Автор Тема:  Използване на дезинфектанти при инцидентни случаи  (Прочетена 48945 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Използване на дезинфектанти при инцидентни случаи
« Отговор #30 -: Септември 30, 2010, 23:06:31 »
Я да ви питам и аз.
Ариелът мори ли хепатитните вируси?

Дани
Hang in there.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #31 -: Септември 30, 2010, 23:55:05 »
Сам по себе си не вярвам да ги убива. Но специално за хепатит C, оказва се, че той не обича високите температури, а обича ниските.
При 4ºC (температурата в хладилника) може да оцелее 6 седмици. При 65ºC обаче са необходими само 4 минути за да бъде инактивиран, като при 60ºC минутите стават 8, а при 56ºC вече са нужни 40 минути.
Така, че ако приемем, че Ариела се използва при пране, то дрехите трябва да се изперат при температура на водата 60 (или повече) градуса и по-добре това да е в пералня.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен pgzenga

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 155
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Има близък с хепатит B
Стара тема, но попаднах на нея и искам да ви попитам - ползвате ли специални препарати за миене на съдове и пране, когато има хроничен хепатит Б или Ц в семейството?!

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 79
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #33 -: Декември 12, 2020, 11:01:11 »
Ние сме двама в домакинството от 9 години и приятелят ми е ваксиниран от мига, в който разбрахме, че съм с хепатит Б.
Аз си пера моите дрехи отделно, вкъщи готвя аз, ако се порежа, ножът си минава през миялната след измиването на ръка, така или иначе аз си режа с него... гледам да си държа четката за зъби по-настрани, да не се допре нещо до неговата. Прибирам си ножчето за бръснене да не вземе да  го използва по погрешка (Макар че е розово, знам ли)...
Иначе извън това, при положение, че имаме незащитени сексуални контакти, не знам доколко има смисъл от това пазене, общо взето разчитам на ваксината... проверяваме му антителата на 5 г., както ни препоръчаха.
Когато отида на гости някъде, където не знаят, ми е напрегнато особено ако съм в цикъл, но си увивам хигиенните материали в хартия и разчитам, че никой няма да ги пипа с голи ръце, при това в рани...  В крайна сметка личната хигиена предполага да не се правят подобни неща. Защото в противен случай не само от мен, но отвсякъде може да се пипне какво ли не.
Спрях посещенията си при маникюристка, която непрекъснато ме порязваше и ми оставяше кървясали възпалени кожички по ръцете, макар и с моите инструменти, не го считам за безопасно нито за мен, нито за останалите.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007