знам как се казват ) , но бях чул , че от началото на 2017 , здравната каса ще спонсорира лечението на HBV болните с тези нови хапчета , който до колкото знам в рамките на 3 месеца изчистват вируса на 100% . Това го чух съвсем случайно по радиото , на 1-ви Март като водещата новина беше , че от 1 ви Март Здравната каса вкарва новите продукти за HCV (които също чистят вируса в рамките на 3 месеца ) .

Ако някой знае нещо по въпроса , ще се радвам да чуя :)

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3181
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Започна началото на края надявам се ! HBV
« Отговор #4 -: Март 20, 2016, 08:08:54 »
Няма такива хапчета, които за 3 м. да чистят хепатит В на 100%.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 87
    • Профил
« Отговор #5 -: Март 20, 2016, 08:48:25 »
Здравей,наистина все още няма такъв медикамент,който да изчиства Хепатит Б за толкова кратко време.Да Виреад е добър медикамент,който блокира размножаването на вируса,но той не гарантира напълното му изчистване,т.е.изграждане на антитела срещу повърхностния антиген на Хепатит HBsAg.Аз от три години съм на Виреад и все още не съм достигнал до резултат "Не се открива " относно вирусната репликация,но пък имам надежда,защото последните резултати сочат,че имам сероконверсия на "Е" антигена-а именно Anti-HBe + ; HBeAg -.По време на лечението аз също направих един курс с котешки нокът и Л глутамин,но според мен избързах,защото това беше,когато имах доста висока виремия (вирусно натоварване).Може би по-добър ефект ще има,когато ПСР сочи  "Не се открива ",затова мога скоро пак да направя един курс.Докато здравната каса одобри по-добри медикаменти за лечение на Хепатит оставаме с надеждата,че можем да се справим с това,което имаме в момента.Успех.

Неактивен Angel4e

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Март 20, 2016, 12:07:08 »
Привет ,
със сигурност е имало някакъв ефект от Котешкия нокът и Л-Глутамина .
Не знам какво имаш предвид под "направих един курс" , но според мен този метод на стимулация
ще има сериозен ефект , когато се приема продължително , а не просто 2-3 месеца .
Аз смятам до края на протокола ( 6-те месеца) да пия Виреад + Котешки нокът + Л-глутамин плътно .
Дето има една дума "Ако не помогне няма да навреди" , оптимистично съм настроен , вярвам в чудеса , вървам
в силата на Котекия нокът , просто трябва време . Все пак не се борим с някакъв грип :)
Въпреки всичко бих заключил , че колко по страшни неща има в този живот , та дори един Диабет , който
буквално съсипва всичко .
Така , че просто виждам как след известно време ще ви се похваля с Real-Time PCR HBV (-) :)

А относно медикаментите за , които попитах , може и аз да бъркам , може да не е за 3 месеца , но със сигурност чух , че са някакви революционни , които нямат нищо общо с другите за които говорят ( Birinapant + Entecavir ) .
Чакаме 2017 и да видим .

Неактивен feroin

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 26
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #7 -: Март 20, 2016, 18:28:13 »
Да има такива лекарства аз даже съм постнъл статията във форума,даже пише,че е комбинирана и за хив и хепатит,както е и сега с някой антивирусни препарати.   :carate:

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
« Отговор #8 -: Март 20, 2016, 20:45:29 »
Котешки нокът + Л-глутамин. Тъй като говорим за билка, бих предложила да провериш дали е добре да се приема дълго време без почивка. Аз току що приключих 60-дневен прием на котешки нокът (и куп други полезни), но все си мисля, дали имунната ми система няма да стане "ленива", ако постоянно я поддържам с разни средства. Това го пиша като лаик и са си мои размисли, но търся паралел с други области в медицината, а и в живота и мисля, че не трябва да я пришпорваме нон стоп. Инче се радвам на ентусиазма ти и силно се надявам да занулиш вируса скоро, а и да успееш да го пребориш, което ще си е подвиг.

Неактивен Angel4e

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Декември 23, 2016, 14:51:13 »
Здравейте съфорумници ,
отдавна не съм писал , а не е като да няма какво да Ви кажа :) Все хубави новини :)

Нека накратко да припомня преди известно време какви ми бяха резултатите :

През м. 8.2015
Резултатът от Rel-time PCR e следният :

HBV DNA - 350 000 000 c/ml (lg) 
HBV DNA calc - 67 000 000 IU/ml (lg)

АСAT - 93 U/I
ALAT - 156 U/I

HBsAg (+) Положителен
Anti - HbsAg (-) Отрицателен
HbeAg (+) Положителен
Anti - HbeAg (-)  Отрицателен

На дата 22,07,2016 :
След  терапия с Viread , Котешки нокът и L-Glutamine ,  резултатът е следният ->

HBV DNA - Не се открива c/ml (lg) 
HBV DNA calc - Не се открива IU/ml (lg)

АСAT - 27 U/I
ALAT - 14 U/I

HBsAg (+) Положителен

HbeAg (+) Положителен
Anti - HbeAg (+) Положителен

Лечението с Viread , Котешки нокът и Глутамин продължава и

На дата 15,12,2016

HBV DNA - Не се открива c/ml (lg) 
HBV DNA calc - Не се открива IU/ml (lg)

АСAT - 29 U/I
ALAT - 16 U/I

HBsAg (+) Положителен
HbsAg (quantitative test) количествен тест - 270 U/I  (като референтната стойност е "< 0.05" за отрицателна стойност )

Настъпила сероконверсия на "е" antigen
HbeAg (-) отрицателен
Anti - HbeAg (+) Положителен

Като имаме предвид , че аз съм човек , който не пуши , не пие , водя що годе доста здравословен начин на живот .
Не съм света дева Мария , но да ограничавам се с приема на храни и напитки , които по някакъв начин биха могли да натоварят черния дроб , но не , не съм спрял категорично да ям и пия определени групи , тъй като всеки един организъм има нужда от абсолютно всичко .

Всички тестове , които са ми направени до момента , са извършени в референтни лабораторий , за които резултатите са 99.9% достоверни .

Терапията ми с Viread , Котешки нокът и L-Glutamine продължава .
Мисля , че съм на финалната права :)
Не губете кураж , битката ще бъде в наша полза и аз съм твърдо убеден в това !

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #10 -: Декември 23, 2016, 15:12:05 »
Чудесно!
Продължавай в същия дух! Желая ти успех от сърце!
Весели празници! :)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 87
    • Профил
« Отговор #11 -: Декември 23, 2016, 18:36:05 »
Чудесни новини.От думите ти да разбираме,че не си спирал повече от година котешки нокът и Л глутамин и продължаваш да го приемаш ли?По колко таблетки приемаш на ден по колко мг е всяка таблетка?Още веднъж честито за новините и успех.

Неактивен Angel4e

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Декември 23, 2016, 19:43:57 »
Да , точно така !
Приемам по следната схема :

Сутрин:

1 таблетка Котешки нокът 0,5г(500мг) компанията е "Now"  Cat's Claw , продава се във всяка аптека като цената варира ( около 25лв. шише със 100 таблетки , като компанията Nature също имат котешки нокът като по моя преценка също е доста добър и пак се продават в аптеките )  + 5gr. L-Glutamine ( като Глутамина го купувам насипен в най-чистата му форма , без каквито и да било добавки в него , а не таблетки , купувам го от магазин за хранителни добавки  ) като 5 гр = 1 мерителна лъжичка , която лъжичка се намира във всяка една опаковка която купувам .

Вечер : 1х Viread 245mg. + 2 таб. х Котешки нокът + 5гр. Глутамин

Това е схемата към успеха !

А от днес в рамките на 3 месеца , ще добавя и Biozin , той е доста мощен имуностимулатор наред с котешкият нокът , най-вече стимулира производството на анти-тела .

Биозин ще приемам 1 таб. сутрин и 1 вечер .

Надявам се след тази силна терапия да се получи така желаната спонтанна сероконверсия на HbsAg , към което всички ние се стремим .

Според мен
текущите факти за мен несъмнено са резултат от Антиретровирусната терапия на която съм подложен с Viread , в комбинация с  Котешкия нокът ( много силен имуностимулатор ) , Глутаминът ( като важна част от изграждането и засилването на имунитета и нужната концентрация на нужните анти-тела ) , това е резултатът дами и господа :

Отрицателен HBV PCR Real Time в рамките на повече от 6м. ( 2 PCR изследвания сочат този резултат ).
Сероконверсия от HbeAg + към HbeAg - и Anti-HbeAg +
АСАТ и АЛАТ - в абсолютните им норми ( което по моите скромни познания означава , че процес в черният ми дроб няма ) .

Не искам с този пост да агитирам приемането на каквито и да е медикаменти без знанието на вашият лекуващ лекар както и без знанието на вашият лекуващ гастроентеролог .
Имайте предвид , че всека приета таблетка по един или друг начин товари черният Ви дроб , тъй като както знаем всичко минава през него .

В този ред на мисли , драги съфорумници , искам да споделя мнението си като непрофесионалист ( а , да не се окаже , че знам повече и от някои "специалисти" за заболяването) , че Котешкият Нокът със сигурност няма да ви навреди по какъвто и да било начин ; Глутаминът - спортистите го приемат с години , той е важна част за изграждането както на мускулатурата ( т.е. да , той се натрупва във вашата мускулатура ) така и в изграждането на имунитета Ви ,  от него се изграждат нужните анти-тела .
Biozin -  Имуностимулатор , който бих препоръчал на абсолютно всеки , прекарал каквото и да било заболяване , той е много силен имуностимулатор , тъй като съдържа много важни елементи, които в по-голям процент се съдържат в майчината кърма , това е доста малка част от асортимента който Biozin съдържа .
Моето скромно мнение е , че всичките изброени медикаменти до момента няма да ви навредят със сигурност .
Но пак казвам , посъветвайте се с вашият лекуващ лекар преди да вземете каквото и да е решение .

Неотдавна , споделих терапията си с специалист Гастроентеролог завеждащ цяло отделение , неговите думи бяха :

Да , една подобна компенсаторна терапия би имала доста добър ефект !

Днес мога да кажа , че очакванията ми бяха надскочени , след всичко това което прочетох в този форум , мнения , истории и т.н.

Пожелавам на абсолютно всички един светъл изход !

Забравих да спомена , Положително мислене - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !  Аз живея с идеята , че всеки ден малка част от това чудовище умира , а резултата сочи , че е така .

Успех желая на всички и Весели Празници .
И не забравяйте , че на Коледа стават чудеса :)
Просто споделям резултатите си и начинът по който съм ги получил . А резултатът е 100% успешна терапия .
« Последна редакция: Декември 23, 2016, 19:59:47 от Angel4e »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007