Автор Тема:  За лулата на мира и шанса  (Прочетена 11767 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Зори

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
За лулата на мира и шанса
« -: Февруари 25, 2010, 15:57:33 »
Здравейте!
Аз съм една от онези майки от сайта на предаването "Часът на мама",където вилня люта битка.Много се радвам и се надявам,че томахавката е заровена и заедно ще изпушим лулата на мира.Най-важното,според мен, е хората да имат информация за различни варианти на лечение,за да може всеки да направи своя избор.
Аз съм на 33г.,от Варна.Живея с хепатит вече 23 г. Преминах през интерферона още през 1989г-без резултат.
За щастие съдбата ме срещна с д-р Михайлов и ето,че сега,двамата с него решихме да уморим веднъж завинаги "звяра"  в моя черен дроб.В момента прилагам назначената от него схема на лечение и се надявам,че ще бъде полезно и интересно тук да съобщавам получените резултати.
Благодаря на вашия екип,за възможността, която давате на д-р Михайлов да сподели своя опит и знания,защото смятам,че той би могъл да помогне на много от нас,засегнатите от тази коварна болест!
« Последна редакция: Февруари 25, 2010, 16:41:27 от Зори »

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: За лулата на мира и шанса
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2010, 18:22:47 »
Много се радвам, че ще имаме възможност да проследим лечението ти и да се убедим в ефективността му.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #2 -: Февруари 25, 2010, 19:32:27 »
И понеже хепатита е В,аз ще следя темата с огромен интерес!

Поздрави,Тедибон

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #3 -: Февруари 25, 2010, 22:13:39 »
Здравей, Зори!
Радвам се, че си решила да пишеш във форума по време на лечението си!
Можеш ли да пуснеш с какви изходни изследвания стартирате лечението, за да се ориентираме какъв е твоя случай, дали си с HBeAg-отрицателен или положителен хепатит, дали е активен или неактивен.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2010, 10:26:00 »
Здравей и от мен! Много се радвам, че пишеш тук.
Аз съм една от тези в сайта на „Часът на мама” срещу които вилня лютата битка :).  За съжаление и една от тези, на които традиционното лечение не действа. Въпреки че според мен в онзи форум твърде погрешно изтълкувахте и тона и мотивите ни за него по-добре да не се връщаме назад, и ако в резултат на това все пак ще се стигне  до получаване на нова и доказана информация и знания относно използването на билките за лечение на хепатит, значи спорът не е бил безсмислен. С цялото си сърце ти желая това лечение да ти донесе успех, да е безопасно и се надявам да споделяш резултатите тук.  Даже се чудя не може ли да се намери спонсор, който да ти помогне  за извършването на по-чести и пълни изследвания (така да се каже да си направим едно импровизирано клиничино проучване ) за да разберем ефекта на алтернативните методи върху вирусите на хепатита, защото доколкото разбрах такова сериозно изследване не е правено. Хубаво щеше да бъде ако се включеше и някой с хепатит С.

Неактивен Мери_

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 26, 2010, 11:52:44 »
Здравей, Зори!

Добре дошла във форума! :flowers:

Аз също бих искала да те помоля да споделиш малко по-конкретно за твоя хепатит! С какъв е-антиген си, при какви стойности на ензимите и при какво вирусно натоварване си започнала и при какви си завършила интерфероновото лечение, какви са ти изследванията за HBV DNA в момента и т. н.
Хубаво е, че си решила да споделиш своя опит точно тук, защото със сигурност доста хора с хепатит В ще следят темата ти с надежда!!!

Поздрави и успех в борбата с вируса! :congrats: :congrats: :congrats:

Мери

Неактивен Зори

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2010, 10:50:29 »
Здравейте отново!Благодаря за топлото посрещане.Обещавам съвсем скоро да пиша подробно,но имам доста ангажименти и ми е трудно в момента.Другата седмица обещавам!

Неактивен Зори

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Март 04, 2010, 01:35:02 »
Ето ме отново.Ще се опитам да отговоря на някои от въпросите ви,на други,за съжаление, няма да мога.
И така,заболях на 10г от хепатит А.След двуседмичен престой в Инфекциозно отделение изведнъж хепатитът ми се оказа Б,нали се сещате по каква причина?Така и никой не доказа нечия вина. 3 месеца варненските лекари се чудиха какво да ме правят и накрая ме прехвърлиха на колегите си в София.Ще ви пусна цитат от една от епикризите ми,за да добиете представа за състоянието ми и проведеното лечение.
"Касае се за момиче,преболедувало от остър вирусен хепатит със затегнето протичане.От тогава досега е с данни за висока трансаминазна активност,положително за HBsAg (1:20),но негативна за изследваните органни антитела.Биопсирана през 1988г,като резултатът показал данни за хроничен персистиращ хепатит на фона на изявена биологична активност.досега е провеждано лечение с Имуран,дехидрокортизон- без ефект,а през 1988 г е проведен 6-месечен курс на лечение с Интерферон,също без ефект,при персистиране на антигенемията и трансаминазната активност."
Изписана съм по настояване на родителите ми,които не са искали да се правят повече опити с мен(Интерферона беше още в експериментална фаза).След това съм била няколко години на поддържащо лечение,но нови и цялостни изследвания не съм правила.Постепенно нещата се уталожиха,трансаминазите се движеха леко над нормата и като цяло не съм имала някаккви проблеми.Родих 2 здрави дечица и покрай грижите за тях някак си забравих за болестта ми. По тази причина и досега не съм правила задълбочени изследвания,защото не съм виждала смисъл,нали се чувствам добре!Може да ме упрекнете в немарливост и безотговорност,но това е положението.
Стартирах лечението при д-р Михайлов на 17 февруари 2010г. със АСАТ- 38,79 ;АЛАТ-41,30;гама-21,23 и HBsAg (+) 302.06 при референтни стойности 2.0 negative(-).  И въпросът ми е, когато цифрата 302.06 спадне до 2,означава ли това,че вирусът ще е ликвидиран и ще видя заветния минус? извинявам се за тъпия въпрос,но наистина съм малко назаднала в тази област.Моля да не ми се смеете.При първа възможност ще си науча урока. :book_read:
Напълно съм наясно,че "квартирантът' ми е твърде възрастен и трудно ще го изгоня от топлата,уютна квартира,но надявам се,че съм се въоръжила с достатъчно търпение.
Това е засега,като направя новите изследвания ще пиша пак.

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #8 -: Март 04, 2010, 07:10:16 »
Здравей,Зори!
За да си напълно сигурна в това ,което правиш-лечение или терапия(не зная как да го определя)трябва да имаш най-важното изследване за хроничните хепатит,а именно ДНК-HBV DNK,и още HBeAg,anti HBe!Едва след тях,ще получиш -ти ,а и всички ние потвърждение на твърдението ,че с методите на д-р Михайлов се лекува и хроничен хепатит!В противен случай,просто самовнушениетое изхода на лечението!
Описаните по-горе се правят безплатно при хепатолог ,след хоспитализиране!

Поздрави,Тедибон

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #9 -: Март 04, 2010, 19:16:48 »
Здравей, Зори!
Количественото измерване, което виждаш в HBsAg изследването си, не е критерий за тежестта на заболяването или пък за способността за репликация (размножаване) на вируса.
Наистина, много е важно HBsAg да стане отрицателно, и освен това, изследването за антитела anti-HBs да стане положително, което ще е индикатор за т. нар. HBsAg сероконверсия. Но ако резултата от HBsAg не стане отрицателен, това колко единици показва не е критерий за това, че вируса е повлиян.
Много е важно също, преди започване на лечението да си направиш още три други изследвания:
- HBeAg
- anti-HBe
- HBV-DNA
Първите две дават много важна информация за това какъв е твоя "е"-антиген статус и това е част от диагностиката на хроничния хепатит Б и промяната в тези изследвания по време на лечението може да даде важна информация за това как си се повлияла.
Третото изследване пък дава информация дали вируса в кръвта ти има способността да се размножава и колко свои копия може да направи в един милилитър кръв. Когато имаш това изследване преди лечението и си го пуснеш в края на лечението, ще можеш да разбереш дали организма ти се е повлиял и е успял да потисне размножаването на вируса.
Ако например, твоето HBV-DNA (или това е т.нар. ПСР изследване) изследване има стойност 500 000 копия/милилитър преди лечението, и след края на лечението резултата ти е 100 копия на милилитър (давам примерни стойности), това ще е сигурен индикатор, че си се повлияла добре. Ако обаче, не си се повлияла добре от лечението, пак ще можеш да го разбереш от резултатите от това изследване. Тогава резултата от него ще е близък до стойността му преди началото на лечение, а понякога е възможно дори да е по-висок.
Това ПСР изследване е важния критерий, по който можеш да разбереш как ти действа лечението.
Дори и да постигнеш т. нар. HBsAg сероконверсия (т.е. HBsAg да ти стане отрицателно, а anti-HBs да стане положително), моят съвет е пак да си направиш HBV-DNA изследване.
Освен това, имай предвид, че дори и да постигнеш тази HBsAg сероконверсия (което ти го пожелавам), пак не трябва да приемаш, че си излекувана, а да продължиш да следиш състоянието си, както и чернодробните си ензими.

За да можеш да се подложиш на лечение, то трябва да имаш ясно дефинирани критерий за излекуване, защото само така ще можеш да разбереш кога си излекувана. Тези изследвания целят точно това, да ти дадат точно това, да ти кажат какво е състоянието ти преди и след лечението и да ти помогнат да разбереш как си се повлияла от него.

Друго нещо, което всъщност е най-важното, е да знаеш какво е състоянието на черния ти дроб. В момента в България това може да се установи само с т. нар. чернодробна биопсия, която всъщност ще каже дали черния ти дроб е увреден. Не забравяй, че няма по-важно нещо от това какво е реалното състояние на черния ти дроб, защото лечението в крайна сметка цели да направи така, че да спре или намали увреждането на черния дроб.
Ако тези вирусни хепатити, които дискутираме тук във форума, не увреждаха черния дроб и не водеха до цироза, изобщо нямаше да им обръщаме внимание и нямаше да се опитваме да се излекуваме от тях.
Така, че какъвто и да е изхода от лечението ти, задължително е да продължиш да следиш състоянието си чрез пускане на изследвания, както и да си направиш чернодробна биопсия.
Имай предвид, че дори и при т. нар. излекуване (HBsAg сероконверсия) увреждането на черния дроб може да не спре, точно затова е нужна биопсията и проследяването. Иначе рискуваш след много години да установиш, че увреждането е продължило, и вече имаш необратимо и тежко увреждане на черния дроб.
Хроничните вирусни хепатити са заболявания, които протичат и се развиват в течение на дълги години (20-30 и повече) и все още не са достатъчно добре проучени, нито пък много от болните са проследени в течение на дълги периоди. Именно затова, след като човек някога е имал хроничен вирусен хепатит, той в никакъв случай не трябва да спира да си прави изследвания и да се проследява (в твоя случай това включва чернодробни ензими, ПСР изследване, и биопсия на 4-5 години), за да е сигурен, че няма в един момент след примерно 20 години да се окаже, че не се е излекувал.
Нещата при хроничните вирусни хепатити се променят много бързо в последните 10-ина години и неща, които са се приемали за абсолютна и неопровержима истина, днес се приемат за грешно схващане. Същото най-вероятно ще бъде и с днешните критерии за лечение и проследяване на заболяването, защото ще излязат още научни изследвания и ще се установят нови закономерности.
Затова, докато хроничните вирусни хепатити не бъдат проучени достатъчно, най-правилното нещо, което един човек, който е засегнат от такова заболяване, може да направи, е да се опитва да намали или спре увреждането с някое от наличните лечения (независимо дали са алтернативни, или не, стига да са достатъчно безопасни за него), и независимо от изхода от лечението, да продължи да следи състоянието си изкъсо и никога да не приема, че се е излекувал напълно.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007