Автор Тема:  Моля за помощ и мнение  (Прочетена 3774 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен БЛАГОДАРЯ

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Недиагностициран/а
Моля за помощ и мнение
« -: Май 10, 2018, 10:55:32 »
През декември 2017 бях приета в реанимация с тежко увредено общо състояние,билирубин 540 и лоша кръвна картина,асцит и портална хипертония,камъни в жлъчката,иктер.След 17 дни ми откриха остър вирусен хепатит Е и ме преместиха в инфекционно.
Изписаха ме след 14 дни с билирубин 240,АЛАТ92,АСАТ 117 И ДИАГНОЗА по епикриза недоказан ОВХ Е,без асцит,алкохолна стеатоза,портална хипертония и хроничен калкулозен холецистопанкреатит.Продължих лечението с трансметил иот месец-с урсофалк,
вит.Е,пропналулол.-нормална кръвна картина,АСАТ30,90,алат 21,80,ГГТ 70,АФ 87,общ билирубин10,20,директен билирубин 4,85.
без асцит.
Правих ЯМР-ЗАКЛЮЧЕНИЕ Интрахепатална холестаза,на фона на множествени интрадуктални дефекти.
Черният дроб-с увеличени размери, за сметка на левия лоб.Няколко лезии с размери до 9 мм-билиарни кисти.Дилатация на интрахепаталните жлъчни пътища с конкременти.Запазена съдова архитектоника.Запазена ширина на вена порте-11 мм.
Наблюдаващият лекар нарича лезиите хемангиом.Дацентът от инфекционно ми каза,че диагностицирана цироза нямам,д-р Петрова-гастроентеролог от Торакс-цирозен ч.дроб  при мен не е гледала.От инфекционно отрекоха ОВХ тип Е -и при тях ИГМ
ПРИ1 изследване +,при второ -.Наблюдаващият лекар каза,че имам цироза,д-р Петрова от ТОРАКС каза,че  имам цироза или предцирозно.Клиника ТОРАКС отказаха да ме допускат при всички лекари.Втехния компютър д-р Петрова е преписала диагнозата
на реанимация,подобрява се,но резултати от ехографските изследвания няма няма и поставена тежка диагноза.Моят личен лекар
отказва направления и лекарства по каса,защото не съм била тежко болна.
Преди 2 дни отидох при гастроентеролог Зоя Маджарова с последните кръвни изследвания.Тя направи ехограф -уголемен черен дроб с хемангиом и лекограпава повърхност и постави диагноза стеатоза.След това показах предишните изследвания и тя каза,че
може и да е цироза станала компенсирана,без асцит и даже вече нямам и портална хипертония.
Никъде не ми е правена биобсия,нито изследване за варици.Моля за мнение-възможна ли е цироза при кръвна картина и резултати -толкова подобрени.От декември не пия,не пуша,спазвам чернодробна диета и режим.

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 102
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля за помощ и мнение
« Отговор #1 -: Май 10, 2018, 23:07:51 »
  Здравей!
Мини на Фиброскан, той показва нивото на увреждане на черен дроб, биопсията казват че е още по-точна .
 Това е като съвет на човек препатил, медицинско становище не мога да дам,нямам необходимата квалификация.

Успех!

Бъди здрава!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007