Ние сме двама в домакинството от 9 години и приятелят ми е ваксиниран от мига, в който разбрахме, че съм с хепатит Б.
Аз си пера моите дрехи отделно, вкъщи готвя аз, ако се порежа, ножът си минава през миялната след измиването на ръка, така или иначе аз си режа с него... гледам да си държа четката за зъби по-настрани, да не се допре нещо до неговата. Прибирам си ножчето за бръснене да не вземе да го използва по погрешка (Макар че е розово, знам ли)...
Иначе извън това, при положение, че имаме незащитени сексуални контакти, не знам доколко има смисъл от това пазене, общо взето разчитам на ваксината... проверяваме му антителата на 5 г., както ни препоръчаха.
Когато отида на гости някъде, където не знаят, ми е напрегнато особено ако съм в цикъл, но си увивам хигиенните материали в хартия и разчитам, че никой няма да ги пипа с голи ръце, при това в рани... В крайна сметка личната хигиена предполага да не се правят подобни неща. Защото в противен случай не само от мен, но отвсякъде може да се пипне какво ли не.
Спрях посещенията си при маникюристка, която непрекъснато ме порязваше и ми оставяше кървясали възпалени кожички по ръцете, макар и с моите инструменти, не го считам за безопасно нито за мен, нито за останалите.