Автор Тема:  Информация  (Прочетена 1469 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Juliet

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Информация
« -: Ноември 10, 2022, 11:06:32 »
Здравейте! Поздравления за дейността, която вършите. Имам няколко въпроса, които искам да задам. Никой не е застрахован да се зарази с някой от вирусите на хепатит, затова малко повече информация за това, което не знам ще ми е от полза.
1. След риск от заразяване с хепатит В или С след колко време мога да се изследвам?
2. Къде в София се правят бързите тестове за хепатит В и С от пръста, които стават за около 10 мин.?
3. Опасно ли е ходенето на маникюр, процедура, която почти всяка жена днешно време прави?
4. Вярно ли е, че след риск от заразяване с хепатит В, ако се направи ваксината, може да не се стигне до инфекция и до какъв период от време е добре да се направи?
5. Как се казва ваксината за хепатит В, има ли избор между различни производители на ваксини, ако да, кои са по- добри?
Това е за сега от мен. Благодаря предваритрлно за отговорите. :)

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Информация
« Отговор #1 -: Ноември 11, 2022, 11:13:27 »
Здравейте! Поздравления за дейността, която вършите. Имам няколко въпроса, които искам да задам. Никой не е застрахован да се зарази с някой от вирусите на хепатит, затова малко повече информация за това, което не знам ще ми е от полза.
1. След риск от заразяване с хепатит В или С след колко време мога да се изследвам? - ако правиш ПСР, който струва 150 лв - след седмица. Ако правиш изследване за антитела, което прави всяка лаборатория - най-рано след 30 дни.
2. Къде в София се правят бързите тестове за хепатит В и С от пръста, които стават за около 10 мин.? Всеки личен лекар вече може да назначава на лица над 40 г. Иначе в Рамус правят безплатен за хепатит С, за В нямат.
3. Опасно ли е ходенето на маникюр, процедура, която почти всяка жена днешно време прави? Както всяка една манипулация, да, но няма кой да ти каже колко точно.
4. Вярно ли е, че след риск от заразяване с хепатит В, ако се направи ваксината, може да не се стигне до инфекция и до какъв период от време е добре да се направи? Максимум след няколко дни.
5. Как се казва ваксината за хепатит В, има ли избор между различни производители на ваксини, ако да, кои са по- добри? Енжерикс за В, или Туинрикс за А и В. Взимай, каквато успееш да намериш, има голям недостиг по аптеките. Слага се от ОПЛ.
Това е за сега от мен. Благодаря предваритрлно за отговорите. :)
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Juliet

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Информация
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2022, 13:42:51 »
Благодаря много за полезната информация. Ще споделя и с други мои познати да се пазят, да се изследват и да правят ваксини. Пазете се и Вие. Хубав ден!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007