Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - nikb

Страници: [1]
1
Здрасти Радо.Благодаря за отговора.Всъщност благодаря на всички.Помагате ми доста повече от сайтовете,които намирам.Те просто ме докарват до психоза и нищо повече :) Дано повече хора,които имат някакъв допир до хепатита попадат първо на този сайт и форум.
С нея разговаряме много трудно на тази тема.Опитах вече няколко пъти,но тя се дърпа всеки път и после ми трябва доста време за да върна нещата в "нормален" ход. Предполагам,че е нормално от нейна страна и още й е трудно да го приеме и трябва и аз да проявя търпение. В момента,това което се опитвам е просто да я накарам да приеме нещата както са и да я убедя,че всъщност с малко повече внимание живота й ще бъде съвсем нормален (тук пак трябва да благодаря на вас,които ми отворихте очите) и че не е "прокажена",както се чувства тя.  Иначе още в първия пост казах,че ми е най-притеснено за нея. Аз съм избрал да съм с нея и гледам нещата оттук нататък..в бъдеще.Всъщност и ми е по-ясно как да се грижа за нея,отколкото за мен.Затова питам главно как да се предпазя,защото я виждам,че това доста я спира и я притеснява.Последното й изследване,което показа,че хепатита й е неактивен в момента беше преди около месец . Сега просто гледам да съм до нея докато се отърси от шока,приеме нещата както са и вече започнем да разговаряме. Исках да се ваксинирам за да ни е по-спокойно и на двамата (както ви казах нея доста я спира мисълта,че може да ме зарази),затова питах за предаването на хепатит,чрез целувка.Защото знам как ще и се отрази,ако 2 месеца не се целунем например. Със секса е далеч по-лесно.Там нещата са изключително ясно,знам как да се предпазя,пък и двамата не бързаме за никъде в това отношение.
 Иначе това,че евентуално може и аз да съм се заразил го приемам съвсем спокойно.В крайна сметка съм с една крачка напред (така да се каже).Знам за тази възможност и мога да започна да се грижа за черния си дроб по-отрано (доколкото знам лечението е грижа черният дроб да не пострада).
Иначе за сега нещата при нас се развиват екстра..като изключим,че и е много трудно да сподели все още,но и това ще стане :)

2
Аз ще си ги пусна тия изследвания.Но четох,че Hbs Ag се появява около месец след заразяването.Та ако приемем,че да кажем съм се заразил преди една седмица ще трябва да поизчакам още ли? И нещо друго важно.Как се наричат изследванията,които трябва да си пусна? Нямам никакво доверие на дж пи-то си (много е зле),та мисля директно да отида в Рамус и да си пусна изследванията.Там обаче видях някакъв пакет изследване за черен дроб,в който ги имаше изследванията,които ми трябват,но струваше около 50 лв.Та целия пакет ли ми трябва или само 2-3 компонента от него? Eто пакета,който предлагат. Кое точно ми трябва?
 Общ билирубин
Директен билирубин
Общ белтък
Албумин
Протромбиново време
Фибриноген
ALAT
GGT
AP
LDH
Урина – химично изследване и седимент
HBsAg
AntiHBs
AntiHAV
AntiHCV

3
Много теми прегледах и така и не можах да разбера със сигурност.Мога ли да се заразя чрез целувка или не.Ние секс не сме правили,но сме поразменяли някоя и друга лига..И ако приемем,че съм се заразил (недай си боже) ваксинацията сега (например седмица след заразяването) ще ми помогне ли?

4
Хора нямате идея колко ме зарадвахте  :party: Знаех си,че трябваше да пиша тук преди да чета разни други сайтове . Благодаря ви на всички 

5
Аз съм далеч от мисълта да го правя.Просто това ми дойде като гръм и не знам как да реагирам.Сега за първи път имам допир до такива неща и всичко ми е едно... страшно. Просто всичкото инфо,което намерих е едно..сухо,повърхностно и недостатъчно.Например доколкото разбрах,ако човек има рани и афти в устата (аз винаги имам много,особено лятото,когато ям повече плодове) може да се зарази и при целувки.Ок..ама не разбрах,ако се ваксинирам,след 3-тата доза имунитета достатъчен ли ще ми бъде за не се притеснявам да целувам момичето,което обичам...Или например ако решим да имаме дете..по естествен начин това значи да не ползваме кондоми.Тези неща не можах да ги намеря никъде в нета,затова питах тук и по този начин.Може малко да съм драматизирал,ама това го разбрах преди няколко дни и все още реагирам много първично  :ashamed2:

6
Здравейте.Първо искам да се извиня,ако има и друг такъв въпрос,който не съм прегледал,но наистина се чувствам отчаян.Каква е историята...Имало едно време едно момче,което много обичало едно момиче.На момичето се наложи да замине за чужбина.След много години,един ден случайността пак ни срещна . Момичето се беше върнало да живее в България..Дотук всичко изглежда прекрасно,нали?- Да ама след няколко срещи в които се чувствах прекрасно с този човек тя през плач ми заяви,че има Хепатит Б. Сърцето ми се скъса.В момента се чувствам смазан.Толкова дълго я чаках и сега това...Според докторите тя е само носител на вируса,а не е болна,но трябва да се пази страшно много.Тя явно е свикнала с мисълта,но мен просто ме смазва и всеки момент в който не съм с нея мисля само за това.Много харесвам това момиче и не искам този Хепатит да провали всичко. Първо си помислих..е ще се борим и ще оздравее..Тогава прочетох и разбрах,че този вирус ще живее в нея цял живот..Всъщност не знам и каква помощ искам от вас..Дали успокоение,дали информация. Ще задам въпроса си грубо и сухо,като предварително се извинявам ако засегна някого : мога ли да имам нормална връзка с носител на хепатит Б? До каква степен ваксините ще ме предпазят и най-важното трябва ли винаги да се страхувам за нея..При всяка нейна настинка,при всяка болест? Доколкото разбирам със секса нещата ще трябва доста да ги ограничим..Както и да е,това ще го преживея..Просто искам нормална връзка с това момиче. Мога ли...?
Съжалявам,ако въпроса ми е в грешна секция.Нямам против да се премести

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007