Автор Тема:  Секс с нов партньор без ваксина  (Прочетена 17523 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Секс с нов партньор без ваксина
« Отговор #15 -: Март 10, 2021, 13:36:43 »
Цитат
"сега като сме почнали", имаш предвид, че сте почнали да правите секс ли?

Почнахме и съм дала линк да чете отговорите.  :congrats:

Браво, много се радвам!  :flowers: Надявам се ти е по-леко сега, 100% ще ти е леко напрегнато, но ползите от това са в пъти по-големи и ще се отразят и здравословно добре.

Цитат
или hbsag от време на време ти и това е.

За количествения ли говориш? Или самия австралийски? Може ли да нямам австралийски, ако съм без вирусен товар? Да не съм в ремисия, а да съм го изчистила или да не си правя илюзии...

Искам да пусне изследване за антитела, при положение, че все пак той има в семейството си човек с хроничен хепатит Б... Може би това, че там нещата са се развили доста зле е причината за този огромен страх да не му се случи същото... А и то преди да се сложи ваксина, нали си се пускат изследванията... Жена ти е готина, явно много те обича, ама не искам  никой да се заразява.

Като цяло количественият ми се вижда по-добър показател, защото негативирането на HBsAg е трудна задача, но пък при теб и това не е невъзможно. Малко по-скъпо изследване е HBsAg quant ама веднъж на няколко месеца е ОК. И все пак цената му е доста по-ниска от PCR-a.

Аз съм си маниак сам по себе си също и всеки месец си пускам доста кръвни показатели, защото следя как ми се отразява хранене и тн и си водя доста детайлен журнал. В тоя ред на мисли може пък да си проследяваш ASAT/ALAT - ако има някакво реактивиране на вируса, сигурно ще си покаже и там.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 79
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #16 -: Септември 06, 2021, 17:33:26 »
Здравейте, само да кажа, че след втората доза Енжерикс приятелят ми има 1000 антитела и Hbc total е отрицателен. Тоест, вярвам, че сме минали през рисковия период...  :dance:Моята нова виремия е 110 хил. копия. Тоест вдигнала се е, но когато ми беше неоткриваема, аз бях прекарала няколко месеца почти изцяло на легло, заради други здравословни проблеми и явно покрай това вирусът се беше стопил, друго обяснение нямам, забелязала съм, че от това много се влияе, а после станах по-активна по цял ден на крак и той си циркулира явно. Не правя някакви тренировки, но и това, което правя, е достатъчно физическо натоварване дори за здрав човек (макар че то вече останаха ли такива  :laugh:).
Доколкото разбирам, с тези негови показатели можем да се опитваме да правим бебе, което касае другата ми диагноза... тоест вече не е рисково за него. За мен не знам, но едва ли мога да чакам някакъв безрисков момент, пък и ставам на 37 г... Не приемам лекарства за вируса. Не знам ин витро как би се отразило на виремията, надявам се, че няма да ми се налага да минавам през това, макар че лекарите така твърдят...
Поне нещата в любовта, за щастие, се развиха добре и станаха сериозни, което поне психически ми помага да се чувствам по-добре  :girl_in_love:

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
  • Публикации: 85
    • Профил
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #17 -: Септември 07, 2021, 11:45:21 »
Хейй, това са добри новини, браво, скоро да се похвалиш и за другото, че е станало  :biggrin:
А приятелят ти комбинираната ваксина ли си сложи (за А+В), че се чудя, кой вариант е принципно по-добър?

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #18 -: Септември 09, 2021, 15:47:25 »
Цитат
А приятелят ти комбинираната ваксина ли си сложи (за А+В), че се чудя, кой вариант е принципно по-добър?

Благодаря!
Не, заложихме на Енжерикс. Имаше само главоболие и при двете дози.
Ти на колко си години, ако не е неудобно да питам и с какъв антиген?
Ще си позволя да дам един непоискан съвет на тема деца... ако минават годините и партньорът все така не се решава да го направи, не си губи времето... защото времето е едно от нещата, които не можем никак да върнем, а последствията остават за нас. 
Ако имаш желание, можеш да ми пишеш и на лични съобщения. Успех и на теб

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #19 -: Септември 13, 2021, 11:52:53 »
Айдее, чакам поне две бебета от тази тема, радвам се, че се променят нещата към добро. Ще приема да съм им виртуален кръстник  :dance:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #20 -: Октомври 21, 2021, 01:09:33 »
Ах, тъкмо днес получих поредния резултат с позитивен eAg.. все още не се е променил и седя и си чета из нета за бебета и рискове и си мисля как се предавам да чакам този антиген да стане негативен, защото осъзнавам, че с хронично носителство риск винаги ще си има  :sad3: Чакам вече година и си мисля как просто няма смисъл, защото както edna_ot_vas казва времето си минава и рисковете стават още повече от различни места  :pardon: След дълго четене за бебета реших да вляза във форума и ще приема коментарите ви за знак  :mocking:

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #21 -: Октомври 21, 2021, 13:58:42 »
positivevibes, аз не разбирам, защо трябва да чакаш. Намери си гастроентеролог, който да те следи, ако забременееш и после нали слагали на бебетата освен ваксината, някакви имуноглобулини или нещо подобно, с които предполагам не би имало риск за бебето.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Октомври 22, 2021, 00:18:36 »
Изчаквам, защото вирусът при мен е в активна фаза и беше в доста високи нива. Аз живея в чужбина и тук лекарите не ми изглеждат толкова “свободни” в препоръките си, както и няма форуми, в които е разрешено коментиране на лекарите, за да избереш наистина добър специалист. Като цяло всички лекари следват основните гайдлайни за лечение и не гледат на случаите толкова индивидуално, колкото в България. До колкото виждам от форума при вас се препоръчват добавки и т.н., а тук дори не искат и да чуят за тях. При мен се препоръчва терапия след всяко изследване, въпреки спада на вируса. Така че дори да я откажа в момента, то в последния триместър, ако вирусът е висок, то отново ще се препоръча терапия, а аз искам да знам кога наистина е наложителна и кога си струва да се изчака. Ваксината и имуноглобулинът помагат, но пак остават 10тина % вероятност да се предаде вирусът при активно носителство и високи нива.

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Октомври 22, 2021, 09:47:30 »
Ясно, разбирам тогава притесненията ти.
Но предвид факта, че никога не можеш да си сигурна, дали нивата на вирусния това няма да се вдигнат в последния триместър, може би ако само тогава има опцията да се приемат лекарства си е добра опция, до която може да се прибегне, в случай че се наложи. Все пак най-важното би било здраво бебе :smile:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Октомври 26, 2021, 23:53:34 »
Да, могат да се приложи терапия в последния триместър, но с активността на вируса по-скоро не бих чакала до тогава в случай, че лекарствата не успеят да го подтиснат на време.  :sad3: Ще го мислим какво ще правим, да не намесвам много в чужда тема.  :girl_in_love:

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #25 -: Ноември 07, 2021, 13:22:42 »
Я, раздвижили сте ми темата  :laugh:
 :bravo2:

Мога да Ви кажа какво казва професор Чернев - ако не сте на лекарствена терапия, препоръчва такава в последния триместър, ако е наложително - в първия, както знаете, е органогенезата и тогава ако нивата са ниски и преди бременността не е провеждано лечение, не се налага такова... Между другото, под "ниски" се приемат под сто хил. копия според СЗО... Та в моята последна епикриза пише, че това е препоръката - поради трайно в норма АЛАТ, АСАТ, ниска степен на чернодробно увреждане и виремия под 100 хил копия не се налага старт на лечение, а при скок на виремията в последен триместър - по преценка прием на лекарства... Но да, индивидуално е. Това са някакви общи постановки. Друго окуражаващо негово наблюдение е, че рядко хепатитът се изостря при бременността, в повечето случаи или не се повлиява, или се повлияла благоприятно. Това ми го каза с усмивка.
Едно активно проследяване и преценка на лекар. Ако трябва, и в друга държава, щом нещата там стоят така. За бебето рисковете ги има, но при прием на медикаментни също ги има от самите медикаменти. Избира се по-малкото зло.

Да ви кажа как се развиват нещата с нас с две думи в момента: Не се пазим, дори си позволявам в последния ден на цикъла, когато уж е свършил да рискувам да правим секс без предпазни средства, не че имаме резултат от това :) Но поне секс да има. Толкова здравословни проблеми имаме, че не можем да им насмогнем. Няма да казвам кога последно постъпвах в болница за цялостно проследяване... отпреди да съществува корона вируса в общи линии. Само виремия и ч ензими пускам оттогава... просто не знам кое по-напред и нямам нерви и сили. Много зле ми се отразява психически да се занимавам непрекъснато с болести, пък и не е само една... И все пак, не губя надежда. На мен честно казано ми отиде меракът да се занимавам с бебета, но пък при положителен резултат се надявам да ми се върне желанието, доста изтощена се чувствам. Може пък като не ми е зор, тогава да стане. Мъжът ми е пощурял на тая тема, бебе, та бебе! Аз съм се оставила на каквото е писано. Така и така нищо от това, което планирах, не се случи. Не искам да се затормозявам повече за неща, които не зависят от мен. Много бих се радвала да си имам семейство, то е опора във всичко винаги и е най-ценното на този свят. Но болестите мен ме направиха по-смирена и приемаща. Декември трябва да поставим третата доза от ваксината му. Оказа се, че някои специалисти не препоръчват опити за забременяване, докато трае имунизацията, нооо при нас е слабо вероятно нещо да се получи по естествен път и понеже видяхме, че има достатъчно антитела, а той не мирясва с тва бебе, както и лошото положение с гинекологичната ми диагноза, решихме да не чакаме.

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Ноември 08, 2021, 11:02:14 »
Хей, браво, вярвам, че сте на прав път! Освен това, смятам, че е добре, че не се вглъбяваш в това, бебето да стане веднага, защото жените понякога се вманиачават и това вреди на психиката още повече.
Само не разбрах, дали се пазите още или вече изцяло не, някак неясно си го написала. А и ти беше споделила, че той има много антитела вече. Не би трябвало да е опасно, нали така?

И аз да се похваля плахо, че и ние сме малко след втора доза ваксина и нямам търпение вече да дойде момента, когато ще може да не се пазим. Само че в тази ситуация с пандемията, няма как да ходим да проверяваме антитела дали има вече, при условие че хората пред лабораториите масово са болни. Та се чудя, дали той вече има някакъв имунитет и като се вземе предвид, че аз съм на терапия, дали трябва да чакаме още няколко месеца до трета доза... Ехх уж съм търпелив човек, но сега ми се струва цяла вечност  :smile:

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #27 -: Ноември 09, 2021, 12:03:03 »
Цитат
Да ви кажа как се развиват нещата с нас с две думи в момента: Не се пазим, дори си позволявам в последния ден на цикъла, когато уж е свършил да рискувам да правим секс без предпазни средства, не че имаме резултат от това

Не се пазим! Решихме между втората и третата доза на ваксината да направим тест за антитела и се оказа, че има достатъчно, за да не се страхувам, че ще го заразя и трети месец не се пазим, понеже аз съм на зор, заради развиващата се гинекологична диагноза, а той пък - щото иска бебе :laugh:
Относно пандемията, аз избрах лаборатория във Варна, където влиза по 1 и е малка квартална, но после ми се наложи да ми взимат кръв в София и отидох в единствената приемна на Цибалаб, където не правят тестове за корона. Така или иначе и след третата доза пак трябва да ги проверите антителата, пък не вярвам ситуацията да е много по-различна с вируса, няма как да го избегнете. Има опция за взимане на кръв вкъщи при предварително записване също така. Заплаща се, но е вариант. Пуснете антитела месец след третата доза, ако можете да чакате. При мен всеки цикъл храни ендометриозата и не е ок да се чака, че и без това Бог знае кога и дали ще стане. То не че се получава, но поне съм с идеята, че правя нещо по въпроса :) И така, пък може и да стане чудо. Иска ми се да проследя и хепатита. Освен пср-а, да видя и един фиброскан, количествения и т. н. Нооо сигурно догодина. Ако взема да забременея задължително, че аз не съм на никаква терапия.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #28 -: Ноември 16, 2021, 16:41:40 »
Та се чудя, дали той вече има някакъв имунитет и като се вземе предвид, че аз съм на терапия, дали трябва да чакаме още няколко месеца до трета доза... Ехх уж съм търпелив човек, но сега ми се струва цяла вечност  :smile:

Според мен няма никакъв риск, особено щом си на терапия. Направо се почвайте, с извинение и без извинение  :yahoo:

Цитат
Да ви кажа как се развиват нещата с нас с две думи в момента: Не се пазим, дори си позволявам в последния ден на цикъла, когато уж е свършил да рискувам да правим секс без предпазни средства, не че имаме резултат от това

Не се пазим! Решихме между втората и третата доза на ваксината да направим тест за антитела и се оказа, че има достатъчно, за да не се страхувам, че ще го заразя и трети месец не се пазим, понеже аз съм на зор, заради развиващата се гинекологична диагноза, а той пък - щото иска бебе :laugh:
Относно пандемията, аз избрах лаборатория във Варна, където влиза по 1 и е малка квартална, но после ми се наложи да ми взимат кръв в София и отидох в единствената приемна на Цибалаб, където не правят тестове за корона. Така или иначе и след третата доза пак трябва да ги проверите антителата, пък не вярвам ситуацията да е много по-различна с вируса, няма как да го избегнете. Има опция за взимане на кръв вкъщи при предварително записване също така. Заплаща се, но е вариант. Пуснете антитела месец след третата доза, ако можете да чакате. При мен всеки цикъл храни аьзендометриозата и не е ок да се чака, че и без това Бог знае кога и дали ще стане. То не че се получава, но поне съм с идеята, че правя нещо по въпроса :) И така, пък може и да стане чудо. Иска ми се да проследя и хепатита. Освен пср-а, да видя и един фиброскан, количествения и т. н. Нооо сигурно догодина. Ако взема да забременея задължително, че аз не съм на никаква терапия.

Не съм запознат в детайли, но съм чувал и мяркал неведнъж, че кето диетата (която ми помогна да си върна здравето) - помага доста, доста и при ендометриоза. На 99% съм сигурен, че четох за случай на жена, която си е върнала цикъла, а това е при напреднал стадий. Поразгледай, знам, че много се интересуваш, може от цялата лудница да не ти е попадало, но според мен може да ти помогне това хранене доста. Отделно когато правихме нашето дете, жената и аз бяхме на стриктно кето и стана от веднъж, а не сме първа младост!

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #29 -: Ноември 16, 2021, 18:32:06 »
Мерси, споменавала съм, че пазих такива диети, обаче получих пък някакви други проблеми, твърде вероятно заради това - сериозни дефицити на витамини и оплаквания, вследствие на това... за ендометриозата, ако не е много напреднала, на някои помага, да. При мен нямаше ефект, за жалост, но поне пък поизчистих стеатозата.  :congrats: Това, което ми казват докторите е, че диетата при ендометриоза е противоположната на тая за фертилитет, но на мене ми се струва ала бала храненето чак толкова да влияе на забременяването специално, аз съм с непроходими тръби, но не съм навита да се подлагам на ин витро без да съм се пробвала, уверила, че няма да стане естествено.
То аз не искам да имам цикъл, баш той ми е бичът... но не ми се влиза в изкуствена менопауза.
П. С. И аз не съм първа младост  :laugh: Но пък от друга страна това е плюс за ендометриозата, защото в някакъв момент може да ме спаси и критическата. :) Нямам нерви да я чакам обаче.
При вас нямаше ли проблеми от кето-диетата? Може би нещо съм сбъркала, по едно време бях станала твърде крайна... Не мога да преценя дали си вредя или си помагам....

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007