Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Мери_

Страници: 1 [2] 3 4 ... 178
16
Срещата беше СУПЕР!!!  :congrats:

Благодарности на Ванчето и Вальо за перфектната организация! :clap: :clap: :clap:

Днес сутринта на закуска, дори обсъдихме място и дата за следващата среща!

 :flowers: :flowers: :flowers:

Поздрави,
Мери

17
Сигурно се шегуваш за якетата! :laugh: :laugh: :laugh:

Ямурлуци няма да вземаме! :bye2: :bye2: :bye2:

18
 :party: :party: :party: :party:
Може би е най-добре да фискираме някакъв час около обяд.
От 10:00 до 12:00 - примерно!
 :party: :party: :party: :party:

19
Здравей, Ирка!

Не падай духом и вярвай, че ще спечелиш втората битка!

Най-искрено ти желая да успееш следващия път!

Поздрави,
Мери

20
Ще има ли среща, или да си правим други планове за уикенда?

21
Моята история / Re: Един уплашен човек
« -: Юли 04, 2011, 20:01:15 »

 Искам да те попитам това, че моето момче е негативен за HBeAg, лошо ли е или е добро, и това да не ти се откриват "е" антитела и да си негативен за HBeAg едно и също ли е или не?

Успех на всички от нас!

Това да не ти се откриват "е" антитела и да си негативен за HBeAg  е едно и също! По принцип негативирането на "е" антигена се случва след като човек премине от фазата на имунен толеранс към фазата на неактивно носителство. В този случай негативирането на е - антигена е добър знак и води до период, в който нивото на копията на вируса в кръвта намалява драстично и доста хора остават дълго време в тази фаза на болестта.

Цитат
Трета фаза: имунната система на заразения се справя с инфектираните хепатоцити и вируса на хепатит В. Вирусната репликация не се появява отново и може да се открие anti-HВeAg (антитяло срещу ядреният антиген). Нивата на вирусната ДНК са по-ниски до липсващи, а аминотрансферазите (АсАТ и АлАТ) са в нормални граници. В този стадий настъпва включване на ДНК на вируса в ДНК на чернодробната клетка на гостоприемника. HBsAg все още се съдържа в серума. Има 3 възможности за изход от фазата на неактивно HBV носителство. Повечето носители (70-80%) остават за неопределено време във фазата на неактивно носителство. 10-20% от болните могат да имат веднъж или повече пъти връщане към HBeAg – положителния стадий, обикновено съпроводено със завишаване стойностите на АлАТ, което води до активиране на чернодробното възпаление. Неопределена част от другите развиват anti-HBe – положителен хепатит, за който са характерни завишени нива на аминотрансферазите, HBV DNA – по-малко от 105 copies/mL. (или 20 000 IU/ml) и активно чернодробно заболяване. Тези хора с хроничен anti-HBe – положителен хепатит могат да имат последователно влошаване и подобряване в болестното си състояние и симптоми, които да доведат до цироза.
 
Четвърта фаза:  HbeAg отрицателен хепатит В може да бъде следствие от сероконверсия на HBeAg към anti-HBe по време на имуно-реактивната фаза и да се изяви в следващата фаза. Тя се характеризира с периодично реактивиране на хепатита, най често с флуктоации на аминотрансферазите и активиране на хепатита.
Тези пациенти са HBeAg-негативни, и имат вариант на HBV с core или precore мутации. HBeAg негативния хроничен хепатит В се свързва с ниска скорост на продължителна спонтанна ремисия на болестта. Важно е дя се знае, че понякога е трудно разграничаването от пациентите с неактивно заболяване (неактивно носителство).
Каква е разликата между неактивните носители и пациентите с активен HBeAg отрицателен хепатит В? Неактивните носители имат добра прогноза с много малък риск от усложнения, докато тези с активен HBeAg отрицателен хепатит имат голям риск от прогресиране на заболяването и напредване на чернодробната фиброза, цироза и последващи усложнения като декомпенсирана цироза и рак на черния дроб.
Нужно е внимателно проследяване на тези пациенти, включващо аланин аминотрансферазата (ALT) и HBV DNA нивата на всеки 3 месеца. Обикновено при забелязване на флуктоации са признак за активиране на заболяването.

Цитатът е от тази статия - http://www.hepactive.org/content/articles/general_information/hepatitis_types/hepatitis_b

Така, че еднозначен отговор - дали е по-добре или по-зле да има човек отрицателен е-антиген няма еднозначен отговор. Ако състоянието на неактивно носителство продължи дълго, то тогава човек може да умре с вируса, но не и от него!
Всичко е много индивидуално и основно зависи от имунната система и нейните способности да държат вируса във възможно най-ниски нива, така, че той да не нанася големи вреди на черния дроб.

Според мен на приятелят ти в момента му е нужно време, за да се проследи какво се случва с ензимите и броя на копията за един по-дълъг период от време. Тъй като той няма още някакво сериозно увреждане на черния дроб, нито пък копията са от нива - милиони и милиарди - не би трябвало да прибързва със започване на лечение, което никой не може да каже как ще подейства.

Според мен Иван Рилски е една от най-добрите клиники и не бива да се притесняваш от консултация с доц. Антонов.

Поздрави,
Мери


22
Моята история / Re: Един уплашен човек
« -: Юни 30, 2011, 20:54:34 »
Здравей!

Искаше ми се това изследване - НВV DNA - 7960 IU/ ml да е в други мерни единици, но дори и при тези стойности според мен е най-добре да не прибързвате със започване на лечение.
Непременно се консултирайте с още един специалист, както ти е писала и Анитка!

Цитат
Тези, които са негативни за HBeAg и имат HBV DNA вирусен товар от 2,000 IU/mL или по-висок, също трябва да бъдат проследявани често и да бъде обмислено започването на терапия.


Цитатът е от тази статия - Какво е HBV DNA и как се измерва?

Да бъдат проследявани често  не означава незабавно започване на лечение, особено след като няма никакво увреждане на черния дроб все още.
Освен това никой лекар не би могъл да предскаже какъв ще е отговора на лечението от пациента и дали след спиране на лечението нещата вместо да се по-добрят, няма да станат по-лоши!
Много е трудно да се даде еднозначен отговор на този въпрос и именно затова пациента трябва да бъде информиран преди да започне каквото и да е лечение - какво може да се случи и какъв е процента на успешно излекуваните с хепатит В.
Лекарите все нямат време да информират болните за това - какъв е риска от едно лечение, какви са страничните ефекти от него, какви са шансовете да се излекува напълно болният след провеждане на лечение, какво ще се случи след спиране на лечението, при положение, че от касата и по програми леченията са винаги с раен срок, а особено при хепатит В с отрицателен HBeAg антиген - лечението трябва да е до живот! Колко ще ни струва лечението, ако се наложи сами да си го финансираме, след като изтече срока на безплатното лечение?

Този форум и сайтът на сдружение ХепАктив има за цел да информира пациентите, а те сами трябва да вземат решение, заедно с лекаря на който са се доверили, кога и дали да изобщо да се лекуват!

Трудно се взема такова рлешение и именно затова трудно се дават съвети в този случай.

Надявам се да съм ти била полезна с разсъжденията си и дано не съм те объркала още повече! Нещата при хепатит В са наистина непредсказуеми и затова според мен не е нужно да се бърза!

Поздрави,
Мери

23
Моята история / Re: Един уплашен човек
« -: Юни 28, 2011, 11:15:59 »
Здравей и от мен!

Аз отдавна не пиша във форума, защото съм си дала почивка от думата хепатит след тригодишно лечение с интерферон! Едната година се лекувах през любимата здравна каса и още две години в програма т. е. експериментално лечение отново с намалени дози интерферон през три месеца за срок от две години!
Реших, че имам нужда да се откъсна от четене, мислене и писане за хепатитите, защото ми дойде в повече интерферона в мозъка за толкова дълго време!

Като прочетох темата ти - реших да изкажа и моето мнение. Съветът ми е при тези резултати от биопсията - които не показван никакво увреждане на черния дроб и при количество на вируса само 7000, надявам се мерната единица да е cop/ml да не започва никакво лечение приятелят ти, а да се погрижите за бебето! :baby3:
За съжаление за хепатит В все още няма открито лекарство за пълно изчистване на вируса! Всички лечения водят до временно намаляване на копията и след края на лечението почти винаги настъпва релапс на болестта. Има случаи, в които копията на вируса вместо да намалеят, започват да се увеличават!
Именно затова много е трудно да си обясня защо настояват лекарите във Варна да започне приятелят ти лечение, след като няма причини точно в този момент да започва каквото и да е лечение!

Прочети тази статия - http://www.hepactive.org/content/faq/HBV_When_to_treat

Ако можеш да уточниш в какви мерни единици е изследването за размножаване - HBV DNA на вируса и какъв е резултата от HBeAg ще мога по-категорично да ти дам съвет как да постъпите!

Поздрави,
Мери

24
Пишете двама сигурни за срещата!

1 фотограф  :camera: +  1 рибар  :flowers:


25
По-добре късно, отколкото никога!!! :girl_wink:

 :witch:  Скитах малко по света, та затова чак сега ги пускам!  :witch:

Пък и който иска да гледа снимки - да е дошъл! България не е чак толкова голяма, че да не можем да се предвижим от единия край до другия за няколко часа! :witch:
Желанието е важно, другото са оправдания... :flowers:
26
Моята история / Re: Здравейте и от мен
« -: Април 19, 2011, 14:26:55 »
Здравей!

Лично аз при твоите резултати не бих започвала никакво лечение!
През три месеца си проследявай ензимите и през 6 месеца HBV DNA!

Поздрави,
Мери

27
Здравей!

Според мен добре спадат копията и стискам палци след третия месец да се похвалиш с отрицателен резултат!!! :bravo2:

Можеш да прочетеш тази тема, за да се ориентираш в ситуацията за отговор на лечението - Термини за отговор на лечението


Поздрави,
Мери

28
Здравей, Keisi!

Добре дошла във форума!

Хубаво би било да прочетеш някои основни неща за хепатит В, за да ти се изяснят донякъде нещата! Можеш да започнеш с ето тези Лист факти
Както ти е казала Дани - преди да се ваксинираш е добре да си направиш изследвания за хепатит В, защото доста хора (около 70% от носителите на вируса никога не са имали симптоми и не знаят кога са изкарали острата фаза на хепатита).
Ако не си носител на вируса - можеш да се ваксинираш - тук е обяснено как -  Как да се предпазим?
За да си сигурна дали имаш вече изградени антитела трябва да си направиш изследване за тях  - anti HBs.

Според мен приятелят ти трябва да си направи изследване за размножаване на вируса HBV DNA и едва тогава може да бъде спокоен, че е само носител без активно заболяване!  Освен това той периодично трябва да следи състоянието си и да си прави изследвания - Колко често трябва да се наблюдава (контролира, проследява) хроничния хепатит В?

И накрая искам да ти кажа, че аз имам съпруг и двама сина, които не са носители на вируса. И двете ми деца не са ваксинирани при раждането, защото са родени преди 1992 год. Ваксини направихме на тях и на съпруга ми едва когато разбрахме за хепатита (1999г.) А хепатита най-вероятно го имам още от детските си години и както виждаш не съм успяла за заразя никой с вируса.

Поздрави,
Мери

29
По-добре да продължи с гадния зехтин, отколкото операция! :sad3:
Аз се справях със зехтина, като го изпивах наведнъж и веднага след това една лъжица мед. Зехтина трябва да е студенопресован - екстра върджин, за да не е толкова гадно изпиването му!

Дано да не се откаже и да продължи още два дена! :doubleup:

Поздрави,
Мери

30
На това прекрасно място трябва да се отиде през пролетта, за да се види в цялата си красота!

Така, че крйния срок за срещата трябва да е до края на месец май! :girl_dance: :girl_dance: :girl_dance:

Кой ще прави списъка на желаещите? :write:

Аз със сигурност отивам!!!  :dance:  На такава красота не мога да устоя! :camera: :camera: :camera:

Поздрави, :love5:
Мери

Страници: 1 [2] 3 4 ... 178

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007