Автор Тема:  Бременност и +HBsAg.Моля за коментар на HBV DNA (koличествен тест)  (Прочетена 13230 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ins26

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте, при рутинните изследвания в началото на бременността ми, се установи HBsAg+в две различни лаборатории.Насочих се към специалист инфекциозни болести и направих следните изследвания:АСАТ И АЛАТ бяха в норма и HBV DNA (koличествен тест)-
HBV DNA 493 UI/mL
HBV DNA (logarithmic format) 2.69 log UI/mL
За референтни стойности е посочено:
Не се открива
Долна граница на количествено
определяне в линейност е 20 UI/mL.
Граница на откриване: 9 UI/mL.
Бр.копия/mL=бр.UI/mL x 5.82
Това изследване е правено в Синево България гр.Стара Загора.Вие как бихте коментирали, високо ли е вирусното натоварване?
От всичко до тук ми препоръчаха хиперимунен гамаглоболин +ваксина за бебето и по-подробни изследвания и евентуално преценка за лечение при мен след раждането.Вие какво ще ме посъветвате на този етап това достатъчно ли е като изследвания!

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Здравей!
Моят хепатит също беше открит при изследвания в началото на бременността , но преди 12 г. Аз също съм от Стара Загора.
Не знаех, че Синево правят ПСР.
Вирусното ти натоварване направо е нищожно  :good:
Хиперимунен гамаглобулин не смятам, че в този случай е необходимо, а ваксини за хеп.В слагат на всички бебета. Вероятно става въпрос за специална ваксина за бебета, родени от майки с хеп. В. Трябва да си уредиш този въпрос по-навреме, да си я поръчаш от фирмата вносител, да си я платиш и да уговориш слагането й с екипа в болницата, защото това все още не е утвърдена практика в болниците.
Освен това трябва да следиш вирусното натоварване през цялата бременност, особено след 6-тия месец, защото тогава има голяма вероятност натоварването да скочи. Предприема се прием на нуклеозиди с цел намаляване на виремията и съответно намаляване риска за заразяване на бебето, защото бебетата се заразяват вътреутробно и най-вече при високо вирусно натоварване.

Поздрави,
Ваня
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Vancheto

• Профил

Неактивен ins26

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Благодаря на Ванчето за отговора!А някой знае ли колко по-рано трябва да си запазя  час за консултация с доц.Антонов и дали е възможно първо да направя всички необходими изледвания и да ги занеса/идеята е да се размина с едно пътуване до София/, за да ме консултира относно всички мерки, които трябва да взема за предпазване на бебето.

Неактивен Vancheto

• Профил

Неактивен ins26

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
96,40лв е актуалната цена на Хепатект СР от 2мл по информация на Антисел от днес.Може да се изпрати с куриер до всеки град в страната, срещу предварително представена рецепта.  :bravo2:

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
На мен също ми откриха вируса по време на бременност 2008. Тогава ми казаха, че нищо ми нямало и да не съм правела нищо. 2013 Декември биопсията показа фиброза 2. Дъщеря ми се роди със секцио и не е заразена. Не сме и били специални ваксини, а само предвидените за случая. Миналата година проверихме антителата и я реваксинирахме, защото бяха малко паднали. Предполагам, че е най-добре по-рано да се говори с доц. Антонов, за да има време да се реагира.

Неактивен ins26

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте отново!Обадих се да запазя час при проф.Антонов и първият възможен с направление е на 10май :shocked1:, а без направление на 18април.Обясних ситуацията на жената, която отговаряше на телефона и я попитах какви актуални изследвания е хубаво да имам.Тя ми отговори,че трябват чернодробни ензими и ПСР, като спомена че в случаи като моя се издава и становище за раждане/какво ли представлява/.Вие как мислите не трябва ли да си пусна още изследвания и под чернодробни ензими само асат и алат ли да разбирам?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3206
    • Профил
Можеш да се насочиш към Токуда или Софиямед, тъй като мисля че там могат да те приемат доста по-скоро. Ако не бързаш, остани за Ив.Рилски. Да, чернодробните ензими са асат и алат.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ins26

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте отново, бих желала да споделя за срещата си с проф.Антонов!На консултацията с професора представих следните изследвания:
Резултатите от 3тия месец на бременността са: Алат 17.7 и Асат 25,8 ; Anti-HBc Igm-отрицателен; ПСР 493 UI/ml
Резултатите от 6тия месец н бременността са : Алат 13 и Асат18;HBeAg-отрицателен и забележете ПСР 25,28UI/ml-пробата е изпратена в Цибалаб гр.София.
Заключението на професора е, че попадам в групата на носителите и при това мижаво натоварване не се налагат никакви специални мерки за бебето, освен уредената от законодателството противохепатитна ваксина.Няколко пъти попитах няма ли да е хубаво да направим профилактика и с Хепатект, но той отговори, че не се налага.
А ето и становището, което ми даде:"Пациентката е неактивен носител на HBV, не се налага антивирусна терапия.Нормално раждане.Може да кърми.Контролни изследвания на чернодробни ензими на 3тия месец след раждането".
Препоръча ми да не тествам бебето преди да навърши 1година и 6м, защото много често се получавали фалшиво положителни резултати, по същото време ми препоръча и ПСР за мен.
И сега вместо да съм по-спокойна имам усещането, че няма да съм взела всички необходими мерки за бебето, ако не поставим Хепатекта!А ако се окаже заразено, как ще живея с мисълта, че съм можела да го предпазя, а не съм го направила!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3206
    • Профил
Хепатект се слага само, когато майката има над 1 млн. копия (съгласно актуалните препоръки). При теб са пренебрежително малки, така че не се налага допълнителна активна профилактика за бебето. То така или иначе ще бъде ваксинирано веднага след раждането. Поздравления за чудесните резултати. Радвай им се и не се притеснявай без причина. Ще сте добре. :)
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен vanessa12

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
Здравейте, аз имах същите препоръки от професора, но ме хвана страх и сложи ХЕПАТЕКТА след раждането дори от болница Селена Пловдив го имат, не беше нужно да си го набавям.

Неактивен ins26

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравейте отново, преди две седмици се и роди синът ми-здраво и красиво бебе!Родих чрез секцио и приложихме Хепатект за всеки случай!Препарата се понесе добре от бебето и като допълнителна мярка за сигурност се отказах от кърменето!Сега на дневен ред се появи друга дилема свързана с последващата ваксинация!Според новият имунизационен календар моноваксината Енжерикс се поставя единствено при раждането, по-нататък се поставя шествалентна ваксина с компонент против хепатит В на 2,3 и 4месец т.е на 1и 6месец не се поставя моноваксина против хепатит В!
Та сега притеснението ми е дали тази шествалентната  ваксина би била достатъчна в нашият случай?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007