Здравейте отново, бих желала да споделя за срещата си с проф.Антонов!На консултацията с професора представих следните изследвания:
Резултатите от 3тия месец на бременността са: Алат 17.7 и Асат 25,8 ; Anti-HBc Igm-отрицателен; ПСР 493 UI/ml
Резултатите от 6тия месец н бременността са : Алат 13 и Асат18;HBeAg-отрицателен и забележете ПСР 25,28UI/ml-пробата е изпратена в Цибалаб гр.София.
Заключението на професора е, че попадам в групата на носителите и при това мижаво натоварване не се налагат никакви специални мерки за бебето, освен уредената от законодателството противохепатитна ваксина.Няколко пъти попитах няма ли да е хубаво да направим профилактика и с Хепатект, но той отговори, че не се налага.
А ето и становището, което ми даде:"Пациентката е неактивен носител на HBV, не се налага антивирусна терапия.Нормално раждане.Може да кърми.Контролни изследвания на чернодробни ензими на 3тия месец след раждането".
Препоръча ми да не тествам бебето преди да навърши 1година и 6м, защото много често се получавали фалшиво положителни резултати, по същото време ми препоръча и ПСР за мен.
И сега вместо да съм по-спокойна имам усещането, че няма да съм взела всички необходими мерки за бебето, ако не поставим Хепатекта!А ако се окаже заразено, как ще живея с мисълта, че съм можела да го предпазя, а не съм го направила!