Автор Тема:  Изследване за австралийски антиген  (Прочетена 279 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ini

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте! Имам въпрос и знам, че тук има много компетентни хора, които да ми отговорят. Имам хроничен хепатит В, открит случайно преди 16 години. След направени изследвания и консултации с лекари, се оказа, че вирусното натоварване е сравнително малко, т.е. хроничния хепатит не е активен и не се нуждая от лечение. През тези 16 години на 2 пъти ми се наложи да вадя медицинско и там се изискваше изследване за хепатит В. Разбира се, австралийския антиген си излизаше положителен. Последните 2 години при профилактични изследвания, личния лекар включва и изследване на хепатит В, въпреки че знае, че съм с хроничен. Предполагам, че се изисква задължително и затова го пуска. Обаче и двете години изследването излиза отрицателно. Миналата година реших за себе си, че е някаква грешка и не повдигнах въпроса пред лекар. Обаче същото излезе и тази година. Възможно ли е това? Дали действително се правят тези изследвания или просто пишат резултат? Не знам как да си го обясня.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3246
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Изследване за австралийски антиген
« Отговор #1 -: Юни 10, 2026, 09:06:20 »
Възможно е вирусът да е изчистен.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007