Автор Тема:  Привет и от мен!  (Прочетена 10564 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен LETICIA

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Привет и от мен!
« -: Март 11, 2015, 16:54:48 »
Ето и моята история. Разбрах за хепатита  преди 5 г. но тъй като HBV ДНК тогава беше под 100 копия ми казаха ,че нищо ми няма. Аз реших че съм неактивен носител. Преди 3 м. за втори път видях раздвижване на чернодробните показатели и реших да посетя проф. Чернев .Все още ми е трудно да се ориентирам във всички тези показатели колкото и да чета, така че моля за вашите коментари. А ето и резултатите : ASAT - 35.9 ;ALAT-29.5;GGT - 16.0 ;Алкална фосфатаза - 138,0 ;HBsAg - пол., НВеАг отр., анти НВеАг пол., HBV ДНК 340 000 копия/мл.. и от изследвания този месец количествен HBsAg - 4563lu/ml. От биопсията резултата е готов и това което разбрах по телефона е ,че се касае само за хепатит без по -големи усложнения. Също така ми казаха ,че ще се лекувам с интерферон .До колкото разбрах това лечение е доста тежко  и д-р Идриз май не беше за това  да го прилагат при мен защото съм с анемия.  А какви са страничните ефекти все пак? И за какво излекуване говорим? Всъщност наистина не знам какво да очаквам от тук нататък..! Пълна каша ми е все още ,но се надявам знаещите и преминалите през това да ме осветлят  :flowers:

Неактивен LETICIA

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Re: Привет и от мен!
« Отговор #1 -: Март 13, 2015, 22:34:24 »
Не знам при вас как е било но на мен нищо не ми беше обяснено и за това разчитах на вас. Живея доста далеч от София и не мога да ходя и да досаждам на професора за да ми каже нещичко по темата .Но както и да  е .:(
« Последна редакция: Март 13, 2015, 22:46:26 от LETICIA »

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Март 13, 2015, 23:14:51 »
Здравей и добре дошла!
Страничните ефекти са най-различни при интерферона. Най-често са грипоподобни (температура, втрисане, болки в мускули и стави, отпадналост, главоболие и т.н.)
Имай предвид, че при всеки протича различно, т.е. не е задължително при теб да се проявят.
Първите изследвания се правят след втората инжекция интерферон, ако искаш като ги направиш напиши тук резултатите. Обикновено лечението само с интерферон (при хепатит В) се понася малко по-лесно от комбинираното с рибавирин (при хепатит С), но както казах всичко е индивидуално. Каква ти е анемията? Чернодробните ти ензими са почти в норма. Много малко информация си дала и няма как да ти отговорим на въпросите. Що се отнася до процента успеваемост, не съм компетентна много за хепатит В и ще се въздържа от коментар.
Пожелавам ти леко и най-вече успешно лечение!  :fingerscrossed:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3206
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #3 -: Март 15, 2015, 20:25:30 »
Здравей Летисия,

най-важното- имаш ли увреждане, нямаш ли, ако имаш- колко е? 
Леченията в България, а по света са две- едногодишно с интерферон, което не дава кой знае какъв реален шанс за излекуване, и дългогодишно с хапчета, които няма да те излекуват, но ще държат вируса под контрол. В твоя случай май интерферонът отпада, а оралните медикаменти (АКО НЯМАШ НИКАКВО УВРЕЖДАНЕ) не се препоръчват, тъй като лечението е дългогодишно и е безсмислено да се започва в момент, когато човек е в имунотолерантна фаза.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен LETICIA

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Март 16, 2015, 19:34:28 »
Привет и БЛАГОДАРЯ, че се отзовахте!

Нямам увреждане на черния дроб а  анемията е желязо дефицитна. Ще се лекувам с интерферон .Но е факт ,че от Ноември когато чернодробните показатели бяха леко завишени до момента вече са почти в  норма но  вируса си е 340 000 копия.   А какво всъщност значи  е-антигена който е отрицателен анти НВе положителен .А дали съм в имунен толеранс просто не знам. Но ако ще подтискам вируса цял живо се питам защо да бързам с лечението след като стойностите ми не са чак толкова завишени:( А някой във форума дали е ползвал лактоферин и има ли нещо писано за него? :flowers:
 :flowers:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3206
    • Профил
« Отговор #5 -: Март 16, 2015, 21:07:46 »
Имунно толерантна фаза е, когато вирусът е в милиони, но ензимите са нормални и няма чернодробно увреждане. Вирусът не е разпознат от имунната система, тя не го напада, и ч. дроб не се уврежда. Това състояние не е за цял живот, винаги може да се промени, затова експертите съветват да се следят ензимите.
Ти имаш "е'' отрицателен антиген и положителни антитела- това означава, че частичката, която е отговорна за размножението на вируса в момента е под контрол от изградените антитела.
Съветвам те да почетеш повече по въпроса за хепатит Б и неговите специфики, за да си наясно с терминологията.

Ето тук:

http://www.hepactive.org/content/articles/fact_sheets/hepatitis_b

http://www.hepactive.org/content/articles/science_journals_review/hbv_journal

http://www.hepactive.org/content/articles/general_information/hepatitis_types/hepatitis_b
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Ме

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 53
    • Профил
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #6 -: Март 16, 2015, 21:54:10 »
Ти имаш "е'' отрицателен антиген и положителни антитела.
Тъй като си с "е'' отрицателен антиген и положителни антитела обърни внимание на http://www.hepactive.org/content/news/HBV_PegInterferon_Has_Low_Sustained_Response_Rate_in_HBeAg_Negative_Patients

Неактивен LETICIA

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Март 20, 2015, 20:15:37 »
Привет отново  и благодаря за отговорите . :love5:
Изчяках  да си взема документите и затова пиша чак сега. Междувременно прочетох линковете и все пак не мисля че съм в  имунотолерантна фаза тъй като все пак имам периодични раздвижвания на АСАТ И АЛАТ .
Изследванията от  26,01,2015  :АСАТ -35,9 ,АЛАТ 29,5 ГГТ - 16,0 , Алкална фосфатаза 123,0 .
Изследване от 04,03,2015 :АСАТ-35,2 , АЛАТ - 34,30 ,  ГГТ 15,0 , Алкална фосфатаза - 57,0 , Резултата от биопсията е :слаба активност А1 , без фиброза , НвеАГ отрицателен , анти НВеАГ положителен и 340 000 копия.
Хубавото е поне ,че детенцето ми има антитела както и съпруга ми, но препоръчаха задължителна реимунизация когато стане на 12 годинки. За тези 4 г. поне бях забравила за проблема с хепатита а сега отново съм в шок и не мога дори за секунда да се усмихна и да видя хубавия слънчев ден.
Истината е че съм доста раздвоена за лечението .Чета във форума и виждам ,че резултатите от лечението с пегасис на повечето не  е помогнало ,даже напротив вируса май се побърква. Но за съжаление не намерих във форума ,участник който да е с близки до моите стойности и да видя как са се развили нещата.
Но пък знае ли човек ,може да успея да се преборя с вируса.А сега продължавам да  :book_read:

Неактивен LETICIA

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Март 25, 2015, 22:38:52 »
Здравейте отново!Тъй като се разболях  и съм с висока температура ,  бихте ли ми казали ,медикаменти на базата на ибупрофена може ли да се приемат? Нурофен например?

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #9 -: Март 25, 2015, 22:59:15 »
Може. Може и течен аналгин.
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен LETICIA

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Спешно !
« Отговор #10 -: Юли 15, 2015, 09:12:46 »
На 1 инжекция Пегасис съм! Мога ли да сменя денят и часа на инжектиране от Сряда 20 ч на Четвъртък 16 ч защото не мога да си ги поставям сама!И какви са рисковете Не ми остана много време за мислене

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 1558
    • Профил
« Отговор #11 -: Юли 15, 2015, 16:20:41 »
Изместването не е особено желателно, но ако се налага може да се прави с по 6 часа на всяка инжекция, докато се стигне до желания час. Ако не е толкова спешно е по-добре да е с около 3-4 часа.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007