Автор Тема:  Здравейте! Нов в отбора!  (Прочетена 11049 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dimitrov

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте! Нов в отбора!
« -: Май 27, 2011, 09:08:13 »
Здравейте!
Преди 4 -ри месеца си правих медицинско, и шока да открия, че съм се заразил с хепатит Б, беше доста голям. Обстоятелствата налагаха да замина да работя.
Сега се прибрах и си направих нови изследвания. Все още "позитивен" с хепатит Б - АСАТ: 76,49, АЛАТ: 183,46, ГГТП: 32,11. Все още не знам какво значи това.
Опитвам се да се свържа с професор Коцев или доцент Атанасова (става въпрос за Варна), но засега без успех.
А от форумите разбрах, че те са най-добрите засега във Варна. Съпругата и детето ми не са заразени. А и за мен самия все още е голяма "тайна" как съм го пипнал този вирус.
Ще съм благодарен на всеки, който има идея как мога да се свържа с тези, или други добри гастроентеролози във Варна!
« Последна редакция: Май 27, 2011, 09:38:19 от Радослав Русинов »

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте! Нов в отбора!
« Отговор #1 -: Май 27, 2011, 10:13:48 »
Пробва ли на тези телефони?
http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_hospitals

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен dimitrov

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Май 27, 2011, 10:19:49 »
Днес успях да си взема час за 15.06,при доцент Атанасова ,но в кабинета и в "Майчин дом".Поне е нещо. :smile:Благодаря за помоща!

Неактивен cvetna

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
« Отговор #3 -: Май 29, 2011, 10:02:16 »
Здравей :)

Хубаво е, че си задвижил нещата, важно е да разбереш каква е точно ситуацията при теб и какво да се прави.

Това, че съпругата и детето ти са здрави е страхотна новина, но не забравяй, че е добре да ги ваксинираш. Ако на детето ви е правена ваксина, може да проверите какъв е титъра на антителата му и да го реваксинирате, ако се налага.

За това откъде ти е дошъл този вирус - за съжаление това е тайна за повечето хора тук... Всяка кръвна интервенция - операция, стоматологична процедура, татуйровка - са възможни причини това да се е случило... Не го мисли, не е и толкова важно, в крайна сметка - важно е какво правиш сега за здравето си.

Успех!  :congrats:

Неактивен dimitrov

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Юни 04, 2011, 11:01:11 »
В крайна сметка,успях да вляза при проф.Коцев.В кабинета му, в "Майчин дом" и то без час.Но,почаках доста.Ще трябва да си направя нови,доста по подробни изследвания и ще влизам за един ден в болница.ДА ми направят още повече такива и после биопсия.Дъщеря ми,за съжаление ,се оказа ,че няма никакви антитела.Би трябвало да и е направена ваксина,но се оказа ,че по това време ,доста от ваксините са изчезнали.Сега ще си направи ваксина.Съпругата ми се оказа,че има много голямо количество антитела.Лекарят и казал,че като малка,със сигурност е карала хепатит.Това е добра новина.Поне се успокоих ,че не мога да я заразя.Ами общо взето,това е за сега.САмо дето забравих да питам проф.Коцев,дали е вредно да продължавам да пия Нолипрел Форте,това е за кръвно и го пия вече 2 години.
« Последна редакция: Юни 04, 2011, 21:21:14 от dimitrov »

Неактивен dimitrov

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Юли 04, 2011, 17:12:23 »
Такааа,аз пак съм тук, но какво да се прави. Приеха ме за ден в болницата във Варна, взеха ми кръв и урина. Това беше на 21.06.11.
Днес ми излезе епикризата. Пише,че съм за биопсия. След месец трябва да посетя болницата отново. Правих си пълни изследвания на кръв и урина, също така и вирусологични такива. Всичко ми е наред, т.е. в нормите за възрастта ми. Преди това ми бяха много завишени чернодробните показатели: АСАТ-76, АЛАТ-183, ГГТ-32.
Гледаха ме и на видеозон и всичко е наред. HBeAg-(-), anti HBc IgM-(-), anti Hbe-(+), anti HCV-(-), anti HDV-(-), anti HIV-(-), HBV DNA-588 588 IU/ml, АСАТ -37, АЛАТ-72, ГГТ-36.
Питах ги какво значи това, а те ми отговориха, че започвам да си създавам антитела. А на въпроса ми какво означава 588 588 IU/ml, ми отговориха, че нито много, нито малко.Не можеш да хванеш някой лекар да ти обясни правилно ,за какво става въпрос точно. Висях 1 час и никой не ми обърна внимание. Сега, май утре ще отида пак и ще се помъча да намеря някои лекар, за да ми обясни по-подробно.
Но иначе ми насрочиха биопсия на 26.07.11. Ако има някой, който може да хвърли някаква светлина по въпроса, ще съм много благодарен! :smile: :book_read:
« Последна редакция: Юли 26, 2011, 16:46:39 от Радослав Русинов »

Неактивен Persona

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 108
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #6 -: Юли 04, 2011, 19:07:05 »
Здравей, съжалявам, че си попаднал в този отбор и бързам да те посъветвам нещо - каквото и да ти кажат в тази клиника, непременно потърси второ мнение, имам сериозни основания да смятам, че невинаги са добросъвестни към пациента. Може да прочетеш моята тема "Един уплашен човек", а има и други с подобно на моето мнение.
Желая ти успех!

ПП: Ако мога да върна времето назад, не бих позволила на моя мъж да си направи биопсията там. Освен че обстановката е подтискаща, няма кой да ти каже една дума, а и в епикризата пише, че са му дали 3 дози аналгин след манипулацията, а те го оставиха без никакво болкоуспокояващо да се мъчи...
« Последна редакция: Юли 04, 2011, 19:21:24 от Persona »

Неактивен dimitrov

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Юли 04, 2011, 20:14:29 »
Благодаря, Персона :smile:, става въпрос за терапията, много моля, ако някой знае добри професионалисти в София и някакви телефони, да сподели.
От месец пия Легалон и Трансметил, назначи ми ги Проф.Коцев.
Предполагам, че чернодробните ми стойности са намалели благодарение на тези лекарства. Всичко е много объркано, а и днес направо се отчаях от отношението на лекарите.
« Последна редакция: Юли 26, 2011, 16:47:58 от Радослав Русинов »

Неактивен Persona

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 108
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #8 -: Юли 04, 2011, 20:44:11 »
Напълно те разбирам как се чувстваш. Моят личен избор на специалист ще бъде доц. Антонов от Болница "Ив. Рилски" в София. Все още не съм се свързала, обмислям подробностите и не мога да ти дам информация от първа ръка. Виж тема "Лекари специалисти", доц. Антонов има тема там с телефони и мнения - http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=132.0
Това, което успях да се убедя е, че най-важното е да попаднеш на добросъвестен специалист, в противен случай дори състоянието ти да не е лошо, прогнозата може значително да се смрачи. За мен Коцев е манипулатор, на който не му пука за човека срещу него. Да не говорим за самия ред в болницата, който те кара да се чувстваш ужасно като безгласна буква.
Желая ти успех!
« Последна редакция: Юли 04, 2011, 20:50:48 от Persona »

Неактивен dimitrov

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Юли 04, 2011, 22:48:25 »
Персона,отново ти благодаря :smile:!Още от утре започваам да звъня по телефона.Благодаря!

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #10 -: Юли 05, 2011, 07:19:00 »
Става ли въпрос за хепатит Б сме категорични за доц. Антонов. Масово съветваме хората за второ мнение, а избора всеки сам си прави.
Персона, в епикризата пишат всички медикаменти, които се полагат по клинична пътека независимо дали са дадени или не.
След биопсията не би трябвало да има болка.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #11 -: Юли 26, 2011, 16:54:10 »
Здравей и от мен!
Адреси и контакти на болници и лекари в София, можеш да откриеш на тази страница: Центровете за лечение на хронични вирусни хепатити в България.
Относно това какво представлява биопсията, можеш да прочетеш тази статия: Чернодробна биопсия. Също можеш да прегледаш различните теми, свързани с биопсията, от раздела "Диагностика".

Препоръчвам ти и да се опиташ да се запознаеш по-детайлно със самото заболяване хепатит Б, защото това ще ти помогне много при взимането на решенията, свързани с лечение, и т.н. Започни със статиите от тази секция на сайта: Хепатит В: Лист факти.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #12 -: Март 12, 2012, 22:25:54 »
Историята на Димитров продължава в раздела "На лечение съм": Продължение....

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007