Автор Тема:  За и против използването на млечни продукти  (Прочетена 59264 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: За и против използването на млечни продукти
« Отговор #15 -: Януари 07, 2009, 16:30:10 »
Благодаря на Ради за темата и на Дани за обясненията!
Не съм споделяла,но откакто знаем за хепатита ,а и преди това си купувахме мляко от кварталния млекар!Имаше периоди ,в които го правехме на седмица по веднъж и използвах млякото за кремчета(докато бяха по-малки децата),за сладкиши и т.н.Рядко ми се занимаваше ,да квася мляко(макар да съм го правила в онези години,когато децата ми бяха бебета).
Но ,откак започна да отслабва Румен полагах неистови усилия да яде пълноценни храни,само и само да не отслабва повече!Започнах да правя кисело мляко,като първата закваска взех от млекаря и наистина правеното от мен мляко,нямаше нищо общо с купеното от магазина(дето след половин месец в хладилника ,още става за ядене)!
Е,особено след началото на лечението,когато Н.В. Бонев взе да става сянка,квасех 2 пъти седмично 2 л. мляко!И той ,също като едно бебе -ставаше сутрин препичаше си 3 филиики пълнозърнест хляб+купичка мляко и така сутрешната закуска беше питателна и ненатоварваща!

Аз и до днес не ям нито кисело ,нито прясно мляко,освен на таратор,или десерт  в летните жеги!Затова с ужас гледах на срещата в Троян каните с айрян  :shocked1:,после и в Търново,че и в Стара Загора  :ashamed: ,просто никога не съм го пила!Но,пък до 3-годишна ,не съм хапвала друго освен мляко(може би тогава съм си взела полагащото ми се)! :wink2:

Та,преди края на лечението на Румен,ми попадна информация за това ,че хората със болен черен дроб,не трябва да консумират пълномаслени храни-мляко,сирене,кашкавал и т.н.!Тогава каква стихия се разрази в къщи-аз твърдя,че е вредно,а опонента ми каза:Аз ще си ям млякото,от теб искам само да го правиш!
Сега мога да кажа,че яде кисело мляко по-рядко,защото има апетит и за други храни,не както по време на лечението,а с това и моята грижа намаля!
Убедена съм ,че трябва да се консумира с мярка и съвест,разбира се!А това ,че колкото по-обработена е храната,толкова по-вредна би била,съм съгласна!В противен случай,ще станем безсмъртни!

Благодаря за търпението ,че май се поолях!!
Поздрави,Теди 
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #16 -: Януари 07, 2009, 20:03:09 »
Теди, мен като бебе са ме хранили само с кисело мляко. Ненавиждам го от тогава/явно и аз като теб съм си взела дажбата за цял живот/.
Голямата ми дъщеря също я отгледах с кисело мляко поради липса на друг заместител тогава. Мога да кажа, че не ни се е отразило негативно.
Споделям мнението на Радо, че в природата само подрастващите се хранят с мляко.
С развитието на индустрията и най-вече на хранителната всеки ден ни заливат с нови продукти за които твърдят, че са много полезни и здравословни, а след време ги заклеймяват като враг номер едно.
От как се помня баща ми все спазва диети и болестите пак не го подмиха :scream:, но ако не беше ги спазвал пък можеше отдавна да не е между нас.
Съвсем се ошашавих с тая информация. В днешно време всеки публикува каквото му хрумне, особено изданията търсещи сензация.
Направо ми иде да си заровя главата в пясъка.........

Неактивен Eli

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #17 -: Януари 08, 2009, 23:24:37 »
Чувала съм, че всеки организъм преработва по различен начин храните. Истината е може би, че трябва да има балансирано хранене.
Моето правилно е да не се залита, но да се избягват преработените храни. Мисля, че е важно да слушаме тялото си.
Аз днес например, нямах време да обядвам, и изядох от сутринта до следобяд цял шоколад, черен наистина, но все пак цял  :ashamed2: :ashamed2:
И сега като се замисля - ужасно много исках да го изям  :mocking: :mocking: И нямах големи угризения  :girl_dance: Така, де - човек трябва и да се наслаждава на живота - не може да мерим всяка калория и да мислим само за това какво сме яли или какво ще ядем. Не можем да подчиним живота си на мисли само за храненето. В крайна сметка трябва да ядем, за да живеем, а не да живеем, за да ядем.
Оставам обаче на позицията, че като цяло трябва да не се храним с химия и боклуци.

"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен ellayah

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #18 -: Юни 20, 2009, 15:52:22 »
В този абзац - в края на първото и ппреведен във второто мнение:
Campbell is aware that casein has been uniquely implicated in health problems, and dedicates an entire chapter of The China Study to casein's capacity to generate autoimmune diseases. WHEY protein appears to have a protective effect against colon cancer that casein does not have. Any effect of casein, then, cannot be generalized to other milk proteins, let alone all animal proteins.
WHEY значи "суроватка", а е преведено "пшеничен" (wheat).
Поправете грешката!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #19 -: Юни 21, 2009, 12:21:53 »
Това е мой пропуск при превода, поправих го, благодаря ти!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007