Добър ден от гората на мравчето
Пускам тук части от резултатите си, за да се отчета. Две седмици след началото на лечението с Харвони и Копегус:
- ето някои, които са извън нормаNEUT# 2 G/L при реф. ст-сти 2.1–6.9 (тези ги помня, че имат връзка с анемията, която Копегусът може да причини, но ми се струва, че не са паднали фатално
)
LYM % 0.47% при реф. ст-сти 0.40-0.70 (това винаги ми е било така)
MCH (ср. Hbg. конц. в еритроцитите) 33 pg при реф. ст-сти 26.0-32.0 (и това ми прилича на свързано с анемията, която може би няма да ми се размине, но също засега не изглежда плашещо)
HDL-холестерол 1.93 mmol/l при реф. ст-сти 1.04-1.56, препоръчани ст-сти >1.2 (за първи път при изходящата кръвна картина го видях това, все още не знам с какво да го свързвам, но и така функционирам нормално - явно не е толкова важно)
Желязо 26.6 umol/l при реф. ст-сти за жени 6.0-26.0 (при изследванията от преди 2 седмици за първи път го видях, сега е спаднало спрямо тогава)
Протромбиново време 148% при реф. ст-сти 70-130 (терапевтична област 15-40%) (това едва ли има значение)
- и с нещо да се похваляASAT 17 U/l
ALAT 21 U/lмакар че толкова изчетох за това, че тези стойности нямат абсолютно никакво значение за степента и скоростта на увреждането, както и за общото състояние на черния дроб, че даже не им се радвам. Пък и, както каза Дукова: "Отрицателният резултат по време на лечението е сигурен. Той ще стане положителен, когато спрете лекарствата."
Ами, това е. След 2 седмици ще има нови данни за споделяне.
Иначе, по въпроса за странични ефекти - имам някои, но те са същите, като дискомфортите, които ми се появяваха от време на време и преди лечението, така че като цяло ги отдавам на болестта.
По-конкретно:
- 2-3 пъти имах лошо главоболие,
- 4-5 пъти не можах да спя,
- кожата около очите ми стана като цигарена хартийка и ми се появиха разни загрубели сухи места с лющене (това успешно го преборвам с Нахткерцен)
- 4-5 пъти ме сърбеше всичко навсякъде и ми се струваше, че по ръце и крака имам области с мънички обривчета, но само на пипане се усещаха неравности и се виждаха като леко зачервени. Като цяло - наистина рядко и не особено дразнещо.
Така да се каже, пожелавам на всеки толкова леко лечение!
До скоро
мравчето