Дааа, повторих теста за антитела.
Благодарение на изнесения глас на лаборантката от Бодимед всички на етажа разбраха, че първоначално е положителен и са го пратили за потвърждение. Ама аз да не се притеснявам, не било страшно.
Сега по същество. Преди време си уговорих по телефона час за консултация с доц. Антонов. Неговата сестра каза, че ме иска в уречения ден с талон номер 3 за гастроентеролог от личния лекар. Обаче личният ми лекар не може да ми издаде този талон за уречения ден, защото още не са изминали 30 дни, откакто ми го издаде за първата гастроентероложка. Тоест сега имам едно листче на рециклирана хартия със зелени графи, на което пише, че тази гастроентероложка ме изпраща за консултация с доцента, но това явно няма как да мине по здравна каса. Аз консултацията ще си я платя, но се притеснявам, че плащайки консултацията, ще ми се наложи да платя и пср теста, който вече ще ми дойде в повече на бюджета.
Личната ми лекарка ме пита защо бързам и ме съветва да си преуговоря деня за началото на догодина, когато ще може да ми издаде въпросния талон.
Отделно аз си имам и направление за хоспитализация (без дата), ама не ми се влиза в болница, защото така съвсем ще срина оптимизма на детето.
Как да постъпя?