Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Мери_

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 178
31
Моята история / Re: Здравейте :)
« -: Април 11, 2011, 19:34:58 »
Честито за хубавата новина!!!  :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Непременно да почерпиш! :cheers: :hungry: :cheers:

Много здраве ти желая! :flowers:

Поздрави,
Мери

32
И за нас срещата беше неповторимо преживяване! :flowers: :flowers: :flowers:
Единственият недостатък беше това, че се видяхме за много кратко време!  :crying2: :crying2: :crying2:
Следващата среща трябва да е поне с две нощувки :party: :party: :party:
Искам да благодаря специално на Теди и нейното прекрасно семейство за перфектната организация и за вкусните кулинарни изненади!  :flowers4: :hungry: :flowers4:

До нови срещи! :love5:
Мери

33
Здравей!

По време на тридневното изчистване съпругата ти всъщност ще приема доста голямо количество мед, лимони и зехтин! Те съдържат достатъчно калории, за да не изпитва глад!

Успех и пишете дали има ефект от лечението при нея!

Поздрави,
Мери

34
Привет на всички!!! :flowers:

Аз понеже съм си дала дълга почивка от писане и четене за хепатити и други свързани с него преживявания за малко да изпусна срещата!  :angry3:
Благодарение на Ели  :girl_angel: и молбата й да присъстваме, решихме да се разходим и ние с Тошко до Русе в събота и неделя, ако има все още свободни места! Мисля, че около обяд можем да сме в Русе!

Поздрави и до скоро!!! :party:

35
Моята история / Re: Здравейте
« -: Януари 21, 2011, 13:14:17 »
Здравей, Мариана!

Добре дошла във форума!

Съжалявам за случилото се с дъщеря ти.
От изследванията, които си публикувала става ясно, че тя има хроничен хепатит В с положителен е-антиген и именно поради тази причина ензимите са и завишени доста.
Надявам се да попаднеш на добър специалист, който ще вземе най-доброто решение за детенцето.

Поздрави,
Мери

36
Моята история / Re: Здравейте !
« -: Януари 21, 2011, 13:09:34 »
Здравей и от мен!

Добре дошла във форума!

Доста хора ни четат, без да пишат, но е хубаво ако от читатели станат и активни участници, защото винаги биха могли да намерят подкрепа или да дадат съвет на някой, който се нуждае от него!

Хепатит С за щастие е по-добрият вариант от хепатит В, въпреки, че хората масово си мислят обратното! :pardon:

Пожелавам на сина ти успешно лечение и дано чакането на одобрените протоколи да не се проточи твърде дълго!

При млади хора лечението има по-голям процент успеваемост. Искрено се надявам това да се случи и с твоя син!

Поздрави,
Мери

37

Червеното месо увеличава риска от увреждане на черния дроб при лица с хронични чернодробни заболявания


Автор: Sarah Robertson, RD, CDN
Дата: 20 септември 2010

Червеното месо не се ползва с особено добро име и може да се каже, че репутацията му даже се е влошила. Едно ново проучване на National Institutes of Health - AARP Diet and Health Study е установило, че лицата, консумиращи предимно най-червеното месо и наситени мазнини (saturated fat) е много по-вероятно да починат от хронично чернодробно заболяване или да развият рак на черния дроб (хепатоцелуларен карцином) отколкото хората, консумирали най-малко червеното месо.  И обратно, по-голямата консумация на бяло месо е свързана с намален риск от развиване на такива състояния в сравнение с по-малката консумация на бяло месо.

Известни рискови фактори за развитие на хронично заболяване на черния дроб и/или хепатоцелуларен карцином са експозиция на храни, съдържащи афлатоксини, прекомерна консумация на алкохол и хронична инфекция с хепатит B или хепатит C. Знаем, също така, че прекомерните мастни натрупвания в черния дроб могат да доведат до заболяването неалкохолен мастен черен дроб (чернодробна стеатоза), но все още са твърде малко проучванията, които изследват връзката между храната (режима на хранене) и риска от чернодробно заболяване или от рак на черния дроб.

В това проучване изследователите са извадили данните за 495,006 участници на възраст 50-71 години в изследването на Американската асоциация на пенсионерите, проведено от Националните институти по здравеопазване (National Institutes of Health AARP study). В началото на изследването участниците са попълнили въпросници относно хранителния режим, в които се отбелязва колко често участниците са консумирали определени храни през последната година.  Попълнени са също в началото и въпросници относно начина на живот, които включват информация за физическата активност, употребата на алкохол и цигари; събрани са и данни за здравния статус.

След отчитане на различни фактори, свързани с начина на живот и вече съществуващия здравен статус, изследването установява, че високият прием на червено месо (около 4.5 унции /127.57 г/ на ден при режим от 2,000 калории дневно) е свързан с 2.6 пъти по-голям риск от смърт дължаща се на чернодробно заболяване и 1.7 пъти по-голям риск от развиване на рак на черния дроб в сравнение с нисък прием на червено месо (под 1 унция /28.4 г/ на ден  при диета от 2,000 калории дневно).

Интересното е, че при консумацията на бяло месо се наблюдава обратната връзка: изследователите са установили, че при лицата, които консумират най-големи количества от по-крехки, без тлъстини меса (пилешко, пуешко и риба) рискът да умрат от чернодробно заболяване или да развият рак на черния дроб е наполовина в сравнение с този при лицата, които консумират най-малки количества (количествата “голямо” и “малко” за бялото месо са почти идентични с тези описани по-горе за червено месо).  Изследователите са установили също, че по-високият прием на преработено месо, като бекон и колбаси, heme желязо (на животинска основа) и консерванти като нитрати и нитрити са свързани с повишен риск от смърт от хронично чернодробно заболяване, но не и развитие на рак.

Цялата новина може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: Червеното месо увеличава риска от увреждане на черния дроб при лица с хронични чернодробни заболявания

38
Сокът от моркови е един от най-благотворните сокове, особено за черния дроб. Той е най-добрата органична вода, от която се нуждаят нашите клетки и тъкани. Изключително бързо се усвоява от организма. Извънредно богат е на витамин А, В, С, Д, Е и К, живи алкални елементи – натрий, калий; калций, магнезий, желязо, фосфор, хлор, сяра, силиций. Всички те ни лекуват. При приемане на големи количества морковен сок може да настъпи прочистваща криза, защото е способен да разтваря жлъчните камъни, шлаки и затлачвания в черния дроб и то толкова силно, че бъбреците и червата да не могат да смогнат да ги изхвърлят( и затова постъпват в кръвта и оцветяват кожата в оранжево – което пък е доказателство за затлачване на организма с токсини и шлаки).

Здравей, goran!

Ще те помоля да цитираш точно източниците на информация, които си ползвал, за да напишеш тези препоръки, като цитираш линковете към сайтовете, от които си взел информацията.
Това е записано в т. 11 от Препоръки при използване на форума

 А относно морковите - ето мнението на доц. Антонов -
Цитат
Р. Русинов: Какво мислите за пиенето на аминокиселини под формата на хранителни добавки и в частност за глутамина?
доц. Антонов: Специално глутамина е добър вариант. Той съхранява чернодробната клетка, така че нямам негативно, а позитивно мнение за него. Но общо взето, аз поне съм привърженик на богата на белтъци храна. Това пак са аминокиселини, но предпочитам те да се приемат в естествения им вид, т.е. сирене, извара, месо. От месото за предпочитане е то да е без сланина, може да е телешко и свинско, но да е без сланина. Препоръчвам и храненето с извара, кисело мляко, сирене. Не препоръчвам лимони и портокали, особено грейпфрут. Другото, което масово се използва, са морковите. Морковите, ако човек си ги хапва по един на ден, няма страшно, но когато е с болен черен дроб и пие по една чаша морковен сок на ден, тогава това не е добре. Може да се стигне до хипервитаминоза А, която прави стеатофиброза, дори цироза на черния дроб. Така, че морковите трябва да се спрат. Прекаляването с моркови е масово допускана грешка, защото витамин А е антиоксидант и е необходим за растежа. Обаче, когато човек направи справка, ще види, че ако на ден се взимат повече от 2500 единици, той става токсичен. Трябва да се ядат и зелени зеленчуци, а не само червени зеленчуци, като червените зеленчуци трябва да са по-малко.
Сещам се за един пациент, който беше пил Геритамин /Geritamin/ две години, заради косата си. Беше прежълтял и едва на поредните разпити за анамнеза се сети, че пие Геритамин.

Ето ти цялото интервю - http://www.hepactive.org/content/articles/interview/doc_antonov

Всъщност, доколкото разбирам - ти нямаш вирусен хепатит, а имаш завишени чернодробни ензими вследствие употребата на лекарство, което си приемал дълго време.
На нашият сайт има много статии за храненето, в които информацията не е взета просто така от Интернет пространството, където разни хора могат да си пишат какво ли не....

Съветвам те да прочетеш най-напред този раздел - Хранене при хора с чернодробни заболявания

Поздрави,
Мери

39

А завишените ти ензими може да се дължат на доста неща,например,алкохол,лекарства,не добри хранителни навици....все пак е добре да потърсиш причината.


ASAT-22,27 и alat-41,07 - тези стойности на ензимите, според мен изобщо не са притеснителни!

Цитат
Референтни граници: При измерване в оптимизирани условия и 37 °С, горната референтна граница за АсАТ е 35 U/l, а за АлАТ - до 40 U/l.

40
Здравей, usmihnatijat! :flowers:

Имаш отрицателен резултат от количествения тест - което означава, че си от онези щастливци (около 20%) от всички заразени с вируса на хепатит С, които са успели да преборят вируса и да си изградят антитела.
Трябва мнооооого да черпиш! :clap:

И си сложи ваксина против А и В, за да си съвсем спокоен!!! :dance:

Поздрави и много здраве ти желая! :flowers:
Мери

42
Завършено лечение / Re: Ето ме пак тук...
« -: Януари 19, 2011, 17:02:26 »
Браво, Петя!!! :flowers:

Супер новина!!! :congrats: :congrats: :congrats: :congrats:

Всичко добро ти желая и успех с бизнес начинанието! :congrats:

Мери

43
Здравей, Мая!

Ето ти линк към обсъжданата тема, която те интeрeсува - Как болен от хроничен хепатит може да се пенсионира по болест от ТЕЛК

Въоръжи се с огромно търпение, ако решиш да подаваш документи! Моят съвет е да си ползваш правата, които ти се полагат!

Поздрави,
Мери

44
Дата: 29 октомври 2010
 
Чистият студено-пресован зехтин (еxtra-virgin olive oil) може да предпази черния дроб от оксидативен стрес. Изследователи пишат в списанието с открит достъп на
 
BioMed Central - “Хранене и метаболизъм (Nutrition and Metabolism), че са изложили плъхове на умерено токсичен хербицид, за който се знае, че намалява антиоксидантите и причинява оксидативен стрес, и са констатирали, че плъховете с хранителен режим съдържащ зехтин са частично защитени от последвалото увреждане на черния дроб.
 
Mohamed Hammami от Университета на Монастир, Тунис и King Saud University, Рияд, Саудитска Арабия, работил с екип от изследователи за извършване на екс
 
перименти с група от 80 плъхове. Той казва, "Зехтинът е неразделна съставна част на средиземноморската диета. Има все повече доказателства, че той може да носи много ползи за здравето, включително намаляване на риска от коронарна болест на
 
сърцето, предотвратяване на някои видове рак и изменение на имунната и възпалителна реакции. Тук показваме, че студено пресованият зехтин и неговите екстракти предпазват от оксидативно увреждане на чернодробната тъкан ".

Изследователите разделили плъховете на контролна група, група със зехтин и 6 групи, изложени на хербицида '2,4-дихлорфеноксиоцетна киселина' с или без изцяло зехтин, или един или два маслени екстракта на хидрофилна фракция или липофилна фракция. Всички плъхове, третирани с хербицида, показват признаци на значително чернодробно увреждане. Обаче, приемът на студено пресован зехтин и хидрофилна фракция води до значително нарастване на активността на антиоксидантния ензим и намаляване маркерите на чернодробно увреждане

.................

Цялата новина може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: Зехтинът пази черния дроб

45
Завършено лечение / Re: Ето ме пак тук...
« -: Януари 18, 2011, 17:22:25 »
Здравей и успех и от мен.Но защо чак след две години правиш ПСР.Какви други изследвания ти се правят в болницата след края.Питам защото на мен ми остават още три инжекции пегасис и също се лекувам в Ив.Рилски и немога да разбера веднага след края на инжекцийте ли трябва да отида в болницата или мога да го отложа във времето.Немога да открия никой по телефона в болницата и за това питам тук.Моето лечение е 6 месеца и се води неуспешно.Също ми казаха, че след неуспешното лечение трябва да минат още 6 месеца за да кандидатствам за ново.

Трябва да се свържеш с лекуващия те лекар или да се обадиш в приемен кабинет в Иван Рилски, за да ти насрочат дата за приемане в отделението една седмица след последната инжекция.
Обикновено престоя е 3 дена и ти правят всички необходими изследвания, след което ти дават епикриза.

А при хепатит С, какъвто е случая с nevron се прави контрола на 6-ти месец след приключване на лечението и след това 2 години след приключване отново.

Поздрави,
Мери

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 178

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007