Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Моята история / Re: Слет остър хепатит б
« Последна публикация от nikolai1221 - Днес в 01:05:36 »
Здравейте на сички преди няколко дни си пуснах чернодробни ензими алт16 асат15.4 общ билирубин 27.6 директен билирубин 5.4 преболедувал съм от остър хепатит б мина вече 1год. И 5.ммесеца не разбирам Какво става пожьлтявам искам да ви питам за цигарите също когато не пуша сички е ОК но като запалия цигара пожьлтявам.
2
Завършено лечение / Re: Орфей след лечение на HCV, генотип 1
« Последна публикация от Даниела - Май 17, 2018, 14:59:58 »
Аз съм пускала в Св. Иван Рилски и в Цибалаб.  И на двете места е по 150 лв.
3
Завършено лечение / Re: Орфей след лечение на HCV, генотип 1
« Последна публикация от Орфей - Май 14, 2018, 00:57:50 »
Мерси. Вероятно ще пусна нов ПСР, само където вмомента не ми е и до тези разходи. Не вярвам да има ново заразяване или дори релапс. Гледам цените на ПСР и не се ориентирам къде и защо е най-добре да се пусне. В Св.Иван Рилски имат само пакет за 300 лв, а аз не искам пакет с Асат, Алат и пр. Само HCV RNA не е ли ПСР-ът? Някой наскоро да е пускал и да може да ме ориентира?
4
Завършено лечение / Re: Орфей след лечение на HCV, генотип 1
« Последна публикация от snd242 - Май 13, 2018, 19:38:14 »
Ами те да кажат, но вероятно ще поискат PCR. Тъпото е, че след излекуване антителата остават и при ново заразяване няма как да се разбере.
5
Завършено лечение / Re: Орфей след лечение на HCV, генотип 1
« Последна публикация от Орфей - Май 11, 2018, 20:25:59 »
Здравейте! Днес ми възникна нов казус. Пуснаха ми изследвания на HCV, които са положителни (не се изненадвам предвид изкараното лечение), и пише така: a HCV +(positive), 104,8 COI. Това изследване е по повод втора бременност вече. Та въпросът ми е дали ще изискват да пускам ПСР според вас? И дали тези 104,8 единици са ОК за излекуван човек? Аз не съм пускала ПСР след 2013г. Беше уж: Не се открива. Асат и Алат са ми в норма и не ми се е налагало. Въпросът е как в болницата, където ще раждам да им докажа, че не съм опасна? Нали не съм всъщност?
6
На лечение съм / Виекиракс и Ексвиера
« Последна публикация от Азалия - Май 11, 2018, 14:02:24 »
Здравейте, от седмица съм на Виекиракс и Ексвиера /без рибавирин/; в листовката като страничен ефект е описано само чувство на умора. Усещам доста често напрежение в сърдечната област и задъхване, а от вчера и дискомфорт в едното ухо /едновременно бучене,заглъхване и пищене/. Моля,  да споделите мнение, трябва ли да потърся съвет от лекар или на фона на страничните ефекти от другите терапии това си е бял кахър?  :wink3:
7
Моята история / Re: Моля за помощ и мнение
« Последна публикация от болен-здрав - Май 10, 2018, 23:07:51 »
  Здравей!
Мини на Фиброскан, той показва нивото на увреждане на черен дроб, биопсията казват че е още по-точна .
 Това е като съвет на човек препатил, медицинско становище не мога да дам,нямам необходимата квалификация.

 Успех!

 Бъди здрава!
8
Моята история / Моля за помощ и мнение
« Последна публикация от БЛАГОДАРЯ - Май 10, 2018, 10:55:32 »
През декември 2017 бях приета в реанимация с тежко увредено общо състояние,билирубин 540 и лоша кръвна картина,асцит и портална хипертония,камъни в жлъчката,иктер.След 17 дни ми откриха остър вирусен хепатит Е и ме преместиха в инфекционно.
Изписаха ме след 14 дни с билирубин 240,АЛАТ92,АСАТ 117 И ДИАГНОЗА по епикриза недоказан ОВХ Е,без асцит,алкохолна стеатоза,портална хипертония и хроничен калкулозен холецистопанкреатит.Продължих лечението с трансметил иот месец-с урсофалк,
вит.Е,пропналулол.-нормална кръвна картина,АСАТ30,90,алат 21,80,ГГТ 70,АФ 87,общ билирубин10,20,директен билирубин 4,85.
без асцит.
Правих ЯМР-ЗАКЛЮЧЕНИЕ Интрахепатална холестаза,на фона на множествени интрадуктални дефекти.
Черният дроб-с увеличени размери, за сметка на левия лоб.Няколко лезии с размери до 9 мм-билиарни кисти.Дилатация на интрахепаталните жлъчни пътища с конкременти.Запазена съдова архитектоника.Запазена ширина на вена порте-11 мм.
Наблюдаващият лекар нарича лезиите хемангиом.Дацентът от инфекционно ми каза,че диагностицирана цироза нямам,д-р Петрова-гастроентеролог от Торакс-цирозен ч.дроб  при мен не е гледала.От инфекционно отрекоха ОВХ тип Е -и при тях ИГМ
ПРИ1 изследване +,при второ -.Наблюдаващият лекар каза,че имам цироза,д-р Петрова от ТОРАКС каза,че  имам цироза или предцирозно.Клиника ТОРАКС отказаха да ме допускат при всички лекари.Втехния компютър д-р Петрова е преписала диагнозата
на реанимация,подобрява се,но резултати от ехографските изследвания няма няма и поставена тежка диагноза.Моят личен лекар
отказва направления и лекарства по каса,защото не съм била тежко болна.
Преди 2 дни отидох при гастроентеролог Зоя Маджарова с последните кръвни изследвания.Тя направи ехограф -уголемен черен дроб с хемангиом и лекограпава повърхност и постави диагноза стеатоза.След това показах предишните изследвания и тя каза,че
може и да е цироза станала компенсирана,без асцит и даже вече нямам и портална хипертония.
Никъде не ми е правена биобсия,нито изследване за варици.Моля за мнение-възможна ли е цироза при кръвна картина и резултати -толкова подобрени.От декември не пия,не пуша,спазвам чернодробна диета и режим.
9
Моята история / Ентекавир Акорд
« Последна публикация от daneva - Май 08, 2018, 17:44:59 »
 :scream:Здравейте и от мен, ще помоля за информация.Става въпрос за ново лекарство Ентекавир Акорд , което получих този месец на мястото на Б араклуде.Моля ви който има информация или взима подобно  пишете , като го гледам ми прилича на лекарство правено в някой гараж.Благодаря предварително!  Желая късмет  на всички  вас!
10
Моята история / Re: Моята история-Daneva
« Последна публикация от daneva - Май 08, 2018, 17:33:28 »
Привет , ще помоля някой който има информация или му е предписано това лекарство да ми каже нещо за новото (Ентекавир Акорд) .Замениха ми Бараклуд с това чудо.Благодаря ви предваритело! Желая късмет на всички !
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007